Kültür

Son dakika Kültür - Sanat haberleri, en son Kültür - Sanat haberler,, Kültür - Sanat haberleri burada, haber oku | Kültür - Sanat

Kültür Haberleri

MSKÜ öğrencileri Motive konseri ile eğlendi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ), bu yıl ilk defa düzenlediği 'Sığla Fest' ile Cumhuriyetin 100'üncü yıl coşkusunu devam ettiriyor.

Edebiyat Ödülü ‘Öykü Yarışması’ sonuçlandı

Günce Yayınları ile Menteşe Belediyesi’nin birlikte düzenlediği ‘2’nci Mustafa Özbey Edebiyat Ödülü’ öykü yarışması sonuçlandı.

100. Yıla Özel Zeybek Gösterisi

Cumhuriyetimizin 100.Yılı kapsamında cumartesi(bugün) günü etkinliklerinde, Beşkaza Meydanında 100 öğrencimizin katıldığı Zeybek Gösterisi düzenlendi.

'Cumhuriyetin Sesi' isimli konser ve film gösterimi düzenlendi

Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılında Muğla’da 'Cumhuriyetin Sesi' isimli konser ve film gösterimi düzendi.

Fethiye Türk Kadınlar Birliği’nden Anlamlı Etkinlik

Fethiye Türk Kadınlar Birliği Derneği, hem Türk Kadınlar Birliği Derneği’nin yüzüncü yılı hem de Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına özel dernek önünde yemekli organizasyon düzenledi. Düzenlenen etkinliğe misafirler yoğun katılım gösterdi.

Cumhuriyet’in 100’üncü yaşında 100’üncü yıl heykeli

 Muğla Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet’in 100’ücü yılını 28 Ekim saat 15.00’de Tayyare kavşağında açacağı 100 ‘üncü yıl heykeli ile taçlandırıyor.

Muğla’da 100. yılda 100 hatim okundu

Muğla’da Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı etkinliği sebebi ile 100 hatim okundu.

Muğla’da 100’üncü yıl kutlamaları devam ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yılı kutlamaları için farklı etkinlikler düzenliyor.

Cumhuriyet Kadınları kırmızı halıda yürüdü

Cumhuriyet'in ışığında 100. Yıl programı ve Cumhuriyet Kadınları defilesi gerçekleştirildi.

Cumhuriyet’in 100’üncü yılı için üretiyorlar

Cumhuriyeti’nin kuruluşunu farklı etkinliklerle kutlayan Muğla Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmet Atölyeleri, 100 Yaş Evi, Oyuncak Kütüphanesi ve kreşlerde çocukların yaptığı Cumhuriyet’in 100’üncü yılı temalı yağlı boya, kara kalem, mozaik, cam altı boyama, ahşap boyama, takılar gibi çalışmalar 1 Kasım’da düzenlenecek Cumhuriyet’in 100’üncü yıl sergisinde vatandaşlarla buluşacak.

El emeği ürünler sahiplerini bekliyor

Fethiye Likya Kadın Kooperatifi tarafından Salı ve Cuma günleri kurulan stantlar büyük ilgi görüyor. Burada satılan el emeği ürünler ise yeni sahipleriyle buluşmayı bekliyor.

20 Bin Türk bayrağı dağıttı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı il genelinde değişik etkinliklerle kutlamaya devam ediyor.

Büyükşehir 100. yıl coşkusunu yaşatmaya devam ediyor

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılının Muğla’da büyük bir coşkuyla kutlanması için farklı etkinlikler düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, bu coşkuyu tüm yıla yaydı. 100. yıl etkinliklerinden biri olan ‘İçimizden Biri Mustafa Kemal’ konseri Muğla’da vatandaşlarla buluştu.

“100 Fotoğrafla Muğla” fotoğraf sergisi açıldı

Muğla’nın Menteşe ilçesinde Cumhuriyet’in 100. yıl etkinlikleri çerçevesinde “100.Yıl’da 100 Fotoğrafla Muğla” fotoğraf sergisi açıldı.

Cumhuriyetin 100.Yılına Özel 100 Uçurtma Uçurdular

Fethiye Atatürk İlkokulu öğrencileri, Cumhuriyetin 100.yılına özel yaptığı koreografide 100 uçurtmayı Fethiye Beşkaza Meydanı’nda uçurdu.

Milas Kültür Merkezi’ne kavuşuyor

Turizm, tarım ve kültür kenti olan Muğla’da yatırımlarına devam eden Büyükşehir Belediyesi Milas’a kültür, sanat alanında hizmet edecek, sosyal hayatı zenginleştirecek Milas Kültür Merkezinin yapımına başlıyor.

Cumhuriyetin 100. yılına özel etkinlikler

Menteşe Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılını düzenlediği özel etkinliklerle kutluyor. ‘Evlerimizi Bayraklarla Donatıyoruz’” kampanyasıyla başlayan etkinlikler çerçevesinde tiyatro gösterileri, spor müsabakaları ve turnuvalar düzenlenecek.

Başkan Oktay 'Veda' filmini vatandaşlarla birlikte izledi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla 'Veda' filmi mahallelerde gösterilmeye başlandı. Belediye Başkanı Mehmet Oktay da filmi Hisarönü Mahallesi’nde vatandaşlarla birlikte izledi.

2 asırlık gelinlik, 184 yıllık binada sergileniyor

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Olgunlaşma Enstitüsüne Bodrumlu bir vatandaş tarafından bağışlanan 150-200 yıllık gelinlik, Enstitü’nün 184 yıllık binasının girişinde camekan içinde sergileniyor. Has ipekten yapılan gelinliğin üzerindeki nakış ve işlemeler ilk günkü gibi duruyor.

Toplam 896 haber.