Ekonomi

Son dakika Ekonomi haberler, en son Ekonomi haberler, Ekonomi haberler burada, haber oku | Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Bodrum Belediyesi’nde ek protokol ile işçiye yüzde 50 zam

Bodrum Belediyesi'nde imzalanan ek protokol ile işçilerin maaşlarında ortalama yüzde 50 oranında artış gerçekleştirildi.

“Zor şartlarda mücadele veriliyor”

Muğla Borsa ve Oda başkanlarından yapılan ortak açıklamada, 2019 yılından bu yana ekonomik sorun yaşayan üye işletmelerin ve esnafın, ticari kredi faizlerinin yüksekliği nedeniyle finansmana erişim sıkıntısı yaşadığına dikkat çekildi. 

Muğla’da araç sayısı 555 bin 799’a ulaştı

Türkiye İstatistik Kurumu 2021 yılı Aralık ayı Motorlu Kara Taşıtları İstatistiklerini yayımladı. TÜİK Denizli Bölge Müdürü Özer Coşkun tarafından verilen bilgiye göre Muğla'da Kasım ayında toplam araç sayısı 555 bin 799'a ulaştı.

Muğla’nın tarımsal ve su ürünleri ihracatı 750 milyon dolar

Turizm ile birlikte Muğla'nın önemli gelir sağladığı tarımsal ve su ürünleri üretimi hakkında bilgi veren Muğla tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, göreve geldikleri günden bu yana, masada değil, sahada üreticiler ile birlikte Muğla'nın ve Türkiye'nin üretimine katkı sunmaya devam ettiklerini açıkladı.

Sadet Kansız “Hayvancılığa sahip çıkın”

Gelecek partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız Türkiye’de tarım ve hayvancılık ile uğraşan çiftçilerin zor durumda olduğunu ifade ederek “Hayvancılık yapan çiftçilerimize sahip çıkın yoksa içecek süt ,yiyecek et bulamayacağız” dedi.

Üretici odun bulamıyor

Fethiye ve çevresinde yaklaşık 1 haftadan bu yana devam eden don olayları ile beraber seracılık yapan çiftçiler seralarında ürünlerinin soğuğa maruz kalmaması için soba yakmak zorunda kalıyorlar.Soğukların meteorolojiden alınan tahminlere göre yaklaşık bir hafta daha devam edecek olmasından dolayı serada yakacak odun sorunu yaşanmaya başlandı.

Bodrum’da yaşayanlar için özel kart çıkarılıyor

Bodrum Belediyesi ile Bodrum Belediye AŞ tarafından hayata geçirilen Bodrum Kart ve Bodrum CV kamuoyuna tanıtıldı.

Restoranların zam çıkmazı

Yaklaşık 2 yıldan bu yana devam eden koronavirüs salgınından en fazla etkilenen sektörlerin başında gelen restoran sektörü ardı ardına gelen zamlardan sonra ne yapacağını şaşırdı. Yağdan elektriğe, etten tavuğa kadar her ürüne gelen zamların ardından vatandaşın alım gücünün zayıflaması restoranların müşteri kaybetmesine yol açtı.

Tarım ekipleri zirai don nöbetindeki üreticileri ziyaret etti

Tüm ülkeyi etkisi altına alan soğuk hava Muğla'yı da etkisi altına aldı. Özellikle örtü altı üreticileri başta olmak üzere tüm üreticiler zirai don tehlikesine karşı tedbirlerini alıyor.

Muğla genç işe yerleştirmede Türkiye üçüncüsü

İstihdam sağlamaya yönelik faaliyetlerin görüşüldüğü ve yapılan çalışmaların değerlendirildiği 2022 yılı birinci İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Ermaş Mermer Ula fabrikasında Muğla Valisi Orhan Tavlı Başkanlığında yapıldı.

FTSO’da ‘Akaryakıt İşletmecileri İstişare Toplantısı’ 

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) düzenlenen ‘Akaryakıt İşletmecileri İstişare Toplantısı’nda akaryakıt istasyonu işletmecilerinin sorun ve çözüm önerileri kayıt altına alındı. Yaygın görüşün aksine akaryakıt fiyatları yükseldikçe işletmelerin kazanç oranının düştüğünü belirten akaryakıt istasyonu işletmecileri, zor durumda olduklarını belirterek destek istedi. 

Narenciye üretim merkezinde çiftçiler soğuk hava deposu istiyor

Türkiye'nin en önemli narenciye üretim merkezlerinin başında gelen ve kendi adıyla marka yapan Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde üreticiler ilçede soğuk hava deposu olmaması nedeniyle pazarlama ve ürünlerin fiyatlandırmasında ciddi sıkıntılar yaşadıklarını belirttiler.

En hesaplısı tavuk

Gıda ürünlerine arka arkaya gelen zamlardan sonra bile vatandaşların protein ihtiyaçlarına cevap verebilecek en uygun gıda tavuk oldu.

Akaryakıt fiyatları durdurulamıyor

Akaryakıt fiyatlarında zam yağmuru hız kesmeden devam ediyor. Dün gece yarısı motorine gelen 52 kuruşluk zammın ardından bugün de benzine 42 kuruşluk zam geliyor. Zam 20 Ocak 2022 tarihi itibariyle geçerli olacak. Gelen zammın ardından Fethiye’de motorin 14.51TL’ye satılırken, zamsız fiyatı ile benzin 13.80TL’ ye satılıyor.

Çamlıyurt HİS Göleti kırsal kalkınmaya destek oluyor

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri tarafından Muğla bölgesindeki yatırımlar aralıksız devam ediyor. Milas Çamlıyurt Mahallesinde yapımı tamamlanan ve hayvanlar için içme suyu hizmeti veren gölet son yağışlarla rezervuarı tamamen doldu. Gölet bölgede hayvancılığın gelişimine büyük katkı sağlıyor.

En düşük memur maaşı ve memur emekli aylığı ne kadar oldu?

Ocak ayı itibarıyla aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 6 bin 429 liraya, en düşük memur emekli aylığı 4 bin 289 liraya çıktı.

Sigara Ve Alkole Rekor Zam

Hem alkollü içecekler hem de sigaranın Özel Tüketim Vergisi'ne (ÖTV) yüzde 47,4 zam yapıldı. Bu artış, sigara ve alkolde olağanüstü fiyat artışına neden olacak.

2022’de İşsize 2.137tl, Engelliye 1.552tl Maaş

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyon rakamlarını açıkladı. Açıklamanın ardından gözler işsizlik ve engelli maaşlarına yansıyacak miktara çevrildi.

Demir’den Kur Garantili Tl Hesabı

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Mehmet Demir hükümet tarafından döviz kurunun kjontrol altına alınabilmesi için yürürlüğe sokulan “Kur Garantili Vadeli Türk Lirası Hesabı” ile ilgili açıklama geldi.Mehmet Demir bı sistemin açıkça devlet garantili köprülerden, havalimanlarından, hastanelerden sonra dolar garantili TL sebebi ile vatandaşın cebindeki parayı nasıl zenginlere aktardığının bir göstergesi olduğunu söyledi.

Toplam 777 haber.