Eğitim

Son dakika Eğitim haberleri, en son Eğitim haberler,, Eğitim haberleri burada, haber oku | Eğitim

Eğitim Haberleri

Köyceğiz Fen Lisesi öğrencilerinden miniklere ziyaret

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde duyarlı bir davranışa imza atan fen lisesi öğrencileri, çocuklara fen bilimlerini sevdirmek amacıyla anaokul öğrencilerini ziyaret ederek deneyler yaptı.

Dalaman’da hayırseverin yaptırdığı okulun açılışı yapıldı

Hayırsever vatandaş Meryem Küçük tarafından Dalaman Kargınkürü Meryem Küçük İlkokulunun acımışı İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay'ın katılımı ile yapıldı.

Çıraklara devletten 2 bin 126 TL

Muğla'da mevcut 6 Mesleki Eğitim Merkezi’ne ek olarak 28 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile 9 Çok Programlı Anadolu Lisesi olmak üzere toplam 37 okul bünyesinde mesleki eğitim merkezi programı açılarak, toplamda 43 kurumda mesleki eğitim merkezi programı uygulanmaya başlandı. 

FTSO’da “Mağaza içi satış teknikleri ve müşteri ilişkileri yönetimi eğitimi”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından gerçekleştirilen ‘Mağaza İçi Satış Teknikleri ve Müşteri İlişkileri Yönetimi Eğitimi’ne 24 FTSO üyesi ve çalışanı katıldı. Sinema filmlerinden kesitlerin de izlendiği eğitimde, mağaza içi satış hedefleri, etkili iletişim ve beden dili başta olmak üzere müşteri ilişkileri tüm yönleriyle ele alındı. 

Ülkü Ocakları’ndan öğrencilere karne hediyesi

Muğla Ülkü Ocakları yarıyıl tatilinde takdir ve teşekkür alan öğrencilere karne hediyesi dağıttı.

Köyceğiz Döğüşbelen Ortaokulu kütüphaneye kavuştu

Muğla'nın Köyceğiz ilçesindeki Döğüşbelen Ortaokulu öğrencileri, hayırseverler taradından yaptırılan kütüphaneye kavuştu.

Muğla’da 160 bin öğrenci yarıyıl tatiline girdi

21 Ocak 2022 Cuma günü 2021-2022 eğitim öğretim yılının birinci döneminin sona ermesiyle Muğla genelinde resmi-özel 778 okulumuzda, 160 bin 621 öğrenci ve 12 bin 614 öğretmen yarıyıl tatiline girdi.

Uçak: “Kronik sorunlara çözüm bulunmalı, beklentiler karşılanmalıdır"

Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak ve yönetim kurulu üyeleri Seydikeler ilçesinde üye ve kurum ziyaretleri gerçekleştirdi.

YKKE Derneği’nden açıklama

Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Fethiye Şube Başkanı Avukat Ali Gönen okulların yarı yıl tatiline girmesinden dolayı basın açıklaması yaptı.

Kaya, mezun olan öğrencilere diplomalarını verdi

Milli Eğitim İlçe Müdürü Faruk Kaya ve Şube Müdürü Erdinç Kaya 2021-1. dönem Açık Öğretim Lisesi’nden mezun olan öğrencilere diplomalarını ve hediyelerini verdi.

Kaya, yarıyıl tatili nedeniyle bir mesaj yayınladı

2021-2022 Eğitim Öğretim yıl tatili nedeniyle Fethiye Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, bir mesaj yayınladı. 

İmam Hatip meslek yarışma ödülleri verildi

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Muğla genelinde İmam Hatip Ortaokulları ve Anadolu İmam Hatip Liseleri arasında düzenlenen mesleki yarışmaların ödül töreni gerçekleştirildi.

GEKA & Belediye işbirliği ile eğitim verildi

Fethiye Belediyesi ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) işbirliğinde gerçekleşen GIS Tabanlı İmar ve Altyapı Projeleri üretilmesine yönelik teknik eğitim çalışmaları sona erdi.  Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve Fethiye Belediyesi’nin ilgili tüm personelinin katılım sağladığı teknik destek programında,  harita ve imar projeleri, yol projeleri ve 3 boyutlu projelendirme eğitimleri verildi.

Üreten bir nesil yetiştirmek için dünya öğretmenleri el ele verdi

Öğrencilere içinde bulunduğumuz çağa özgü beceriler kazandırmak, gelişen teknolojiye ayak uyduran bireyler yetiştirmek için çaba harcayan 4 ülkeden 15 okul öncesi öğretmeni; üreten, sorgulayan, araştıran ve eleştirel düşünen bireyler yetiştirmek için el ele verdi.

Ortaokul öğrencilerinin ’Milas’ için çektikleri klip izleyenlerin beğenisi kazandı

Milas Merkez Ortaokulu öğrencilerinin müzik öğretmenleri Murat Pulel ile birlikte çektikleri Milas'ın tarihi ve doğal güzelliklerini ortaya koyan klip vatandaşlardan beğeni topladı.

Öğretmenler 29 Aralık’ta İş Bırakıyor

Eğitim İş Sendikası, 29 Aralık'ta greve çıkacağını açıkladı. Sendika tüm eğitim emekçilerine 1 günlük iş bırakma çağrısı yaptı.

Milas’ta üç okul trafik güvenliği yarışmalarında derece elde etti

Muğla'nın Milas ilçesinden üç okul, il genelinde düzenlenen trafik güvenliğine yönelik yarışmalarda derece elde etti.

Milas 2. Geleneksel Matematik Ligi başladı

Muğla'nın Milas ilçesinde ortaokul öğrencileri arasında dayanışma ruhunu geliştirmek, matematiği sevdirmek ve okullar arasında kaynaşmayı sağlamak amacıyla yürütülen Matematik Ligi başladı.

MEVLİD-İ NEBİ ETKİNLİKLERİNİN YERİ OKULLAR DEĞİLDİR!

Eğitim Sen Muğla Şube Başkanı Birdal Savran, “Okulların herhangi bir dini etkinliğin mekanı haline getirilmesi, Bakanlık birimlerinin okullara talimat göndererek öğretmen ve öğrencilerin söz konusu etkinliklere katılımını zorunlu tutması kabul edilemez” açıklamasında bulundu.

Toplam 936 haber.