FETHİYE TURİZM SEKTÖRÜ İSTİŞARE TOPLANTISI FTSO'DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen Fethiye Turizm Sektörü İstişare Toplantısı'nda 12-15 Nisan 2023 tarihinde İstanbul'da Fethiye'nin tanıtılacağı 26. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na (EMITT) ilişkin hazırlıklar ile yaklaşan turizm sezonu öncesi yapılması gereken çalışmalar değerlendirildi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

FTSO Meğri Salonu’nda 1 Mart 2023 tarihinde FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, FTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammet Kökten, Fethiye Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Halime Ok, TÜRSAB BTK Başkan Yardımcısı Barış Duman, Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Yönetim Kurulu üyeleri Korhan Başkaya, Barkın Bağcı, İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi temsilcisi Onur Ugan, Dalaman YDA Dalaman Havalimanı Operasyonlar ve Gelirler Direktörü Orçun Sungur, FTSO 6 Nolu Konaklama Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Hüseyin Küp ve komite üyeleri Can Üzeyir Belci, Cenk Şimşek, Ramazan Sıktı Gümüşhan, FTSO 9 Nolu Oto Kiralama ve Seyahat Acenteleri Meslek Komitesi Başkanı Konca Eroğlu ve komite üyeleri Zefer Şekerci, Ertuğrul Gürkan, İlkay İde, FTSO Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu ve Fethiye Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Gencay Güngör katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi. Ülke olarak çok zor günlerden geçtiklerini belirten Başkan Çıralı, “Acımız çok büyük, kaybımız çok büyük. Yaralarımızı ancak birlik ve beraberlik içinde sarabiliriz. Bunun için FTSO olarak felaketin ilk gününden itibaren üyelerimizin desteğiyle deprem bölgelerindeki eksiklerin giderilmesi için seferber olduk. Üst kuruluşumuz TOBB önderliğinde gelen taleplere uygun olarak yardımların bölgeye gönderilmesini organize ettik. Şimdi de kalıcı konutların yapılması için kampanya başlatıldı. Diğer taraftan bölgemize gelen depremzedelerimize olan yardımlarımız da devam ediyor. Fethiye’de ağırlanan depremzedelerimizin sayısı 8 bine ulaştı. Kurumlar olarak depremzedelerimiz için ne gerekiyorsa yaptık bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Destek olmak isteyen kurumlarımızı da birlikte hareket etmeye çağırıyorum.” dedi.
Ülke olarak depremin yaralarını sarmak için ayakta durmak ve çarkların dönmesini sağlamak zorunda olduklarını vurgulayan Başkan Çıralı, “Turizm, ülke ekonomisinin bacasız fabrikası. Depremin yıktığı illerin ayağa kalkması için tüm sektörlerimizin üretmesi gerekiyor. Dolayısıyla önümüzdeki turizm sezonu ve sonraki yıllar için planlamalar yapmamız, özellikle sürdürülebilir turizm açısından çok önemli.” diye konuştu.
Toplantının devamında Fethiye’de turizm sezonu hazırlıklarına ilişkin görüşlerini belirten katılımcılar arıtmanın tam kapasiteyle devreye alınmasının önemine değindi. Yurt dışı uçuşlarının 17 Mart’ta başlayacağını aktaran turizmciler 15 Nisan’da başlaması ön görülen inşaat yasağına özel sektör ve kamu kuruluşlarının riayet etmesi gerektiğinin altını çizdi. Çevre yolundan Fethiye’ye girişlerde peyzaj çalışması yapılmasının önemine değinen turizmciler, bölgenin farklı noktalarında fotoğraf çekim noktaları oluşturmanın tanıtıma çok olumlu katkıları olacağını vurguladı. Toplantıda ayrıca turizmde nitelikli personel sorunu, tarihi Kayaköy evlerinin ışıklandırılması, afet yönetim planı yapılması ve koordinasyon merkezinin kurulması konularında görüş alışverişinde bulundu.    
Toplantının son bölümünde 12-15 Nisan 2023 tarihinde İstanbul’da Fethiye’nin tanıtılacağı 26. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na  (EMITT) ilişkin değerlendirme yapıldı. Deprem nedeniyle ertelenen fuarda Fethiye’nin etkili şekilde tanıtılması gerektiğini belirten katılımcılar, EMITT’in önemine değindi. Toplantıda ayrıca 15-22 Nisan Turizm Haftası kapsamında yapılacak etkinlikler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN