Eğitim

Son dakika Eğitim haberleri, en son Eğitim haberler,, Eğitim haberleri burada, haber oku | Eğitim

Eğitim Haberleri

Seydikemer’e 16 Derslikli Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından sağlanan ödenek ve Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) koordinasyonunda yaklaşık 50 milyonluk bütçeyle Seydikemer ilçesi Kemer Mahallesi’ne 16 derslikli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yapılacak.

Menteşe’de ‘Gençler İşte’ Projesi Eğitimlerine Başladı

Muğla’da yeme içme sektöründe yaşanan kalifiye personel eksikliği ve genç işsizliği problemlerine çözüm üretmek amacıyla hayata geçirilen “Menteşe’de Gençler İşte Projesi” (Youth at Work in Menteşe) çerçevesinde eğitimler başladı.

Eğitimde Akıl ve Bilime Çağrı

Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye Şubesi "Eğitimde Akıl ve Bilime Çağrı" konulu yazılı basın açıklamasında bulundu.

MBA Okullarından Akhisar-Muğla Ve Marmaris’e Eğitim Yatırımı

2024-2025 akademik yılında Akhisar, Muğla ve Marmaris kampüslerinde eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayacak olan Medicana Eğitim Grubu MBA Okulları Yenilikçi Eğitim Ekosistemi yaklaşımını, Modern Müfredat vizyonunu ve Kişiselleştirilmiş Başarı Tasarımı anlayışını düzenlemiş olduğu görkemli eğitim lansmanlarıyla eğitimci, ebeveyn, basın mensupları ve öğrencilerle paylaştı.

Büyükşehir ve Tarımsal Güçbirliği’ne GEKA’DAN eğitim desteği

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Muğla Tarımsal Güçbirliği’nin “Kooperatifçilik” ve “Kooperatiflerde belge düzeni ve muhasebe eğitimi” konularındaki başvuruları GEKA tarafından kabul edildi.

Köyceğiz Müftülüğü personellerine su verimliliği semineri verildi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi müftülük personellerine ‘Su Verimliliği Seferberliği’ çerçevesinde seminer verildi.

Muğla Büyükşehir İtfaiyesi’ne Kimyasal Tehlikeler Eğitimi Verildi

Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer tehlikeler konusunda farkındalığı arttırmak, kişisel korunma bilgi ve becerisi kazandırılması için Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye teşkilatına eğitim düzenlendi. Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Personeli tarafından verilen Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer tehlikeler konusunda eğitime Büyükşehir Belediyesi’nin 13 ilçeden gelen 48 İtfaiye teşkilatı personeli katıldı.

Menteşe’den Ardeşen'e Uzanan Gönül Köprüsü

Menteşe İlçesi Yenice İlkokulu/Ortaokulu Müdürlüğü, yerli Malı Haftası etkinliklerini Muğla sınırlarının da ötesine taşıdı.

Muğla İl Müftülüğü tarafından “Tecrübe Paylaşımı Programı” düzenlendi

Muğla İl Müftülüğü tarafından Menteşe ilçesinde “Tecrübe Paylaşımı Programı” düzenlendi.

Dalaman’da Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi Verildi

Muğla İli Yeşilay Danışmanlık Merkezleri (YEDAM) tarafından Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Kurulu çalışmalarına katkı sağlamak amacı ile Dalaman ilçesinde eğitim düzenlendi.

Seydikemer’de imam ve müezzinlere yönelik kurs tamamlandı

Seydikemer İlçe Müftülüğü tarafından Kur’an kursu hizmetlerini yürüten personelin bilgi, beceri ve formasyonlarını geliştirmek, Kur'an-ı Kerim tilavetinde görülen telaffuz hatalarını gidermek, Kur'an-ı Kerim'i güzel bir eda ile okumalarını sağlamak amacıyla imam hatip ve müezzin kayyımlara yönelik düzenlenen "Talim ve Tashih-i Huruf Kursu" tamamlandı.

Toplum Sağlığı Merkezi'nden eğitim

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Sağlık Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezi tarafından öğrencilere sağlık eğitimi verildi.

Köyceğiz’de yazar Andı, öğrencilerle söyleşide buluştu

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde “Bir Kitap Bir İnsan Projesi” çerçevesinde Eğitimci Yazar Tahir Fatih Andı öğrencilerle buluştu.

Siber Güvenlik Uzmanı yetiştirilecek

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi il kalkınma ajansı arasında imzalanan protokolle Muğla’da, bilişim sektörünün en nitelikli mesleklerinden olan siber güvenlik uzmanı yetiştirilecek.

Muğla’daki örnek proje, öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandıracak

Muğla’da öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırılması hedefiyle başlatılan 'Bir kitap bir insan' projesi, gerçekleştirilen ziyaretle Dalaman Kaymakamı Mesut Yakuta’ya tanıtıldı.

Öğretmenler, lise öğrencilerine ders kitapları ve öğretim materyalleri hazırlıyor

Muğla Ortaöğretim Ders Kitapları ve Öğretim Materyalleri Hazırlama Komisyonlarındaki öğretmenler, ders ve etkinlik kitaplarının yanında dijital içerikler üretiyor, bu içerik ve materyaller ülke genelinde liseler ve EBA’da öğretmen ve öğrencilerimizin kullanımına sunuluyor.

Muğla BİLSEM Projesi, 3. Kutup Şenliğinde Sunum Yaptı

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma kurumunun koordinasyonunda düzenlenen 7. Ulusal Kutup Bilimleri Sempozyumu ve 3. Kutup Şenliği Yıldız Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmasında Muğla’yı, Polat temsil edecek

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen “Sada Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması” Milas Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde yapıldı.

Marmaris'te öğrenciler önce öğrendi, sonra uyguladı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Atatürk İlkokulu öğrencilerine Trafik ve Eğitim Parkı’nda Marvelos görevlileri ve trafik polisi tarafından trafik eğitimi verildi.

Toplam 936 haber.