Sağlık

Son dakika Sağlık haberleri, en son Sağlık haberler,, Sağlık haberleri burada, haber oku | Sağlık

Sağlık Haberleri

MEAH’da Numune Alma Yöntemleri Eğitimi Verildi

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde servis sorumlu hemşirelerine "Numune alma yöntemleri" konulu eğitim verildi. Eğitim Tıbbi biyokimya AD öğretim üyesi Doç.Dr. Ercan Saruhan tarafından servis sorumlu hemşirelerine verildi.

Köyceğiz Sağlık Müdürlüğü Binasında İncelemelerde Bulunuldu

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde yapımında sona gelinen Sağlık Müdürlüğü binasında incelemeler yapıldı.

Uyuz Hastalığının Tedavisi Kolaylaştı

Muğla’da uyuz vakalarında artış görülürken, hastalığın geleneksel tedavi yöntemlerinin geçmişte kaldığı, tedavinin artık daha kolay olduğu açıklandı.

Yol kenarına atılan 100 kilo bozuk sucuk imha edildi

Muğla’nın Menteşe ilçesinde, yol kenarına atılmış yaklaşık 100 kilo etiketsiz ve bozuk sucuk ekiplerin incelemesinin ardından imha edildi.

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilk EKOS işlemi yapıldı

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 87 yaşında bir hastaya ilk defa akciğere pıhtı atması hastalığında kullanılan ‘EKOS’ işlemi uygulandı. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Özcan Başaran, Doç. Dr. Oğuzhan Çelik ve Doç. Dr. Volkan Doğan tarafından yapılan işlem başarıyla gerçekleştirildi.

Tarım ekiplerinden 13 ilçede gıda denetimi

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerinin Bakanlık talimatları çerçevesinde yılbaşı öncesi gıda denetimler artırıldı. Gece mesaisi yapan Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda denetim ekipleri 13 ilçede denetim gerçekleştirdi.

Yaralı bulunan tilki tedavi altına alındı

Muğla’nın Datça ilçesinde arka ayaklarından yaralı vaziyette bulunan Tilki, ekipler Doğa Koruma Milli Parklar Datça şefliği ekibi tarafından hayvan hastanesinde tedaviye alındı.

Muğla Eczacı Odası Başkanı Korkmaz, “İlaç Zammı Tarihi İle Uygulama Tarihi Sıkıntıya Neden Oluyor”

Muğla Eczacı Odası Başkanı Eczacı Saim Korkmaz, ilaçlara 19 Aralık’ta yapılan zammın uygulama tarihinin 25 Aralık olarak belirlenmesinin vatandaşlarda sıkıntıya neden olduğunu, bu sıkıntının çözümünün zam yapılan tarihte uygulamaya geçilmesi olduğunu açıkladı

Muğla'da 34 Yaşındaki Böbrek Nakli Yapılan Kadın Sağlığına Kavuştu

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde organ nakil merkezinde 34 yaşındaki kadın yapılan böbrek nakliyle yeniden hayata merhaba dedi.

Milletvekili Otgöz , ’Anjiyografi Cihazlarımız Fethiye Ve Bodrum’a Hayırlı Olsun’

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz’ün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan talep ettiği Anjiyografi cihazları Muğla’ya geldi.

Kırsaldaki Çınarlara Yerinde Hizmet

Muğla Büyükşehir Belediyesi Kırsaldaki Çınarlar Hizmeti ile kırsalda yaşayan yaşlı vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor

Cilt Siğillerinin Düşmanı ‘Dağ Çileği’

Ekim-Ocak aylarında ılıman iklimin hakim olduğu bölgelerde doğal olarak yetişen Dağ Çileği mevsimi geldi. Zincir marketlerin yanında vatandaşlar tarafından toplanarak küçük plastik kaseler içinde pazarda satılan Dağ Çileği’nin tazesi de kurusu da şifa deposu.

MSKÜ’de Ortodonti Kliniği Açıldı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde oluşturulan ‘Klinik 4’ yeni hasta tedavi kliniğinin açılışı Rektör Prof. Dr. Turhan Kaçar'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Muğla EAH’ta İlk Amnioinfüzyon İşlemi

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk defa 26 haftalık riskli gebelik süreci olan hamile anne adayına Perinatoloji Uzmanı Op. Dr. Selahattin Kükner tarafından Amnion sıvı ekleme tedavisi uygulandı.

Bin 79 vatandaşa ücretsiz sağlık taraması

Menteşe Belediyesi 2023 yılı içerisinde Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından kurduğu stantlarla toplam Bin 79 vatandaşa ücretsiz sağlık taraması yaptı.

Muğla’da sağlık ekipleri fidanları toprakla buluşturdu

“1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası” etkinlikleri çerçevesinde 75 fidan toprakla buluştu.

Köyceğiz Yunus Emre Ortaokulu’nda ‘Acil Sağlık Hizmetleri’ tanıtıldı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Yunus Emre Ortaokulu’nda ‘Acil Sağlık Hizmetleri Haftası’ etkinlikleri düzenlendi.

Muğladent Ağız Ve Diş Sağlığı Polikliniği'nde yüzde 20 İndirim

MUTSO ile Muğladent Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği  arasında imzalanan indirim protokolü kapsamında, Oda üyelerine yapılan işlemlerde yüzde 20 indirim uygulanacak.

Acil Sağlık Hizmetleri Haftası etkinlikleri Muğla’da devam ediyor

 “1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası” etkinlikleri çerçevesinde Menteşe’deki bir alışveriş merkezinde tanıtım standı kuruldu.

Toplam 442 haber.