Ekonomi

Son dakika Ekonomi haberler, en son Ekonomi haberler, Ekonomi haberler burada, haber oku | Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Mandalina semt pazarındaki tezgahlarda yerini aldı

Muğla'da mevsimin ilk mandalinası pazar tezgahlarında yerini alırken, Perşembe pazarında mandalinanın kilosu 40 TL'den satışa sunuldu.

Köylü kadınlar, hem rehberlik hem de ticaret yapıyorlar

Muğla’nın Milas ilçesi ile Aydın’ın Söke ilçesi arasında kalan Bafa Gölü’nün kenarında kurulu Herakleia Antik Kenti, yerli ve yabancı pek çok kişinin dikkatini çekerken, Antik Kent’e sahip çıkan yöre sakinleri hem bölgenin tanıtımını yapıp hem de el emeği göz nuru işlerini pazarlıyor.

2 bin 601 yolcuyla geldi

 Muğla’nın Bodrum ilçesine gelen 295 metre uzunluğundaki Mein Schiff 5, 2 bin 601 yolcu getirdi.

Muğla'dan 84 ülkeye su ürünleri ihracatı

Muğla’dan 84 ülkeye su ürünleri ihracatı gerçekleştirilirken, Türkiye’nin su ürünleri ihracat lideri su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörü, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin çabaları ile Uzak Doğu ve Güneydoğu Asya’yla açılıyor.

3. etap sosyal konutların temel inşaatı tamamlanıyor

Muğla’nın Menteşe ilçesinde Toplu Konut İdaresi tarafından 2020 yılında kura çekimi gerçekleştirilen 350 adet 2+1 ve 150 adet 3+1 toplam 500 adet sosyal konutun temel kazımı ve temel beton döküm işi tamamlanıyor.

2 bin 500 kişiye istihdam sağlanacak

Muğla’nın Seydikemer ilçesi Çobanisa Mahallesi’nde kurulacak Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesi’nin inşa edileceği Bin 150 dekar arazi, tüzel kişilik tarafından satın alınarak projede önemli bir eşik aşılmıştı.

Kaçar “Üretemeyen bir ülkenin kazanamayacağını biliyoruz”

alı kurulanFethiye’de her S Salı Pazarı’nda esnaflar, mazota gelen zamlardan dert yanıyor. Yıllardır meyvecilik ile uğraşan Orhan Kaçar, FRT TV mikrofonlarına çeşitli açıklamalarda bulundu.

Çam balında rekolte beklentisi 14-15 bin ton

Dünya çam balı üretiminin yüzde 90’ını, Türkiye çam balı üretimin de yüzde 80’inin karşılandığı Muğla’da çam balı üretimi başladı. İlkbahar ve yaz aylarını Türkiye’nin değişik illerinde başta çiçek balı olmak üzere üretimi gerçekleştiren arıcılar, Ağustos ayının sonunda geldikleri Muğla bal ormanlarında ilk sağım olan çiçek ve çam balı karışımı ürünü almaya başladılar.

Vatandaşlar akaryakıt zammına isyan etti

ÖTV zammı sonrası üç ayda zam üstüne zam gören akaryakıtta yeni artış kapıda. Yüzde 25 artış sonrası 90 doları aşan petrol fiyatları durmuyor. Analistler petrol için 3 haneli rakamları telaffuz ederken vatandaş ise zamlara isyan etti.

Kıl Keçisi Projesi için Son Başvuru 15 Eylül’e Uzatıldı 

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin üç ilçede devam edeceği Kıl Keçisi Projesi’ne başvuru süresi 15 Eylül’e kadar uzatıldı. 

Motorin ve benzine zam geliyor

Motorine 1,50 TL'lik zam için tarih belli oldu. Zammın 13 Eylül Çarşamba saat 00.01’den itibaren geçerli olacağı belirtiliyor.

Köyde üretiyor, siparişlere yetişemiyor

Muğla'nın Menteşe İlçesi kırsal Yenice Mahallesinde Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinden emekli Figen Özsoy, emeklilik hayatı yaşamak yerine dikiş, nakış ve baskı makinesi ile hem ekonomiye katkı veriyor, hem de zamanını değerlendiriyor.

Pazarda Ne Alan Memnun Ne Satan!

Tarımda artan girdi maliyetleri çiftçileri zor durumda bıraktı. Özellikle akaryakıta gelen zamlar, üreticilerin belini büktü. Üretici pazarı olarak da bilinen Cuma pazarında FRT TV mikrofonlarına konuşan pazarcı esnafı, girdi maliyetleri başta olmak üzere çeşitli açıklamalarda bulundular. 

Afrika’ya 100 milyon dolarlık ihracat hedefi

Türkiye’nin su ürünleri ve hayvansal mamulleri ihracatında ilk sırada yer alan Muğla başta olmak üzere 2023 yılı hedeflerini ilk yakalayan sektör şimdi de yönünü Afrika’ya çevirdi. Türk su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörü Kenya'yı radarına alırken, su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörü Afrika’ya 100 milyon dolar ihracat hedefi koydu.

Tarımsal Üretimde Üreticiye Laboratuvar Desteği 

Muğla Büyükşehir Belediyesi modern tarım tekniklerinin uygulanması ve verimin arttırılması amacıyla kurmuş olduğu Toprak, Bitki, Sulama Suyu Analiz Laboratuvarında 2015 yılından bugüne kadar 10 bin 957 toprak, 5 bin 150 bitki, 607 su toplam 16 bin 714 analiz gerçekleştirdi. 

Benzine İndirim Geldi!

Akaryakıt fiyatlarındaki dalgalanma sürerken, bugün benzine zam yerine indirim geldi.

Muğla’da organik salça mevsimi

Yaz aylarının son günlerinin yaşandığı Muğla’da, kışlık yiyecek telaşı da başladı. Özellikle kırsal kesimlerde biber, domates, bamya, patlıcan, börülce gibi kurutmalıklar devam ederken, salça yapımı da tüm hızıyla devam ediyor.

Şeftalinin kilosu “40” lirayı gördü

Salı pazarında yaz aylarının sevilen meyvelerinden biri olan şeftalinin kilosu 40 liradan satılıyor.

Dünya zenginlerinin yatları Bodrum’da

 Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden Bodrum, dünya zenginlerinin milyonlarca avro değerindeki lüks yatlarını ağırlamaya devam ediyor.

Toplam 770 haber.