GÜMÜŞ, 'BU GİDİŞATA BİRİ DUR DEMELİ'

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin almış olduğu katı atık bedelleriyle ilgili bir açıklama da Memleket Partisi Menteşe Kurucu İlçe Başkanı ve Memleket Partisi Menteşe Belediye Meclis Üyesi Ferah Gümüş'ten geldi. 

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Gümüş yaptığı yazılı açıklamada, “30 büyükşehir belediyesinin 24’ünden alınmayan, il belediyelerinin ise neredeyse tamamına yakınından alınmayan, ‘’katı atık (çöp) bedelinin’’  Muğla’da yaşamayı 
cezalandırırcasına, cebinizden alınıyor olmasına daha ne kadar sessiz kalacaksınız?” ifadelerine yer verdi.

GÜMÜŞ, “BU GİDİŞATA BİRİ DUR DEMELİ”
Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin almış olduğu katı atık bedelleriyle ilgili yazılı açıklamada bulunan Memleket Partisi Menteşe Kurucu İlçe Başkanı ve Memleket Partisi Menteşe Belediye Meclis Üyesi Ferah Gümüş, “Su tüketim miktarı ile ilgisi olmayan katı atık bedeli, ilçe belediye meclisince belirlenip (aylık sabit), büyükşehir belediye meclisince onaylandıktan sonra MUSKİ tarafından su faturasına ilave edilerek tahsil edilmektedir. Bu sebepledir ki; abone, kullandığı su miktarının ücretini ödemek istese dahi, katı atık bedeli yüksek olduğu için toplam fatura bedelini ödeyemediğinden suyu kesilmektedir. Yani 200 TL su tüketimi, 300 TL katı atık bedeli olan abone, fatura toplamı olan 500 TL'yi ödeyemez ise suyu kesilmektedir. Halbuki bu abone kullanmış olduğu su miktarının ücreti olan 200 TL'yi ödediğinde suyunun kesilmemesi gerekir. Muski'nin sayaç açma kapama yükünün artmasına sebep olan bu durum, iş gücü kaybının artmasına ve Muski’nin asli hizmetlerini yapmasına da engel olmaktadır.
Muğla Büyükşehir Belediyesi 2019 yılı Sayıştay Denetleme Raporunda, tahsil edilmeyen katı atık bedelinin kamu zararı oluşturduğunun raporda yazdığı söylenerek tahsil edilmeye başlanıldı.
Manisa Büyükşehir Belediyesi 2016 yılı Sayıştay Denetleme Raporuna göre; ülkemiz genelindeki uygulamalar incelendiğinde, yönetmeliğin uygulama zorluğu nedeniyle belediyelerin büyük bir kısmının uygulamaya geçemediği, uygulamada olan belediyelerde ise uygulama birliğinin olmadığı vurgusu yapılarak bu ücretin tahsil edilmemesi kamu zararı oluşturmadığı gerekçeleriyle yazılmış iken; 
Muğla Büyükşehir Belediyesi Sayıştay denetleme raporunda ne yazdığını merak ediyorum? 
Bursa Büyükşehir Belediyesi, tahsil ettikleri bu ücretin, hem yönetmeliğin ertelenmesinden, hem 30 Büyükşehir Belediyesinin 24'nden tahsil edilmiyor olmasından, hem de ekonomik kriz sebebiyle vatandaşın üstündeki yükü azaltmak için büyükşehir belediye meclisinin aldığı karar ile tahsilattan vazgeçilmiş olmasını örnek göstererek soruyorum; hangisi doğru? 
Vatandaşın lehine karar almak yanlış olamaz. Şimdi sosyal belediyecilik zamanıdır. Halkçı belediye olduğunu iddia edenler gereğini yapmalıdır. Eğer muhalefet belediyesi olduğu için denetlemeler farklı gözlüklerle inceleniyorsa; İktidarıyla muhalefetiyle, 17 meclis üyesi ile değil oy birliğiyle bu kararı alalım ve Türkiye’ye örnek olalım. Ülke ekonomisinin zorda olduğu bu günlerde, vatandaşımızın geçim sıkıntısına, küçük bir dokunuş dahi olsa katkıda bulunalım. Sevgili meclis üyeleri ve Muğla halkı; Yeni bir başlangıç yapmak istiyorsanız karşı çıkacaksınız, rutine karşı çıkacaksınız, sıradanlığa karşı çıkacaksınız, ama bunu yaparken de cesur olacaksınız, biraz cesaret sayın meclis üyeleri. Tüm bu uyarılarıma ve örneklerime rağmen; iktidar ve muhalefet, yani ‘’cumhur ittifakı ve millet ittifakı’’ katı atık bedelini beraber, el ele-kol kola birlikte meclislerinden geçirirlerse biliniz ki; rant ittifakı kurulmuş bize rol kesmekle meşguldürler. Sevgili Muğlalılar, marketlerdeki poşet parasına verdiğiniz tepkiyi, poşetin 100 katından daha fazlası cebinizden çıkıyor olmasına rağmen ses çıkartmıyorsunuz. Artık siyasi parti yöneticilerine gördüğünüz yerde bu ücret başka şehirlerde alınmıyor biz niye ödüyoruz diye sorun çünkü onlarda ses çıkartmıyor. Unutmayalım ki; susma, sen sustukça, sıra sana da gelecek’’ ifadelerine yer verdi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN