Eğitim

Son dakika Eğitim haberleri, en son Eğitim haberler,, Eğitim haberleri burada, haber oku | Eğitim

Eğitim Haberleri

Büyükşehir Kütüphanelerini 200 Bin Kişi Ziyaret Etti

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Muğla’ya kazandırdığı en önemli yatırımlardan olan Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi bünyesindeki kütüphaneler, sınıflar bilginin merkezi olmaya devam ediyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi Kütüphanesi, Çocuk Kütüphanesi, Ünal Türkeş Muğla Tarih Kitaplığı ve Oktay Akbal Edebiyat Kütüphanesi ile yaklaşık 36 bin 500 yazılı esere ev sahipliği yapan Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi dijital olarak da okuyuculara bilgiye erişim imkanı veriyor. Kütüphanelerden tüm vatandaşlar yararlanırken kayıtlı üye sayısı da 4 bin 494. Bugüne kadar yaklaşık 200 bin kişinin ziyaret ettiği kütüphanelerden 68 bin 745 kitapta üyeler tarafından ödünç alındı.

Muğla’da 167 Bin 013 Öğrenci Karne Aldı

2023-2024 eğitim öğretim yılı birinci dönemi sona erdi. Muğla’da 838 okulda, toplam 167 bin 013 öğrenci ve 15 bin 547 öğretmen tatile girdi.

MSKÜ’lü Araştırmacıya EPALE Ödülü

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Fethiye Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu araştırmacılarından Öğretim Görevlisi Mahmut Beler, hazırladığı ‘Engelsiz İlk Yardım Projesi’ ile EPALE-4 İyi Uygulama Örnekleri/Deneyimleri Yarışması’ndan birincilik ödülü kazandı.

Köyceğiz’de Öğrencilere Mesleki Rehberlik Semineri Verildi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Zeytinalanışeyh İlk ve Ortaokulu’nda öğrencilere çeşitli konularda seminer verildi.

Kaymakam Ertaş Öğretmenler İle Bir Araya Geldi

Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş Fethiye’de görev yapan Görsel Sanatlar, Müzik ve Beden Eğitimi öğretmenleri ile bir araya geldi. Kaymakam Ertaş düzenlenen toplantıda okullarda yapılan ve yapılması planlanan sosyal etkinliklerle ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Dalaman’a Fen Lisesi yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri Dalaman’a yapılması planlanan Fen Lisesi ve Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ile ilgili olarak inceleme ve görüşmeler yapmak üzere Dalaman’a geldi. Bakanlık yetkilileri ile Dalaman Belediye Başkanlığı’nda toplantı düzenlendi.

Köyceğiz’de 4-6 yaş Kur’an Kursu öğrencileri Kur’an’a geçti

Muğla’nın Köyceğiz İlçe Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş Kur'an Kurslarında okuyan minik öğrenciler yarıyıl tatiline Kur’an-ı Kerim okumaya başlama sevinci ile girecek. 4-6 yaş Kur'an Kurslarında eğitim gören öğrenciler karne töreni, elif cüzünü bitirme ve Kur'an'a geçme törenleri ile Cuma günü yarıyıl tatiline çıkacak.

Muğla’da 167 bin 013 öğrenci karne alacak

2023-2024 eğitim öğretim yılı birinci dönemi 19 Ocak 2024 Cuma günü sona erecek. Muğla’da 838 okulda, toplam 167 bin 013 öğrenci ve 15 bin 547 öğretmen tatile girecek.

Köyceğiz Ortaokulu Öğrencileri Sepet Örme Sanatını Öğrendi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde öğrencilere sepet örme sanatı öğretildi.

Büyükşehir İtfaiyesinden 319 Bin 149 Kişiye Eğitim

Muğla genelinde yangın, sel, trafik kazası, hayvan kurtarma gibi birçok olaya müdahale eden Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, eğitim çalışmaları ile de kurum, kuruluş ve okullarda vatandaşların yangın, erken müdahale, doğru teçhizat kullanımı konusunda bilgilenmelerini sağlıyor. 2023 yılında Büyükşehir Belediyesi Muğla genelinde 312 kurum ve kuruluşta 20 bin 579 kişiye eğitim verdi.

Deprem Konulu Seminer Düzenlendi

İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi Fethiye Temsilciliği İnş. Müh. Ahmet Çelikkollu’nun konuşmacı olarak katıldığı 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri ve depreme dayanıklı yapı tasarımı konulu meslek içi eğitim semineri düzenledi.

Köyceğiz’deki okullarda eğlenerek öğrenme haftası başlıyor

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde tüm ülkede olduğu gibi, okullarda karne öncesi “Etkinlik Haftası” dönemi başlıyor.

Datça’da Badem Ve Zeytin Üreticilerine Eğitim

Muğla Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin daha fazla ürün ve gelir elde etmesi amacıyla başlattığı ‘Tarlanıza Geliyoruz’ projesi kapsamında Datça ilçesinde badem ve zeytin üretimi ile ilgili üreticilere eğitim verdi.

Köyceğiz’de Veliler Bilgilendiriliyor

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde İmam Hatip Ortaokulu tarafından gerçekleştirilen, veli, öğrenci ve öğretmen iletişimini sağlıklı kılmak ve başarı seviyesini daha yukarılara çıkarabilmek için başlatılan veli ziyaretleri, hız kesmeden devam ediyor.

Kaymakam Aktaş’ı Öğrenciler Çiçekle Karşıladı

Ortaca Kaymakamı Kenan Aktaş, Ortaca Ortaokulu’nu ziyaret etti. Kaymakam Aktaş Ortaca Ortaokulu’nda öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandı.

Köyceğiz’de Karahan, öğrencilerle akşam yemeğinde buluştu

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Milli Eğitim Müdürü Kerem Karahan, eğitimde kaliteyi artırmak için durmaksızın faaliyetlerin takibini yapmaya devam ediyor.

Muğla’da Anaokulu Öğrencilerine İş Sağlığı Güvenliği Sunumu Verildi

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi koordinasyonunda öğrencilere sunum gerçekleştirildi.

Köyceğiz Şehit Burak Erdi Uysal Ortaokulu, Lise Tanıtım Etkinliği Düzenledi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Yangı Şehit Burak Erdi Uysal Ortaokulu öğrencilerine ilçede bulunan liselere tanıtım gezisi düzenlendi.

Muğla, Ukrayna’dan 40 Öğrenciyi Ağırlıyor

Muğla Valiliği koordinasyonunda Ukrayna’nın Sumy şehrinden 13-15 yaş arası 40 öğrenci Muğla’da bir hafta misafir edilecek.

Toplam 937 haber.