Kültür

Son dakika Kültür - Sanat haberleri, en son Kültür - Sanat haberler,, Kültür - Sanat haberleri burada, haber oku | Kültür - Sanat

Kültür Haberleri

6. Bodrum Yoga ve Sağlıklı Yaşam Festivali Başlıyor!

25-29 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 6. Uluslararası Bodrum Yoga ve Sağlıklı Yaşam Festivali Halikarnas Arena ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Etkinliklerin herkese açık ve ücretsiz olduğu Festival mekanlarından biri Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum olacak.

'Halk Kafe' vatandaşın gözde yeri oldu

19 Mayıs Gençlik Meydanı’nda hizmet veren Halk Kafe vatandaşım tercihi oldu

Büyükşehir 6.Ulusal Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Muğla’nın Arkeolojik Mirası “Uygarlıkların Kesiştiği Yer Muğla” konulu 6.Ulusal Fotoğraf Yarışması sonuçlandı. Yarışmada birinciliği İstanbul’dan katılan Ahmet Fatih Sönmez kazandı.

Halk geleneklerine sahip çıkıyor

Muğla'nın Menteşe ilçesine bağlı Göktepe Mahallesi'nde yaşayan kadınlar hamur leğenlerinden kendilerine özgü oluşturdukları enstrüman eşliğinde düğün ve festivallerde yöresel kıyafetleriyle oynadıkları oyunlar ile geleneklerini sürdürüyor.

Cumhuriyet’in 100’üncü yılı, 100 motorcuyla kutlandı

Cumhuriyet’in 100’üncü yılı etkinlikleri çerçevesinde Muğla’ya Türkiye’nin dört bir yanından 100 motorcu geldi. İki gün süreyle Muğla’da kalan motorcular, Marmaris-Datça güzergahında sürüş yaptı, Menteşe’ye gelerek şehir turu attı.

Mitoloji Ve Felsefe Zirvesi Tamamlandı

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Bodrum Mitoloji ve Felsefe Zirvesi’nin ikincisi, Bodrum Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Daha Zinde Bir Yaşam İçin “Bütünsel Sağlık”

Bodrum Belediyesi ve Terapi Yaşam Sanat Atölyesi iş birliği ile Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ev sahipliğinde Bütünsel Sağlık etkinliği gerçekleştirildi.

Tarhana Festivaline halk geniş katılım gösterdi

6’ncı kez düzenlenen Tarhana Festivali, Saburhane Meydanında geniş katılımla gerçekleştirildi.

Çinliler Mevleviliği öğrenmek için Muğla’da

 Çin’den Türkiye’ye gelen ve Mevleviliğe ilgi duyan 9 kişilik Budist grup, Muğla'da bulunan Şahidi Hazretleri Dergahı'nı ziyaret etti.

Fethiye’de İlk Sergisini Kızıyla Açtı

Fethiye'de Emekli İlkokul Öğretmeni Nurhan Çakaloğlu Ekmekçi, bugün Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde ‘Kişisel Karakalem ve Fotoğraf Sergisi’ni açtı. Sergi açılışında kızı Derya Ekmekçi Şahin, Nurhan Çakaloğlu Ekmekçi’yi yalnız bırakmadı.

Başkan Karaca, Mustafa Özarslan Konserine Katıldı

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Fethiye Şubesi’nin, Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde düzenlediği Mustafa Özarslan konserine katılım sağladı.

MSKÜ kurucusu Sıtkı Davut Koçman resim sergisi açılışı ile anıldı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde (MSKÜ) Sıtkı Davut Koçman anısına düzenlenen 2. Ulusal Resim Yarışması Sergisi’nin açılış ve ödül töreni gerçekleştirildi.

‘Sakin Kent’te yaz bitmedi

Muğla’nın günübirlik tatil merkezi Sakin Kent ünvanlı Ula’nın Akyaka Mahallesi'nde yaz sezonu yoğunluğu devam ediyor.

Stratonikeia resim ve şiir sergisi açıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi kültür kenti Muğla’da sıra sanat etkinliklerini de sürdürmeye devam ediyor.

Mitoloji ve Felsefe Zirvesi Yapılıyor

Bodrum Belediyesi’nin destekleri ile düzenlenen 2. Mitoloji ve Felsefe Zirvesi, Turgutreis Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Yarıcı’nın eserleri sanatseverlerin karşısında

Marmaris turizminin kat hizmetleri eğitiminde uzman ismi Ayla Yarıcı bu kez de resimleriyle, sanatseverlerin karşısına çıktı.

Kültür ve Dayanışma şenliği düzenlenecek

Menteşe’de bu hafta sonu Göktepe Belenye 9. Kültür ve Dayanışma Şenliği ile 6. Tarhana Festivali düzenlenecek.

Atapark, Neşet Ertaş Türküleriyle Çınladı

Milas Türkü Dostları Kültür ve Sanat Derneği öncülüğünde, Milas Belediyesi ve diğer sponsorların desteğiyle, Türk Halk Müziğinin büyük ustası, Bozkır’ın tezenesi Neşet Ertaş, ölümünün 11’nci yıldönümünde, Milas Atapark’taki etkinlikle anıldı.

Yayla’nın En Güzel Kavunları Seçildi

8. Menteşe Kültür ve Sanat Şenlikleri kapsamında her yıl geleneksel olarak düzenlenen yayla kavun yarışması ve yayla etkinlikleri, Narlı Kahvesinde “Haberci Gözüyle Muğla” fotoğraf sergisi ile başladı.

Toplam 902 haber.