Teknoloji

Son dakika Teknoloji haberleri, en son Teknoloji haberler,, Teknoloji haberleri burada, haber oku | Teknoloji

Teknoloji Haberleri

Uzay mekiği görünümlü yat Bodrum’da

Dış görünümü uzay mekiğini andıran dünyanın en büyük 3 tekneli yatlarından 'Galaxy of Happiness', Muğla'nın Bodrum ilçesine geldi. Yalıkavak Tilkicik Koyu'na demirleyen yata bakan bir daha baktı.

MUĞLA’NIN İKİ ELEKTRİKLİ ARACI YARIŞA HAZIR

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) olarak 2019 yılından bu yana hamiliğini yaptığımız ve maddi-manevi destek sağladığımız Muğla Şehit Ziya İlhan Dağdaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin öğrencileri, tamamını kendilerinin hazırladıkları iki elektrikli araç ile Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarına katılmak üzere İzmit’e gitti. Teknofest kapsamında düzenlenen ve 2 yıldır liselilerin katılımına açık olan yarışmada, Muğla Şehit Ziya İlhan Dağdaş MTAL öğrencileri geçtiğimiz yıl hazırladıkları ismini bölgemizde bir sincap türünden alan Gale 48 isimli araç ile Jüri Özel Ödülünü almaya hak kazanmışlar ve bizi gururlandırmışlardı. 23-24 Temmuz tarihlerinde yapılacak yarışma için hazırlıklara yılın başında başlayan ekibimiz, Gale 48’i yüzde 80 oranında yenileyerek ve geliştirerek yarışmaya yeniden başvurdu. Ayrıca kısa süre önce vefat eden okul öğretmenlerinden Ahmet Mocan’a ithafen ismi verilen Mocan 48 ile Muğla Şehit Ziya İlhan Dağdaş (MTAL), yarışmaya iki araç ile katılan tek okul oldu.

Gece görüşlü helikopterler göreve başladı

Muğla’nın Datça ilçesindeki orman yangınında Türkiye’de ilk defa gece görüşlü yangın söndürme helikopterleri tarafından alevlere müdahalede bulunuldu.

Orman yangınları yerli ve milli köpükle sönüyor

Orman yangınlarında uçaklardan atılan kırmızı renkli köpüğü yerli ve milli olarak, muadillerinden daha verimli bir şekilde ürettiklerini söyleyen Özay İpek, dünyada sadece Amerika'da bir firmanın ürettiği köpüğü milli imkanlarla ürettiklerini söyledi.

Köyceğiz’de “eTwinning” ilçe etiket töreni yapıldı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde 'eTwinning' faaliyetlerini başarıyla tamamlayan okullara kalite ödülü törenle verildi.

Sayısal Takograf ve dijital ehliyet işlemleri artık FTSO’dan yapılıyor

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerinin ticari hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Karayolu taşıma araçlarının sürücüleri, sayısal takograf işlemlerini artık Muğla’ya gitmeden Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasından yaptırabilecek. Böylece FTSO, sayısal takograf işlemlerinin yapılabilmesi için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) yetkilendirdiği 159 “Yetkilendirilmiş Kayıt Merkezi”nden biri oldu.

Köyceğiz Anadolu Lisesi Mars’ta yaşamı konuştu

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde öğrenciler Mars'ta yaşam konulu bilim söyleşisi gerçekleştirdi.

Köyceğiz Anadolu Lisesi’nde sanal zeka konulu bilim söyleşisi yapıldı

Muğla'nın Köyceğiz Anadolu Lisesi'nde bilim söyleşisi gerçekleştirildi.

Köyceğizli öğrenciler akıl ve zekâ oyunlarında 2 üçüncülük kazandı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde düzenlenen Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvasında dereceye giren öğrenciler Muğla'da organize edilen turnuvaya katıldı. Turnuvada Köyceğizli 2 öğrenci üçüncülük başarısı elde etti.

“Geleceğe destek ol projesi” ile 10 bilgisayar teslim edilecek

Bodrum Belediyesi, Elektronik Atıkların Geri Dönüşümünü Destekleme Derneği (EAGD) ve Yanındayım Derneği arasında imzalanan protokol ile 'Geleceğe Destek Ol Projesi' hayata geçirildi.

MSKÜ’den ‘Bilge Fikirler’ yarışması

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi AR-GE, girişimcilik ve yenilik proje fikirlerini destekleyerek ödüllendirecek.

Çevre kirliliği ve şekerli içeceklerin üremeyi de olumsuz etkilediği belirlendi

Dünya'nın en büyük sorunları arasında gösterilen çevre kirliliği ve yeni nesil gençlerin çokça tükettiği şekerli içeceklerin üremeyi de olumsuz etkilediği belirlendi. Üreme sağlığı üzerine ilginç araştırmaları ile tanınan Embriyolog Turgay Barut, Harvard Üniversitesi'nde yapılan ve üreme tıbbı alanında dünyaca prestijli olan Human Reproduction Dergisi'nde Eylül 2021'de yayınlanan önemli bir çalışmanın sonuçlarına göre; doğal ya da yapay tatlandırıcı ile üretilen içeceklerin erkeklerde sperm sayısını düşürdüğünün ortaya çıktığını belirtti.

Gençlik Merkezi’nde Deneyap Türkiye projesi

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi’nde Deneyap Türkiye Projesi İleri Robotik aşaması sona erdi.

Soydemir, “Fethiye adına önemli bir adım”

Motorlu araçlar teknoloji görünümlü eğitim atölyesinin 27 Ekim Çarşamba günü gerçekleşecek olan açılışına Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir tüm Fethiye halkını davet etti.

Whatsapp, Instagram ve Facebook'ta 7 saatlik kesinti!

Sosyal medya platformları Whatsapp, Instagram ve Facebook tarihinin en uzun süren erişim sıkıntısını yaşadı. Facebook yetkilileri, yaklaşık 7 saat süren kesintinin hatalı bir konfigürasyondan kaynaklandığının saptandığını bildirdi. Facebook, kesinti sonrası kullanıcı bilgilerinin güvende olduğunu duyurdu.

“YAMAHA YOLDA” PROJESİ FETHİYE’YE GELİYOR

Bugüne kadar 800 km yol yapan ‘Yamaha Yolda’ projesi yüzlerce kullanıcıya ulaşıp yeni modellerini sürüş deneyimine açıyor. Geçtiğimiz ay İstanbul’dan start alan ‘Yamaha Yolda’ projesi yedinci durağı Fethiye’ye doğru yolda…

KUMLUOVA BİLİM FUARINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Kumluova Prof. Dr. Ayhan Önder Çok Programlı Anadolu Lisesi, TÜBİTAK Bilim Fuarı’na ev sahipliği yaptı. Okul öğrencileri tarafından hazırlanan 28 adet bilimsel proje fuarda görücüye çıktı.

GENÇ KIZ MUCİTLER İCATLARINI SERGİLEDİ

Tübitak’ın Desteklediği İle Fethiye Şehit Sümer Deniz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinin İcat Ettikleri Çeşitli İcatlar Bugün Okul Bahçesinde Sergilendi.

MESLEK LİSESİ MESELESİ MEMLEKET MESELESİDİR

Fethiye Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin 5’inci Tübitak Bilim Fuarı ile 4’üncü Meslek Liseleri Alan ilgiyle incelendi. Bilim Fuarı’nda meslek liseleri alan tanıtımı da gerçekleştirildi. Tanıtım Fuarı Fethiye Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde törenle açıldı. 2 gün açık kalacak Bilim Fuarı’nda meslek lisesi öğrencilerinin yaptığı birbirinden değişik eserler fuara katılanlar tarafından

Toplam 38 haber.