Turizm

TURİZM

Turizm Haberleri

Fethiye ve Seydikemer’in coğrafi işaretli ürünleri online satışa çıkıyor

Fethiye ve Seydikemer’in coğrafi işaretli ürünleri, Türkiye’nin en büyük e-ticaret sitelerinde yerini alacak. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından Fethiye ile Seydikemer’in yöresel ve coğrafi işaretli ürünlerinin tanıtıldığı, Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX), Antalya’da devam ediyor. Fuardaki stantta ürünlerini tanıtma fırsatı bulan kooperatif ve firma yetkilileri, Türkiye’nin en büyük e-ticaret siteleri ile anlaşmalar yaparak ürünlerini, online satışa çıkarmaya hazırlanıyor.

Sonbahar yelken yarışları 1 Kasım’da başlıyor

Göcek Yat Kulübü tarafından, her yıl Kasım ayında düzenlenen Sonbahar Yelken Yarış Haftası, bu yıl 01-05 Kasım 2021 tarihleri arasında, Fethiye Körfezinde gerçekleştirilecek. Yarış haftasına katılmak üzere 120’ye yakın teknenin ön kayıt yaptırdığı öğrenildi.

Intourist 500 Rus acenteyi Fethiye'de ağırlıyor

Ölüdeniz'de 13'üncüsü yapılan Turizm Forumu'na katılmak üzere Rusya'dan 500 kişilik Intourist acente temsilcisi Liberty Lykia Hotel’e geldi. En başarılı acentelere ödülleri takdim edildi.

Hava Oyunları Festivali’nde nefes kesen gösteriler

Muğla'nın Fethiye ilçesi düzenlenen 21. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali, nefes kesen gösterilerle devam ediyor.

THK paramotorları Fethiye semalarında

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, en iyi akrobasi pilotlarının katıldığı 21. Uluslararası Fethiye Ölüdeniz Hava Oyunları, Beşkaza Meydanı’nda Türk Hava Kurumu’nun sıcak hava balonu ilgiyle izlendi.

Başkan Karaca, “Dünyanın en güzel pistine sahibiz”

21’nci Ölüdeniz uluslararası hava oyunları festivalinde geleneği bozmayan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca Babadağ’dan tandem atlayış gerçekleştirdi.

Kenan Kıran, “Hedefimiz burayı uluslararası arenada tanıtmak”

21’incisi düzenlenen Ölüdeniz uluslararası hava oyunları festivaline Kırtur tesisleri ev sahipliği yaptı. Babadağ yamaç paraşütünün ve gerçekleşen 21’inci Ölüdeniz uluslararası hava oyunları festivalinin uluslararası arenaya taşınması gerektiğine değinen Kırtur işletme sahibi Kenan Kıran, “Bizim hedefimiz şu; Burayı Uluslararası arena da tanıtmak. Bilinirliği daha da ötelere taşınması gereken spor dalı. Ona uğraşacağız, gerçekten tesislerimiz buna çok yatkın bir durumda. Dünyada ki sayılı yerlerden bir tanesi belki de 1. si olacak inşallah” dedi.

Hava Oyunları Festivali renkli görüntülere ev sahipliği yapıyor

21’nci Ölüdeniz uluslararası hava oyunları festivali başladı. 21’inci Ölüdeniz uluslararası hava oyunları festivaline Babadağ 1700’de düzenlenen etkinlikle start verildi. Etkinliğe Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat beraberinde Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Abdulkadir Ungan, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkan vekili Mete Ay, Kırtur işletme sahibi Kenan Kır, Fethiye protokolü, Siyasi Parti temsilcileri, STK üyeleri, akrobasi pilotları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Karaca, “Dünyanın en iyi festivalini yapmak istiyoruz”

Uluslararası Fethiye Ölüdeniz Hava Oyunları, bu yıl 20-24 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Hava sporlarının farklı branşlarındaki en iyi akrobasi pilotları Fethiye’de buluşacak. Festival ile ilgili FRT TV’ye konuşan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “60 ülkeden 2 bin sporcunun katılmasını bekliyoruz. Ukrayna’dan belediye başkanları ile birçok acente sahipleri gelecek” dedi.

FTSO’nun Ölüdeniz bölgesel toplantısı yoğun katılımla yapıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Ölüdeniz Bölgesel Toplantısı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Ölüdeniz bölgesinin sorunlarının tüm yönleriyle ele alındığı interaktif toplantıda, FTSO üyeleri ve Ölüdeniz’de faaliyet gösteren işletmeciler ve yamaç paraşütü pilotları, Belcekız yamaç paraşütü iniş pistinde yaşanan sorunlardan otopark ve trafik, seyyar satıcılara kadar birçok konudaki talep ve önerilerini dile getirdiler. Sorunları ve talepleri not alan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, katılımcılara katkıları için teşekkür ederek, dile getirilen sorunları kurum ve kuruluşlara aktaracaklarını çözümü için takipçisi olacaklarını söyledi. Toplantıda Fethiye Turizm Danışma Bürosu Müdürü Saffet Dündar, belediye belgeli hizmet veren konaklama tesislerinin Temmuz 2022 tarihine kadar Turizm Bakanlığı işletme belgesi alması zorunluluğu konusunda katılımcılara bilgi verdi.

Fethiye Turizm Konseyi Yoğun Gündemle Toplandı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde yapılan Fethiye Turizm Konseyi’nin Ekim ayı toplantısında yaklaşan Antalya Turizm Fuarı ve Travel Turkey İzmir Fuarı’na katılım ile Türkiye’nin kırmızı listeden çıkmasıyla birlikte İngiltere pazarında bölgeye gelen turist sayısı değerlendirildi.

Ölüdeniz’de sezon bitmiyor

Türkiye’nin büyük bir bölümünde serin ve yağışlı hava etkili olmaya başlarken, Fethiye Ölüdeniz'de yaz bitmiyor. Farklı ülkelerden Ölüdeniz'e gelen turistler, Ekim güneşinde güneşlenip tatilin tadını çıkarıyor. Özellikle yamaç paraşütü tutkunlarının akın ettiği Ölüdeniz Babadağ'dan uçan turistler, adrenalin depoluyor.

Bir yıl aradan sonra ilk İngiliz turist kafilesi geldi

İngiltere tarafından pandemi nedeniyle Türkiye'ye uygulanan seyahat kısıtlamasının kaldırılmasının ardından 129 İngiliz turisti taşıyan uçak Dalaman Havalimanı'na indi.

Büyük Samanlık plajında eylül yoğunluğu

Fethiye'nin gözde plajlarından Büyük Samanlık Plajı’nın sonbahar yoğunluğu devam ediyor. Eylül ayının sonlarına doğru gelinmesine rağmen kalabalık olduğu görülen Büyük Samanlık Plajında bazı vatandaşlar denize girip yüzerken bazıları da şezlonglarda güneşlendi.

Başkan Ay, “Kasım ayının sonuna kadar İngiliz turistleri görebiliriz”

İngiltere’nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında uyguladığı seyahat listesinde yaptığı güncellemede, Türkiye’yi 22 Eylül itibarıyla “seyahat sonrası zorunlu otel karantinası gerektiren kırmızı listeden” çıkarması, İngiliz turistlerin çokça tercih ettiği Fethiye’deki turizmcileri mutlu etti.

Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi ile Dalaman Havalimanından Dijital Adım

Ölüdeniz’in tanıtımı için kullanılacak dijital reklamların maddi olarak desteklenmesi için Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammet Kökten ile Dalaman Havalimanı İş Geliştirme Direktörü Orçun Songur sözleşmeleri imzaladı.

Esin; ''İngilizler Muğla'ya can suyu olacak''

Muğla bölgesine en fazla turistin geldiği İngiltere'de Türkiye'nin kırmızı listeden çıkarılması ile turizmciler, yaz aylarının sonlarına doğru İngiliz turist beklentisini arttırdı.

İngiltere, Türkiye'yi Kırmızı listeden çıkardı

İngiltere, Türkiye'yi Kırmızı listeden çıkardı.

Sanatsever iş adamı otelini sanat eserleriyle süsledi, turistler hayran kaldı

Ünlü iş adamı Murat Delibalta, Temmuz ayında Muğla'nın Bodrum ilçesinde açtığı yeni otelini paha biçilemeyen sanat eserleriyle süsledi. Sanatsever kişiliğiyle de bilinen Delibalta, otelin dört bir yanında ünlü sanatçıların eserlerini sergileyerek otelciliğe farklı bir tarz getirdi.

Toplam 375 haber.