Sağlık

Son dakika Sağlık haberleri, en son Sağlık haberler,, Sağlık haberleri burada, haber oku | Sağlık

Sağlık Haberleri

Muğla'nın haftalık korona virüs vaka sayısı açıklandı 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, iller bazında 7 günlük Covid-19 vaka sayılarını açıkladı.

Başkan Otgöz'den kan bağışı çağrısı

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Kızılay’ın kan bağışı noktasını ziyaret ederek sağlıklı her vatandaşın kan bağışında bulunması gerektiğini söyledi.

Muğla 112 Acil Çağrı Merkezi 2020'de 1 milyon 400 bin çağrı karşıladı

112 acil çağrı numarasının farkındalığını artırmak amacıyla her yıl 11 Şubat günü kutlanan ” 112 Günü” nedeniyle Muğla Valisi Orhan Tavlı, Acil Çağrı Merkezi heyetini kabul etti. 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Kamil Karakaya, faaliyetleri hakkında Vali Tavlı'ya bilgi verdi.

Fethiye yeni ambulanslarına kavuştu

Sağlık Bakanlığı'nın Muğla'ya gönderdiği 18 ambulanslardan 2 tanesi Fethiye genelinde vatandaşlara daha iyi ve hızlı sağlık hizmeti verebilmek için teslim edildi. 

Muğla’da ikinci doz aşı uygulaması başladı

Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında ikinci doz aşı uygulama bugün itibariyle Muğla’da da başladı.

Öztürk ve yönetiminden örnek etkinlik

AK Parti Fethiye İlçe Teşkilatı, ülkemizde kan ihtiyacının artması üzerine örnek bir kampanyaya imza attı. İlçe yönetimi, kadın ve gençlik kolları üyeleri; Uğur Mumcu Parkı içerisinde yer alan Kızılay Kan Bağış Noktasında kan bağışında bulundu. İlçe Başkanı Turgay Öztürk, “Pandemi döneminde kan ihtiyacı biraz daha arttı. Hem kan bağışının arttırılması hem de vatandaşların özendirilmesi adına ilçe teşkilatı olarak bir etkinlik düzenledik. Halkımıza örnek olmak ve kan ihtiyacının karşılanması adına sosyal sorumluluk çalışması gerçekleştirdik” dedi.

98 yaşında korona virüsü yendi

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 10 gün yoğun bakım, 7 gün serviste Covid-19 tedavisi gören 6 çocuk ve 8 torun sahibi 98 yaşındaki Behiye Türkler, tedavisi tamamlanarak taburcu oldu.

Muğla’da 47 bin 693 kişi aşı oldu

Korona virüs (Covid-19) salgınının üzerinden 10 ay geçtikten sonra başlayan Covid-19 aşı çalışmalarında ilk aşı 14 Ocak'ta sağlık çalışanlarından başlamıştı.

Milas Sağlıklı Yaşam Merkezi için çalışma başlatıldı

Muğla'nın Milas ilçesi Hacıapti Mahallesi'nde bulunan ve devlet hastanesi olarak yıllarca sağlık alanında hizmet verdikten sonra 2018 yılı içerisinde yıkılan binanın yerine Milas Sağlıklı Yaşam Merkezi yapılması için çalışma başlatıldı.

Bakan Koca Türkiye'deki İngiltere mutasyonu sayısını açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, riskli mutasyonların yayılmasına ilişkin açıklama yaptı, "Ülkemizde ki İngiltere mutasyonu 196 oldu" dedi.

Muğla’da ilçe ilçe korona virüs haritası

Muğla’da “Hayat Eve Sığar (HES)" uygulaması korona virüsü yoğunluk haritasında 'yüksek risk' anlamına gelen kırmızı bölgelerin artış gösterdiği dikkat çekiyor.

Kanser dünyada ölüm nedenleri arasında ikinci sırada 

Fethiye İlçe Sağlık Müdürlüğü, 4 Şubat Dünya Kanser Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Dünya Kanser Günü, gerek kanser konusunda farkındalığı ve eğitimi artırarak gerekse dünyanın her yerindeki hükümetler ile bireyleri hastalığa karşı harekete geçmeye zorlayarak; her yıl milyonlarca önlenebilir ölümün önüne geçmeyi amaçlıyor. 

Fethiye’de yaşayan yerleşik yabancılar da aşı oluyor 

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını ülkemizde de etkili olurken; Fethiye’de yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlar da randevu alıp aşı uygulamasından yararlanabiliyorlar. E-Nabız uygulamasından başvuruda bulunan İngiliz uyruklu vatandaşlar, Aile Hekimleri tarafından aşı uygulamasından yararlanıyor. 76 yaşındaki Alan Small, “Pandemi dönemi boyunca Türkiye’deyim. Türkiye bu süreci çok iyi yönetti. Dün aşı uygulamasından yararlandım” dedi. 

Barajlarda su seviyesi yükseldi

Muğla il genelinde etkili olan yağışların ardından barajlardaki su seviyesi yükseldi. Marmaris Atatürk Barajında yüzde 96 olan su seviyesi yüzde 100'e çıktı. Geyik Barajındaki yüzde 60 olan su sevisi yüzde 64'e yükselirken, Mumcular Barajındaki yüzde 26 olan su seviyesi yüzde 30'ya yükseldi.

Vatandaşlar için aşı odaları hazır

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Fethiye ve Muğla ilçelerinde de Kovid-19'a karşı aşılama çalışmaları hızla devam ediyor. Fethiye’de 80 yaş üstü vatandaşların aşılamasına geçilirken sabah 8’de başlayan aşı uygulaması gece 24’e kadar devam ediyor. Covid-19 aşısı vurulan vatandaşlar, “devletimize teşekkür ederiz. Bugüne kadar koronavirüs olmadık. Tedbirlere uyduk, uymaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandılar.

Fethiye’de vaka sayıları düşüyor

Haftalardır uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları ile birlikte Fethiye ve Seydikemer’deki pozitif vaka sayılarında oldukça düşüş yaşandığı belirtildi. Tedbirlere uyulması ve gevşetilmemesi istenirken, Fethiye Devlet Hastanesi’nde daha önce 3 ayrı serviste 100’e kadar hasta sayısının; tek servise gerilediği öğrenildi. Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması haritasında önceki haftalarda kırmızıya boyanan bölgeler mavi ve yeşile dönüştüğü görüldü.

Muğla'da 15 bin 255 kişi aşı oldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ülke genelindeki aşı uygulamasının iller bazında dağılımını açıkladı.

GSS ve Bağkur prim borcu olanlara yıl sonuna kadar sağlık hizmeti

Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile Genel Sağlık Sigortası (GSS) ve Bağkur prim borcu olan vatandaşların 31 Aralık 2021’e kadar Devlet Hastaneleri ve Devlet Üniversitesi hastanelerinde sağlık hizmetlerinden faydalanmaya devam edeceğini açıkladı.

Seydikemer’e 2 Yeni Ambulans Takviyesi

Sağlık Bakanlığı’nın Muğla’ya gönderdiği 18 ambulanslardan 2 tanesi Seydikemer genelinde vatandaşlara daha iyi ve hızlı sağlık hizmeti verebilmek için teslim edildi.  

Toplam 439 haber.