Kültür

Son dakika Kültür - Sanat haberleri, en son Kültür - Sanat haberler,, Kültür - Sanat haberleri burada, haber oku | Kültür - Sanat

Kültür Haberleri

100. yılda Atatürk anıldı

100. Yılda 100 Dakika Atatürk adlı program Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

Bodrum Belediyesi’nden Kitapseverlere Müjde!

Bodrum Belediyesi tarafından 27 Ocak-3 Şubat tarihleri arasında Herodot Kültür Merkezinde “Bodrum Kitap Günleri” düzenlenecek.

Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde 257 etkinlik yapıldı

43 Milyon TL yatırımla Muğla’ya kazandırılan Çağdaş Yaşam Merkezi Muğla’da kültür ve sanatın merkezi olmaya devam ediyor.

Gösterilerini antik tiyatroda yaptılar

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi ve Yatağan Gençlik Merkezi gönüllü gençleri Yatağan Lagina ve Stratonikeia Antik Kenti'nde tiyatro çalışması gerçekleştirdi.

Kadınlar istihdama kazandırılıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda, Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) ile desteklenen ‘Kadınlar Üretiyor Menteşe Kazanıyor’” projesi çerçevesinde verilen dokuma eğitimleriyle dezevantajlı durumda olan kadınlar istihdama kazandırıldılar.

Gastronomi Festivali’nde Fethiyeli Yasin’den altın madalya

Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Yasin Kubat 20. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali’nde, Lise Düzeyi Ana Yemek kategorisinde birinci olarak altın madalya kazandı.

Oyuncak kütüphanesi yerel yönetimlerde ilk

Muğla Büyükşehir Belediyesi yerel yönetimlerde bir ilk olan Oyuncak Kütüphanesi ile çocukları oyuncaklarla buluşturmanın yanında farklı etkinlikler ve psikolojik danışmanlık hizmeti ile de miniklere hizmet vermeye devam ediyor.

Mandalina Festivali buruk geçti

Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen Bodrum Mandalina Festivali, Pençe-Kilit Harekatı’nda şehit olan 12 Mehmetçik nedeniyle buruk geçti. Festivalde konser ve halkoyunları gösterileri yapılmadı.

Köyceğiz Fen Lisesi’nde roman kahramanları buluştu

Muğla’nın Köyceğiz Fen Lisesi öğrencileri ‘Dünya Roman Kahramanları Günü’ kutlamaları çerçevesinde roman kahramanlarını canlandırarak okulda buluşturdu.

Muğla’da kitap ve sanat günleri başlıyor

Muğla’da Yazar ve Şairler Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen 2. Kitap ve Sanat günleri başlıyor.

Milas Belediyesi Tarihine Sahip Çıkıyor

Tarihi ve kültürel birikimiyle öne çıkan Milas’ta köy çeşmelerinin tarihsel nitelikleri hakkında arşiv oluşturularak, korunmasına yönelik projeler üretilmesi amacıyla çalışma başlatıldı.

Kültür Evleri’ni 50 bin kişi ziyaret etti

Muğla Büyükşehir Belediyesine ait Osman Hamdi Bey, Bozüyük Kültür Evi ve Belen Kahvesi’ni 2023 yılında 50 bin 783 kişiyi ağırladı.

Muğla Büyükşehir Türkan Saylan’ın 88. Doğum Günü’nü Konserle Kutladı

Tıp doktoru, akademisyen, yazar, eğitimci ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin (ÇYDD) eski genel başkanı Türkan Saylan için 88. doğum gününde Muğla Büyükşehir Belediyesi anma konseri düzenledi.

Korkmazgil, “Bu oyun için uzun süre hazırlandık”

Fethiye Belediyesi katkılarıyla Özer Olgun Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Neye Niyet Neye Kısmet” adlı oyun, seyircilerden tam not aldı.

Başkan Uzundemir Ortaca’daki Yatırımları İnceledi

Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir Ortaca’da devam eden Belediye yatırımlarını inceledi.

Ula’da gençler gönüllere dokundu

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Ula Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü antrenörleri ve gençlik merkezi gönüllüleri Ula Kızılyaka İlköğretim Okulu ve ortaokulunda çocuklarla kültür sanat ve sportif faaliyetler düzenledi.

Fethiye’de El Emeği Ürünler Sergileniyor

Fethiye Kardelen Sanat Derneği üyelerinin el emeği ürünleri, Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde sergilenmeye devam ediyor. Fethiye Kardelen Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Talim Kalemkaryan, mikrofonlarımıza çeşitli açıklamalarda bulundu.

Fethiye Film Festivali’ne Katılım Yoğun

Fethiye Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (FEFSAD) tarafından düzenlenen Fethiye Film Festivali, 7 Aralık’tan bu yana film severleri ağırlamaya devam ediyor. Fethiye Film Festivali, yarına kadar Fethiye Erasta AVM Aksin Sinemasında film severler ile buluşmaya devam edecek. Fethiye Film Festivali Koordinasyon Ekibinden Ömer Öner, festival ile ilgili mikrofonlarımıza açıklamalarda bulundu.

Marmaris'te Kahkaha Dolu Gece

Muğla Tazelenme Üniversitesi Tiyatro Grubu 'Mısmıtıl Tamşa' adlı tek perdelik komedi oyunuyla izleyenlere kahkaha dolu bir gece yaşattı.

Toplam 906 haber.