Fethiye'de Tek Oy Pusulası Skandalı

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Fethiye'de de saat 08.00'da oy kullanma işlemi başladı. Oylarını kullanmak için Özel Hatem İlkokulana giden seçmenler 1014 nolu sandıkta bir skandalla karşı karşıya kaldı. 

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Meral Dal

14 Mayıs seçimlerinde oy kullanma işlemi için zarf ve 2 adet oy pusulasını vatandaşa teslim eden görevliler, imza attırarak oy verme işlemini normal olarak tamamladı. 
Fethiye Özel Hatem İlkokulunda ise bazı sandık görevlileri ise 2 adet oy pusulası yerine sadece 1 tane oy pusulası vererek, büyük bir ihmal yaptı. 
Edinilen bilgilere göre; ailecek Özel Hatem İlkokulu, 1014 Nolu sandığa oy kullanmaya giden seçmenlere, sandık görevlileri sadece Milletvekilli seçim pusulasını verip, Cumhurbaşkanlığı pusulasını vermedi. Seçmenlerde diğer oyun sonra verileceğini düşünerek tek oyla zarfı kapatıp sandığa attı. Ardından Cumhurbaşkanlığı seçim tutanağını isteyen seçmenlere, görevliler iki oyunda tek zarfta olmasını hatırlatınca tartışma çıktı. Seçmenler sandığın açılması istenince de, görevliler sandıkların mühürlü olduğu ve artık açılamayacağını ifade ettiler.  İki oy pusulasının neden verilmediğini soran seçmenlere, sandık görevlileri “UNUTMUŞUZ” yanıtını verdi. Bunun üzerine tutanaklar tutularak, kayıtlara işlendi. Görevliler vatandaşların böyle bir durumla karşılaşması halinde tutanak tutulmasını talep etmelerini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN