Ekonomi

Son dakika Ekonomi haberler, en son Ekonomi haberler, Ekonomi haberler burada, haber oku | Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Stantlara gençlerden yoğun ilgi

Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten Güney Ege Kalkınma Ajansı iş birliğinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde düzenlenen 'Kariyer ve Teknoloji Sohbetleri' paneli, işveren ve öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

“Asgari ücret yeterli bir seviyede değil”

2023 yılının bitmesine az bir zaman kalmışken akıllara “Asgari ücret ne kadar olacak?” sorusu gelmeye başladı. Bu konuda halkın ne düşündüğünü merak ederek sokağa çıktık. Vatandaşa “Asgari ücret ne kadar olmalı?” diye sorduk.

Dev yolcu gemisi bin 497 yolcu ile geldi

Muğla’nın Marmaris ilçesine gelen 294 metre boyundaki 'MSC Musica' isimli kruvaziyer, bin 497 yolcu getirdi.

Çam balı rekoltesinde beklentiler gerçekleşmedi

Dünyanın çam balı üretim merkezi durumundaki Muğla’da küresel iklim değişikliği, orman yangınları ve hava şartları nedeniyle çam balı üretiminde büyük düşüş yaşanıyor.

Benzine indirim geldi

Brent petrol fiyatlarında dalgalanma sürerken, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle değişkenlik gösteriyor. Benzinin litre fiyatına bugünden itibaren geçerli olmak üzere 67 kuruş indirim geldi.

Muğla’da ücretsiz taşıma sorunu çözüldü

Muğla’da 65 yaş üstü vatandaşların şehir içi taşıma sorunu Başkan Gürün’ün aldığı karar ile çözüldü.

Fethiye’de sarımsağa enflasyon vurdu, kilosu 150 lira!

Birçok hastalığa çare olan sarımsak, Fethiye Salı Pazarı’nda kilosu 150 liradan satılıyor. Sarımsağın kilosunun Fethiye Salı Pazarı’nda 150 lira olması tüketicinin kafasını karıştırıyor.

Mandalina 10 liradan satılıyor

Kışın vazgeçilmezi mandalina, pazarlarda yerini aldı ve vatandaşlar bu vitamin deposu meyveye yoğun ilgi gösteriyor. 

Karayiğit, “Fiyatlar Çiftçilerimizin İstediği Şekilde Oldu”

Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, kış sezonundaki sebze fiyatları hakkında bilgilerini mikrofonlarımıza aktardı.

Tüm rotalar Bodrum’a çevrildi

Turizmin vazgeçilmez adresi Bodrum, kruvaziyer turizminde de vazgeçilmez bir lokasyon haline geldi. Özellikle İlkbahar ve Sonbahar mevsimlerinde çarşı esnafına can suyu olan kruvaziyer gemileri ile gelen ilçeye yabancı turist sayısı yaklaşık 100 bini geçti.

Borsa İstanbul, 2.Kez Devre Kesici Uyguladı

Borsa İstanbul BIST100 endeksi, günlük düşüş %7'yi aşınca, 4 dakika arayla 2 kez devre kesici uygulandı.

Bin 200 yolcuyla geldi

Muğla’nın Bodrum ilçesine gelen Marina isimli yolcu gemisi, bin 200 yolcu getirdi.

Geleneksel Sea Garden Hasat Günleri’nin 5’incisi gerçekleştirildi

 Bodrum’un koylarından Yalıçiftlik’te bulunan Hapimag Sea Garden Resort Bodrum, Türkiye’de zeytin ve zeytinciliği yaşatmak, yerli, sürdürülebilir ve doğal üretime destek olmak amacıyla her yıl düzenlediği Sea Garden Hasat Günleri’nin 5’incisini gerçekleştirdi.

Ziraat Odası hizmeti çiftçinin ayağına taşıdı

Çiftçilerin kayıt altına alınması ve desteklemelerden yararlanabilmeleri amacıyla her yıl gerçekleştirilen Çiftçi Kayıt Sitemi Çiftçi (ÇKS) kayıtları devam ediyor.

“11.400 lira yeterli bir ücret değil”

Fethiye’de yaşayan vatandaşlar, asgari ücretin en az yoksulluk seviyesinde olması gerektiğini savunuyor. Artan kira, akaryakıt ve diğer giderlerin asgari ücretten çok daha üstte olduğunu söyleyen vatandaşlar, asgari ücretin 11.400 lira olmasını olumlu karşılamıyor.

Otobüs Bilet Fiyatları Cep Yakıyor

Akaryakıta gelen zam fiyatları şehirlerarası otobüs bilet fiyatlarını da etkilemeye devam ediyor. Fethiye Otogarı’ndan alınan bilgilere göre en ucuz biletler 250 liradan başlıyor.

Balık Fiyatlarında Artış

Muğla’nın Fethiye ilçesi balıkhanede balık fiyatlarındaki artış el yakıyor.

Benzine zam

Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki hareketlilik e savaş etkisiyle akaryakıt fiyatlarını zam gelmeye devam ediyor. Benzin fiyatlarına ise gece yarısı zam geldi.

Zam Şampiyonu Beyaz Barbunya

Fethiye Cuma Pazarı’nda fiyatına gelen zamla beraber öne çıkan sebze ‘Beyaz Barbunya’ oldu. Beyaz Barbunya, Fethiye Cuma Pazarı’nda kilosu 65 liradan satılıyor.

Toplam 780 haber.