FETHİYELİ VATANDAŞA SORDUK, 'AFET TOPLANMA ALANLARINI BİLİYOR MUSUNUZ?' 

SED Medya, Fethiyeli vatandaşlara, 'Olası bir afet durumunda toplanma alanlarının neresi olduğunu biliyor musunuz? Bunu nasıl öğreneceğinizi biliyor musunuz?' sorusunu yöneltti. Röportaja katılan halkın büyük oranda bilmediği, bu bilgiyi nereden edineceği konusunda da fikir sahibi olmadığı ortaya çıktı

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Meral Dal

Fethiye Belediyesi, geçtiğimiz günlerde yaptığı basın açıklamasıyla kamuoyuna, yürüttükleri deprem çalışmaları ve afet toplanma yerleri konusunda bilgi vermişti. Buna göre, Fethiye’de olası bir afet durumunda 131 toplanma yeri ve yedi adet geçici barınma alanı olduğu söylendi. 

Aynı zamanda Fethiye Belediyesi’nin MAG; AKUT, AFAD, kamu kurumları ve sivil toplum örgütleriyle çalışmalarının devam ettiği, Fethiye Afet Koordinasyon Merkezi’nin en yakın zamanda daha kapsamlı hâle getirileceği belirtildi. 

Söz konusu bilgilere, hem Fethiye.gov.tr adresinden hem de e devlet üzerinden ulaşılabiliyor. Mahalle mahalle düzenlenen liste, dosya hâlinde telefona da indirilebiliyor, sitenin yönlendirdiği e devletteki Afet ve Acil Durum Alanı Sorgulama kısmından da, seçilen adrese göre belirlenen alanlar, uydu görüntüleri ile destekleniyor.

SED Medya, Fethiyeli vatandaşlara, “Olası bir afet durumunda toplanma alanlarının neresi olduğunu biliyor musunuz? Bunu nasıl öğreneceğinizi biliyor musunuz?” sorusunu yöneltti. Röportaja katılan halkın büyük oranda bilmediği, bu bilgiyi nereden edineceği konusunda da fikir sahibi olmadığı ortaya çıktı. 

Fethiye’deki Afet ve Acil Durum Alanı bilgisine, http://www.fethiye.gov.tr/fethiye-ilcesi-afet-ve-acil-durum-toplanma-alanlari internet adresinden erişebilirsiniz. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN