İLK YARDIM EĞİTİMİNDE BAŞARILI OLAN 21 KİŞİ BELGE ALDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın (FTSO) düzenlediği ilk yardım eğitimine katılan ve başarılı olan 21 kişi belge aldı. Cankurtaran Tıp Hizmetleri Hekimi Göksal Bulut tarafından verilen ve iki gün süren ilk yardım eğitiminin ardından katılımcıların yazılı ve uygulamalı iki aşamalı sınav sonrası aldıkları ilk yardım belgeleri 3 yıl geçerli olacak.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Cankurtaran Tıp Hizmetleri Hekimi Göksal Bulut tarafından FTSO Hizmet Binası’nda verilen ve iki gün süren ilk yardım eğitiminin ardından katılımcılar sınava girdi. Muğla İl Sağlık Müdürlüğü’nün yaptığı yazılı ve uygulamalı iki aşamalı sınavda başarılı olan 21 katılımcı belge almaya hak kazandı. Sınav sonrası alınan ilk yardım belgeleri 3 yıl geçerli olacak. 3 yıllık sürenin sonunda adayların belgelerini yenilemesi gerekiyor. 

İlk yardım eğitiminde katılımcılara, yetişkin, çocuk ve bebeklerde temel yaşam desteği, kanama, yaralanma, yanık, donma, sıcak çarpması, burkulma, bilinç bozuklukları, zehirlenme, hayvan ısırması, yabancı cisim kaçması ve boğulmalarda ilk yardım konularının işlendiği eğitimde, hasta/yaralı taşıma teknikleri, OED (Otomatik Eksternal Defibrilatör) cihazı kullanımı konuları anlatıldı. Teorik eğitimin ardından tüm katılımcılara tek tek uygulama yaptı. 

Sağlık Bakanlığı’nın ‘İlk Yardım Yönetmeliği’ne göre iş yerlerinde, ilk yardım eğitimi almış personel bulunması gerekiyor. İlk yardım eğitimi almış personel sayısı, iş yerlerinin tehlike sınıfına göre değişiklik gösteriyor. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN