Sağlık

Son dakika Sağlık haberleri, en son Sağlık haberler,, Sağlık haberleri burada, haber oku | Sağlık

Sağlık Haberleri

Özge’nin koluna suni kemik yerleştirildi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde kolundaki kist nedeniyle zor günler geçiren ortaokul öğrencisi Özge Ekşi, tiyatrodan elde edilen gelir ve hayırseverlerin destekleriyle ameliyat oldu. Ameliyatın iyi geçtiği bildirildi.

2 Doz Aşı Yaptıran İller Arasında Muğla’da Var

Sağlık Bakanlığı’nın 21 Şubat verilerine göre son 24 saatte 461 bin 513 covid-19 testi yapıldı. 85 bin 26 kişinin testi pozitif çıktı. Vefat eden kişi sayısı 268, iyileşen vaka sayısı ise 94 bin 402 oldu.

Muğla’da Vaka Sayıları Artıyor

Sağlık Bakanlığı’nın 29 Ocak-4 Şubat verilerine göre, her 100 bin kişide görülen Covid-19 vaka sayısı Muğla’da 962,86 oldu.

Muğla’da yerli aşı TURKOVAC uygulaması başlıyor

Türk Bilim insanları tarafından geliştirilen Covid-19 aşısı TURKOVAK aşılama çalışması Muğla'da 7 Şubat tarihinden itibaren Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde başlıyor.

Datça’ya yoğun bakım servisi kuruluyor

Muğla Datça ilçesinde kurulacak olan yoğun bakım servisi Nisan ayında hizmete girecek.

“Covid-19’dan korkusu anksiyeteyi tetikliyor”

Acıbadem Bodrum Hastanesi Uzmanı Klinik Psikolog Rana İrem Güler, pandemi ile başlayan Covid-19'a yakalanma endişesinin bazı kişilerde anksiyete (Kaygı bozukluğu) artışına yol açtığını belirterek bu korkuyu aşmak için psikolojik olarak aşırı iyimser olmaya zorlamak yerine kendine özşefkat göstermenin daha doğru olduğunu vurguladı.

Erkek kısırlığına neden olan bir mutasyon bulundu

İngiltere'nin Nature Dergisinde 10 Ocak 2022 tarihinde yayınlanan çalışmanın sonuçlarına göre sperm üretiminde yer alan genlerdeki mutasyonlar erkeklerde potansiyel bir kısırlık nedeni olarak bulundu. Konuyla ilgili dünya genelindeki bilimsel çalışmalarla yakından ilgilenen Embriyolog Turgay Barut, İngiltere'deki Newcastle Üniversitesi ve Hollanda'da bulunan Radboud Üniversitesi Tıp Merkezi'nde yapılan çalışmalar sonucu erkek kısırlığına neden ola mutasyon bulunduğunu belirtti.

Kaymakam Böke’den sağlık çalışanlarına teşekkür etti

Milas Kaymakamı M. Ünver Böke, Milas Devlet Hastanesi'ni ziyaret ederek Başhekim Tarık Çubukçuoğlu ve hastane yöneticilerinden bilgi alarak, sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

8 aylık bebeğe Gergin Omurilik ameliyatı

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştirilen operasyon ile 8 aylık bir bebeğe hastanede ilk kez gergin omurilik ameliyatı yapıldı.

Aşı ile önlenen tek kanser türü: Rahim ağzı kanseri

Rahim ağzı kanserinin aşı ile önlenebilecek tek kanser türü olduğunu ifade eden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Mehmet Ceyhan, aşıların 9-45 yaşı arasında yapılabileceğini söyledi.

Omıcron’u evde geçirmenin 8 kuralı!

Son iki yıldır tüm dünyayı derinden etkileyen Covid-19’a yol açan SARS-CoV-2 virüsünün yeni varyantı Omicron çok hızlı bulaş riskiyle büyük tehlike olmaya devam ediyor. Doç. Dr. Tülin Sevim Omicron’da hem kişinin kendi sağlığı hem de çevresindekilerin sağlığını korumak için uyulması gereken 8 önemli kuralı anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu. 

Coronavirüs mücadelesinde yeni kararlar

Muğla genelinde koronavirüs vaka sayılarının artmaya başlaması ile beraber koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında Muğla genelinde alınacak önlemler ile ilgili olarak Muğla İli Umumi Hıfzıssıhha Kurulu yeni kararlar aldı.

“Muğla Sağlık Turizmi Tek Durak Hizmet Merkezi Projesi” taslağı ilk onayını aldı

Muğla Valisi Orhan Tavlı talimatıyla sağlık turizmi çalışmalarına bir yenisi daha eklendi. Muğla ilinin sağlık turizminin geliştirilmesi, sağlık turizmi potansiyelinin artırılması, ilin turizm portföyüne kitlesel ve organize biçimde sağlık turisti kazandırılması, Sağlık turizmi yetki belgesine sahip olan kuruluş sayısının arttırılması amaçlarına hizmet edecek olan Tek Durak Hizmet Merkezi, konsept proje taslağı projeye finansman sağlayacak anahtar paydaşlar tarafından desteklendi.

37 kursiyer ‘Deney Hayvanları Araştırma’ sertifikası aldı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Veterinerlik Fakültesi bünyesinde kurulan Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu ile Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi (MUDEM) Türkiye'nin değişik üniversitelerinden gelen bilim insanlarının katıldığı kursun 3'üncüsünü tamamladı.

Fethiye’de Yoğun Bakım Yatakları Doldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 25- 31 Aralık tarihleri arasında korona virüs vaka sayısının en çok arttığı 10 ili paylaştı.Listede Muğla altıncı sırada yer aldı.Fethiye’de de her gün yaklaşık 150 pozitif vaka tespit edildiği öğrenildi.

Pandemi Çocukların Göz Sağlığını Bozdu!

İki yıldan bu yana hayatımızın bir parçası olan pandemi, göz sağlığımızı da olumsuz etkiliyor. Uzmanlar, uzaktan eğitimle bilgisayara bağlı yaşayaşan çocuklarda göz sağlığının bozulduğuna dikkat çekiyor. Evden eğitimle çocuklarda miyopluk oranının artış gösterdiğini kaydeden uzmanlar, göz sağlığı için mavi ışığa maruz kalma süresinin azaltılması, çocukların kitap okuma, çizim yapma ve boyama gibi ekran gerektirmeyen aktivitelere katılmaya teşvik edilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Diz Ağrıları Hayatınızı Kısıtlamasın

Diz ağrısı günlük hayatta hemen herkesin yaşadığı sorunların arasında yer alıyor. Oturuş pozisyonunun yanlışlığı, dizin yanlış kullanılması gibi masum nedenlerin yanında kireçlenme (kıkırdak aşınması), travma, eklem iltihaplanması ya da romatizmal hastalıklar da diz ağrılarına neden olabiliyor. Sosyal aktiviteleri kısıtlayan diz ağrılarından kurtularak hareketlerin özgürleşebilmesi için; hayat tarzının düzenlenmesi, diz çevresindeki kasların güçlendirilmesi, ilaç tedavisi gibi yöntemler uygulanabilirken, daha ciddi sorunlarda cerrahi müdahaleler gerekebiliyor. Bu alanda robotik protez cerrahisi hasta konforunu artıran bir yöntem olarak öne çıkıyor. Memorial Şişli Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Olcay Güler, diz ağrıları ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Omicron Daha Bulaşıcı Ve Tehlikeli

İlk olarak Güney Afrika'da ortaya çıktıktan sonra en az 100 ülkede tespit edilen Omicron varyantı vakalarının sayıları Türkiye de dâhil olmak üzere gün geçtikçe artıyor.

Çocuklarda ’Nasıl olsa geçer’ demek konuşma bozukluğunu artırıyor

Acıbadem Bodrum Hastanesi Dil ve Konuşma Terapisti Meryem Pelin Yıldırım, çocukların eksik ya da yanlış harfler kullanarak konuşmasının sevimli bulunmaması gerektiğini belirterek, 'Konuşması akranlarına göre geride olan çocukların dikkatle izlenmesi gerekiyor. Çocukların konuşmalarının sevimli bulunması konuşma bozukluğu sorunun derinleşmesine yol açabiliyor' dedi.

Toplam 438 haber.