Kültür

Son dakika Kültür - Sanat haberleri, en son Kültür - Sanat haberler,, Kültür - Sanat haberleri burada, haber oku | Kültür - Sanat

Kültür Haberleri

Bodrum Kitap Günleri Devam Ediyor

Bodrum Belediyesi ile Gümüşlük Akademisi Vakfı iş birliğiyle düzenlenen Bodrum Kitap Günleri yoğun bir katılımla devam ediyor.

Bodrum Kitap Günleri'nde kültür etkinliği gerçekleştiriliyor

Bodrum Belediyesi ve Gümüşlük Akademisi Vakfı işbirliğiyle düzenlenen “Bodrum Kitap Günleri” başladı.

‘Fare Kapanı’ Muğla’da İzleyici İle Buluşuyor

Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün organize ettiği, Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Tiyatrosu’nun oynadığı ‘Fare Kapanı’ tiyatro oyunu Muğla’da izleyici ile buluşuyor.

“Bir Zamanlar Denizin Olduğu Yer” Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

Sanatın pek çok farklı kolunu bir araya getirerek Bodrum’a yeni bir soluk kazandırmaya hazırlanan kültür ve sanat merkezi Inspera Bodrum, İtalyan sanat dünyasının değerli isimlerinin buluştuğu "Bir zamanlar denizin olduğu yer-Dove una volta c'era il mare” Dolomitler’in Çağdaş Sanatı sergisi ile kapılarını açtı.

Hamdi Özbay Türkülerle Anıldı

TRT radyosu Türk halk müziği bağlama sanatçısı merhum Hamdi Özbay’ın ölümünün yedinci yıl dönümünde türkülerle anıldı.

200 Yıllık Sarnıç Restore Edilmezse Yok Olacak

Muğla'nın Menteşe ilçesi Göktepe ana yolu üzerinde yer alan 200 yıllık su sarnıcı, bakımsızlık nedeniyle çökme tehlikesi ile karşı karşıya.

Köyceğiz’de Gençlere Sinema Etkinliği Düzenlendi

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü ve Köyceğiz İlçe Gençlik Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle gençler için sinema etkinliği düzenlendi.

Ortaca’da Arapaşı Şöleni Düzenlendi

Muğla’nın Ortaca ilçesinde Muğla Yosgatlılar Derneği tarafından Geleneksel Arabaşı Şöleni düzenlendi. Sekizinci kez düzenlenen şölen Bahçelievler Düğün Salonu’nda yapılırken, vatandaşlara Arapaşı çorbası ikram edildi.

Köyceğiz’de Islak Keçe Sanatı Eğitimleri Sürüyor

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde ıslak keçe sanatı eğitimleri hız kesmeden devam ediyor.

Bodrum Kitap Günleri Başlıyor

Bodrum Belediyesi ve Gümüşlük Akademisi Vakfı işbirliğiyle düzenlenecek olan “Bodrum Kitap Günleri” tanıtım toplantısı yapıldı. Etkinlik açılışı 27 Ocak Cumartesi günü saat 12.00’da Herodot Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek.

Amos Antik Kenti’ndeki keşif heyecanlandırdı

Marmaris’in kültürel mirası Amos Antik Kenti’nde devam eden kazı çalışmaları sonucunda yeni bir keşif daha yapıldı. Yaklaşık 3 bin yıllık tarihe sahip antik kentte yapılan kazı çalışmaları sonucunda 10 adet amfora (dikey kulplu kap) bulundu. Bir tanesi tam olmak üzere, diğerleri parçalar halinde ele geçen amforaların M.Ö. 2. yüzyıla ait Rodos amforaları olduğu ve çalışmaların hala devam ettiği belirtiliyor.

Muğla'da 'Biz Bir Takımız Projesi' başladı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde 'Bir Spor Yolu İle Sosyal Uyum Projesi' farklı okullardan 30 öğrencinin katılımı ile başladı.

Köyceğiz Ortaokulu’nda okur, yazar buluşması gerçekleştirildi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde okur, yazar buluşmaları devam ediyor.

Marmaris’te 5 Yılda 3 Bin 581 Etkinliğe İmza Atıldı

Marmaris Belediyesi’ne ait tesislerde pandemi döneminde faaliyetlerin durdurulması ve yaz aylarında yaşanan yangınlara rağmen 5 yılda 3 bin 581 etkinliğe imza atıldı.

Hey Gidi Günler, 19 Ocak’ta Milas’ta

Milas Belediyesi, Süheyl ve Behzat Uygur Kardeşler’in, 'Hey Gidi Günler' adlı interaktif müzikal oyununu Milaslı sanatseverlerle buluşturacak.

Türk Halk Müziği konseri programı

Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Etkinlik programları kapsamında Fethiye Özer Olgu Kültür Merkezi’nde Türk Halk Müziği konseri düzenlendi.

Arasta’da Fotoğraf Sergisi Açılıyor

Menteşe ilçesindeki Arasta bölgesinde, Arasta Platformu işbirliğinde düzenlenecek etkinlik kapsamında, Muğla Basın Emekçileri Platformu üyesi gazetecilerin “Haberci Gözüyle Muğla” temalı 23 fotoğrafı sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Başkan Gümüş: ‘Kültürel mirasımıza sahip çıkıyoruz’

Menteşe Belediyesi tarihi yapıları restore ederek kentin kültürel mirasına sahip çıkıyor. Menteşe’de 400’e yakın tescilli sivil mimarlık örneği taşıyan yapılara her geçen gün yenilerini ekleyen Menteşe Belediyesi, bugüne kadar 4 tarihi yapıyı restore ederek kültür turizmine kazandırdı.

Köyceğiz’de kitap imza etkinliği düzenlendi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Eğitimci Yazar Senarist Erdal Kara 6. Kitabı ‘Karya’ya Mavi Yolculuk’ adlı eseri için kitap tanıtımı ve imza etkinliği düzenledi.

Toplam 906 haber.