Sağlık

Son dakika Sağlık haberleri, en son Sağlık haberler,, Sağlık haberleri burada, haber oku | Sağlık

Sağlık Haberleri

Fethiye Devlet Hastanesi'nin yeri belli oldu

Fethiye Devlet Hastanesi’nin yeni hizmet binasının yeri ile ilgili karar verildi. Karagedik Mahallesi’ne yapılması planlanan hastane için sırada ihale aşaması var.

Köyceğiz Sağlık Müdürlüğü Yeni Binasında Hizmet Vermeye Başladı

Muğla’nın Köyceğiz İlçe Sağlık Müdürlüğü hizmet verdiği lojman katından, yapımı tamamlanan tam donanımlı hizmet binasına taşınarak hizmet vermeye başladı.

2023 yılında Muğla'da nüfusun 10 katı sağlık hizmeti sunuldu

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre geçtiğimiz yıl 112 ambulansı ile 118 bin 971 hastaya müdahale ederek acil sağlık hizmeti verildiği belirtildi.

Muğla'daki hastanede “Sensiz Olmaz” kan bağışı etkinliği düzenlendi

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Türk Kızılay’ı Muğla Şubesi işbirliğiyle “Sensiz Olmaz” kan bağışı etkinliği düzenlendi.

Artan solunum yolu vakaları sonrası uzmanından uyarı: “Okulların Açılması İle Vakalar Artabilir”

Son günlerde acil servis ve polikliniklerde yoğunluğa neden olan solunum yoluyla bulaşan enfeksiyon hastalıklarına karşı Kovid-19 döneminde olduğu gibi maske, mesafe ve hijyen önerilirken, uzmanlar okulların açılması ile birlikte salgın hastalıklarda artış yaşanma ihtimalinin yükselebileceği uyarısında bulundu.

Fethiye’de Kan Bağışı Sayısı Artırılacak

Fethiye Kaymakamlığı başkanlığında gerçekleştirilen Kan Bağışı Toplantısı ile vatandaşlara bağış çağrısı yapıldı.

Marmaris Devlet Hastanesi Personeli Beyin Tümörüne Yenik Düştü

Muğla’nın Marmaris ilçesi devlet hastanesinde bilgi işlem biriminde görev yapan 31 yaşındaki Yasin Katırcı tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

10 yılda 22 Bin 729 hane sağlık hizmetleri için ziyaret edildi

2014 yılında başlatılan Evde Bakım Hizmeti ile Büyükşehir Belediyesi sağlık ekipleri bugüne kadar 13 ilçede 22 bin 729 haneyi ziyaret ederek 364 bin 32 kez tıbbi ve genel bakım hizmeti verdi.

Europe Smile Center’da, FTSO Üyelerine Özel İndirim

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile Europe Smile Center Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği arasında imzalanan protokolle FTSO üyelerine özel indirim uygulanacak.

DCI Dental Center’da, FTSO Üyelerine Özel İndirim

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile DCI Dental Center arasında imzalanan protokole kapsamında FTSO üyeleri indirimli hizmet alacak.

Saatlerce Ekran Karşısında Kalmak Duruş Ve Yürüyüş Bozukluğuna Yol Açıyor

Modern yaşamın fiziksel ve ruhsal etkileriyle sırt ve bel ağrılarına, duruş ve yürüyüş bozukluklarına yol açtığını belirten Beyin ve Sinir Cerrahı Dr. Suat Boyacı “Bu ağrıları azaltmak için düzenli egzersiz, sağlıklı beslenme alışkanlıkları, doğru duruş ve hareket teknikleri ile stres yönetimi gibi önlemler almalıyız” dedi. Ayrıca manuel terapi ve egzersizi birleştiren spiral stabilizasyon yönteminin son yıllarda başarılı sonuçlar sağladığını ifade etti.

Şifa Kaynağı Formülü: Kış Çayları

Son günlerde herkes hasta. Hastanelerin acil bölümleri ise dolu. Ancak ilaç kullanmadan sağlığı korumanın yolları ise doğa. İşte ilaç gibi kış çayı tarifleri...

Vali Akbıyık, Sultaniye Şifa Kaynağında İncelemelerde Bulundu

Muğla’nın Köyceğiz İlçesinde Ölemez dağı eteklerinde yer alan ve yaz-kış kış binlerce vatandaşın şifa aramak için geldiği Sultaniye Kaplıcalarında Muğla Valisi İdris Akbıyık incelemelerde bulundu.

Dr. Emnalar “Grip virüsü konuşma sırasında bile bulaşabilir”

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Yıldız Gören Emnalar, kolaylıkla ve hızla yayılan grip virüsünün 5 yaşından küçük çocuklarda hastaneye yatarak tedavi gerektirecek kadar ciddi sonuçları olabileceğini belirtti. Dr. Emnalar Aralık ve Şubat ayları arasında virüsün çok etkili olduğunu vurgulayarak özellikle 2 yaş altın çocuklarda hastaneye yatışa neden olabileceğini belirtti.

Yaşlılıkta Ayak Sağlığı Hakkında Bilgilendirildiler

Fethiye Alzheimer Derneği tarafından düzenlenen eğitim programında, yaşlılıkta ayak bakımı ve dikkat edilmesi gereken hususlar anlatıldı. 

Muğla Büyükşehir 2023 yılında 6 bin 987 hasta nakli hizmeti verdi

Hasta nakil hizmetiyle vatandaşların evlerinden sağlık kuruluşlarına, sağlık kuruluşlarından evlerine naklini gerçekleştiren Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Muğla’da 2023 yılında yapılan yaklaşık 10 bin naklin 6 bin 987’sini gerçekleştirdi.

10 Kişiden 8’i Hayatının Bir Döneminde HPV İle Karşılaşıyor

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Melih Gündüz kadınlarda en sık görülen 5 kanser türünden biri olan rahim ağzı kanserinin test ve aşı yoluyla “önlenebilir” olduğuna dikkat çekerek, “HPV aşısı virüs içermez, enfeksiyon yapmaz, felç veya kansere yol açmaz. 9 yaşından itibaren kız ve erkek çocuklara uygulanabilir” dedi.

MEAH’da Numune Alma Yöntemleri Eğitimi Verildi

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde servis sorumlu hemşirelerine "Numune alma yöntemleri" konulu eğitim verildi. Eğitim Tıbbi biyokimya AD öğretim üyesi Doç.Dr. Ercan Saruhan tarafından servis sorumlu hemşirelerine verildi.

Köyceğiz Sağlık Müdürlüğü Binasında İncelemelerde Bulunuldu

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde yapımında sona gelinen Sağlık Müdürlüğü binasında incelemeler yapıldı.

Toplam 440 haber.