Eğitim

Son dakika Eğitim haberleri, en son Eğitim haberler,, Eğitim haberleri burada, haber oku | Eğitim

Eğitim Haberleri

MSKÜ’ye Xplore2023 yarışmasında birincilik ödülü

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Fatma Yıldız Taşcıkaraoğlu, Araştırma Görevlisi Ali Can Erüst ve lisans öğrencileri Ali Kerenciler, Oğuzhan Akın, Aykut Odabaş, Zeynep Arslantürk ve Mehmet Ali Andı’dan oluşan Karya isimli ekip 16-20 Ekim 2023 tarihleri arasında Almanya’da düzenlenen Xplore2023-Sürdürülebilir Bir Dünya İçin Teknoloji Geliştirme Yarışmasında Akıllı Enerji kategorisinde İnsansız Hava Aracı tabanlı PV sistem denetimi (Smart Energy UAV based PV system inspection) başlıklı projeleriyle birincilik ödülü kazandı.

EAH personeline işaret dili eğitimi

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde duyma kabiliyetini kaybetmiş hastalar ile iletişim sağlanabilmesi amacıyla tüm branşlarda görevli personele ‘işaret dili’ eğitimi verilmeye başlandı.

Öğrenciler Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni ziyaret etti

Marmaris Çamlı Mahallesi’nde 20 bin 740 m arazide hayata geçirdiği Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesini, eğitim hayatlarına devam eden özel kolejin 4’üncü sınıf öğrencilerini ağırladı.

FTSO'dan Orta Ve İleri Seviye Excel Eğitimi Düzenlendi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) üyeleri ve çalışanlarına ‘Orta ve İleri Seviye Excel Eğitimi’ verildi. 

Bodrum Belediyesi 'nden Bir Anaokulu Daha Açıldı

Bodrum Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 100. Yıl Cumhuriyet Anaokulu Açılışı geniş bir katılımla gerçekleşti.

Köyceğiz’de yangın anı ve söndürme tatbikatı yapıldı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Yunus Emre Ortaokulu’nda yangın anı ve söndürme tatbikatı gerçekleştirildi.

Öğrencilere su tüketimi konulu eğitim

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde 'Su hayattır, su gıda demektir. Kimseyi geride bırakma' temalı Dünya Gıda Günü etkinlikleri çerçevesinde bazı okullar ziyaret edilerek öğrenciler; su tüketimi ve sağlıklı gıda ile ilgili bilgilendirildi.

48 saat boyunca çalışıp ortaya dijital oyunlar çıkaracaklar

 Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen ve 2 gün sürecek dijital oyun geliştirme yarışması başladı. Bodrum’da kamp kuran yarışmacılar, 48 saat oyun geliştirecek.

Otizmli çocuğu olan anneler için sınıf açılıyor, 7 ay eğitim alacaklar

Türkiye Sakatlar Derneği Muğla Şubesi tarafından Menteşe'de, 15 otizmli birey annesine Kasım 2023-Mayıs 2024 arasında her Pazartesi, Menteşe Belediyesi Sekibaşı Kadın Dayanışma Merkezinde eğitmenler tarafından eğitimler verilecek.

MSKÜ’ye gelen öğrencilere hoşgeldin programı düzenlendi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından öğrencilere hoşgeldin programı düzenlendi.

Güney Kore’nin yapılarını Türkiye’nin doğal taşları süsleyecek

Türkiye’de en fazla doğal taş rezervine sahip illerin başında gelen Muğla’da madencilik faaliyetleri her geçen gün artarken Ege Maden İhracatçıları Birliği Güney Kore ile yapılan görüşmeler sonucu, Güney Kore’nin doğal taş ithalatında hedef Pazar olduğunu açıkladı.

Eğitim yöneticileri bir araya geldi

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, 2023-2024 eğitim öğretim yılı eğitim öğretim faaliyetlerini değerlendirmek üzere il milli eğitim müdür yardımcıları ve ilçe milli eğitim müdürleriyle Köyceğiz’de bir araya geldi.

Müdür Çay’dan Anadolu Lisesi’ne Ziyaret

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Bayır Anadolu Lisesi’ne bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

konservatuarın yeni eğitim-öğretim yılı başladı

Muğla Belediyesi tarafından öğrenci yetiştiren Muğla Büyükşehir Belediyesi konservatuvarı 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılınada düzenlenen açılış töreni ile merhaba dedi.

Öğrencilere bağımlılık farkındalık eğitimi verildi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) öğrencilerine, Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) Muğla Şubesi tarafından, bağımlılık farkındalık eğitimi verildi.

Yaşlanmayan öğrencilerin yeni dönemi başladı

60 yaş üstü kişilerin katıldığı Muğla Tazelenme Üniversitesi Marmaris Kampüsü 2023-2024 eğitim öğretim yılı açılışı AKM’de yapıldı.

10 farklı kategoride 39 proje, derece almaya hak kazandı

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğünce il genelindeki okullardaki örnek çalışmaların ortaya çıkarılması ve yaygınlaştırılması amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Eğitimde İyi Örnekler" yarışmasında, ilk üç dereceye giren projeler belli oldu. Heyecanlı bekleyiş sona ererken 10 farklı kategoride 39 proje, derece almaya hak kazandı.

Miniklere iklim değişikliği eğitimi

Menteşe Belediyesi, sıfır atık yönetim sisteminin yaygınlaştırılması ve iklim değişikliği ile ilgili farkındalığın arttırılmasına yönelik olarak ilçe merkezindeki 12 ilkokulda öğrencilere Atık Bilinci Eğitimi veriyor.

Müdür Çay, yeni atanan öğretmenler ile bir arada

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ‘sözleşmeli öğretmen ve engelli öğretmen’ atamaları çerçevesinde Muğla’ya atanan öğretmenler Akyaka’da Muğla il Milli Eğitim Müdürü Emre Çay ile bir araya geldi.

Toplam 935 haber.