FETHİYE KAYMAKAMI YUSUF İZZET KARAMAN'IN ''8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ'' MESAJI  

  Kadın hakları konusunda dünya çapında verilen önemin artmasının sonuçlarından biri olarak, 1977 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 8 Mart'ın Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmasını kabul etmiştir.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

   Kadınlar; emekleri, sevgi dolu yürekleri ve fedakârlıklarıyla dünyamızı güzelleştiren, insanlığın umudunu yeşerten ailenin ve toplumun merkezinde olmuştur. Eş ve anne olarak, toplumun her alanında çok önemli sorumluluklar üstlenmektedirler. Hayatımızın her anını daha özel kılarak, güzelleştiren kadınlarımız, aynı zamanda milletlerin temelini oluşturan ana dinamiktir. 
     Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, fedakârlıklarıyla yeniden devlet kurma yükünü paylaşan Türk kadınının dünyaya örnek teşkil edecek, şekilde yetişmesi ve toplumsal hayatın içerisinde yerini alması için döneminin en ileri adımlarını atmıştır. Bu bağlamda; 5 Aralık 1934 tarihinde yasal bir düzenleme ile Türk kadınına, seçme ve seçilme hakkını vermiştir. 
     Toplum ve ülke olarak hak ettiğimiz etkin ve saygın konumu kazanmamızda emeği, alın teri ve katkısı bulunan sağlıklı aile birliğinin en önemli unsuru olan, sevginin kaynağı kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü en içten dileklerimle kutlar, bütün kadınlarımıza sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam temennisiyle, sevgi ve saygılarımı sunarım.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN