Turizm

TURİZM

Turizm Haberleri

KUMBURNU, DÜNYA PLAJLARI İLE YARIŞIYOR

Turizmin gözde mekanlarından biri olan Ölüdeniz Kumburnu plajına her geçen gün ilgi artıyor.

MAVİ BAYRAK EĞİTİM SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Fethiye Şehit Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli bünyesinde Büyük Samanlı Koyu, geçtiğimiz aylarda Mavi Bayrak almaya hak kazanmıştı. Bu kapsamda idareciler ve çalışan öğrencilere eğitim semineri gerçekleştirildi.

137 yıllık saatli kule ilk günkü özelliğini koruyor

Muğla'nın ilk Belediye Başkanı Hacı Süleyman Efendi tarafından 1885 yılında 'iftar ve sahur vaktini' bildirmek için dönemin ünlü ustalarından Rum Konstantin Oğlu Filvari Usta'ya yaptırılan tarihi bina üzerinde bulunan saat, o günden bu yana aralıksız çalışıyor.

BAŞKAN AY, “PANDEMİNİN BEDELİNİ FAZLASI İLE ÖDEDİK”

Pandemi sürecinden sonra Fethiye turizminde başlayan hareketlilik esnafın bir nebzede olsa yüzünü güldürdü. Sezonun ortasında olunmasına rağmen yaşanan doluluğu değerlendiren Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği (Çalış-der) Başkanı Mete Ay, “Bu sene şu anda mesela Ağustos ayında otellerde Çalış’ ta yer bulmak zor. Şu anda gerçekten doluyuz. Kendimizde yer olmadığı zaman arkadaşlarımı arıyorum, yer bulmaya çalışıyorum. Ağustos ayı zaten bizim sezonumuz ve bu ay şöyle 5 oda, 6 oda bir otelde bulursak bu sorun demektir” dedi.

ÇALIŞ SAHİLLERİNDE YOĞUNLUK YAŞANIYOR

Muğla'nın gözde turizm merkezlerinden biri olan Fethiye sahillerinde sıcak hava tatilcilerin denize akın etmesine neden oldu.

ARICAN, “BÖLGEYE BÜYÜK KATKISI OLACAK”

Fethiye’nin Yeşil Üzümlü mahallesinde bulunan birçok tarihi yapıta ev sahipliği yapan Cadianda başlatılan kazı çalışmalarının bölge ekonomisine katkısı olacağının altını çizen Yeşil Üzümlü Mahalle Muhtarı Erkan Arıcan, “Vatandaşlarımız biraz daha maddi olarak faydalansın istiyoruz. Bölge halkının ekonomisini canlandırmak için elimizden geleni yapıyoruz” şeklinde konuştu.

CADIANDA KAZI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Fethiye’nin Yeşilüzümlü mahallesinde bulunan birçok tarihi yapıta ev sahipliği yapan Cadianda başlatılan kazı çalışmaları ile gün yüzüne çıkarılıyor.

TURİZM HER GEÇEN GÜN DAHA DA KÖTÜYE GİDİYOR

Fethiye’nin eşsiz koylarının tanıtımının yapılmasında katkısı olan en önemli sektörlerden bir tanesi de tur tekneleri. Temmuz ayının bitmesine sayılı günler kala şehrimize yerli ve yabancı turistler gelmeye devam ediyor. Fakat sezonun iyi olmadığını belirten Prenses Serap Teknesi Sahibi Yılmaz Yalçın, turizmin bu sene beklentinin altında olduğunu söylüyor.

SON BAŞVURU 28 TEMMUZ

Kültür ve Turizm Bakanlığınca başlatılan çalışma kapsamında günü birlik kiralanan konaklama tesisi, villa, bungalov, kiralık evler Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İç İşleri Bakanlığınca yapılacak olan bir çalışma ile Turizm Bakanlığına bağlanması planlanıyor.

SEYDİKEMER VE KAŞ’IN 50 YILLIK HAYALİ GERÇEK OLUYOR

Seydikemer’in yarım asırlık hayali gerçek oluyor. Seydikemer’in Kumluova Mahallesi ile Kaş’ın Ova Mahallesini birleştirecek “Patara Köprüsü” 16 Ağustos Salı Günü ihaleye çıkıyor. Bu müjdeli haberi Seydikemerlilerle paylaşan Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz; “Sonunda hayalimiz gerçek oldu. Kaş ile Seydikemer’i, Antalya ile Muğla’yı turizm alanında, tarım alanında, tarih alanında birleştirecek bir köprü. 16 Ağustos saat 10.00’da da ihalesi Antalya Karayolları Bölge Müdürlüğümüz tarafından yapılacak” dedi.

Gökova koyları yerli ve yabancı turistin ilgi odağı

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden Muğla'da yerli ve yabancı turistlerin en fazla ilgi gösterdiği bölgelerden Gökova Körfezi koyları hem yat turizminin, hem de gezi teknelerinin uğrak noktası oldu.

Başkan Oktay, turizm sezonunu değerlendirdi

Muğla'nın Marmaris ilçesi Belediye Başkanı Mehmet Oktay 2022 turizm sezonunu değerlendirdi, müzik kısıtlamaları ve son dönemlerin hala tartışma konu olan Kızılbük mevkiinde inşaatı devam eden otel ile ilgili konuştu.

YOĞUNLUK DEVAM EDİYOR AKARYAKIT FİYATLARI İLE BİLET FİYATLARI PARALEL

9 gün süren Kurban Bayramı tatili sona erdi. Bayram tatili boyunca birçok yerli ve yabancı turistin uğrak noktası olan Fethiye’de, Temmuz ayının sonlarına yaklaşırken şehirlerarası otobüs severlerinde yoğunluk devam ediyor.

TURİZM ENVANTERİ ÇALIŞMASIYLA İLGİLİ AKADEMİSYENLERİN GÖRÜŞLERİ ALINDI

FTSO Likya Salonu’nda 20 Temmuz 2022 Çarşamba günü düzenlenen toplantıya FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Fethiye Turizm Danışma Bürosu Müdürü Saffet Dündar, İMEAK DTO Fethiye Şubesi Başkan Danışmanı Mehmet Eskici, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nden (MSKÜ) Doç Dr. Işıl Arıkan Saltık, Ege Üniversitesi’nden Doç. Dr. Nilgün Avcı, MSKÜ Araştırma Görevlisi Dr. Cemal Artun, Uygar Turgut, Turizm Envanteri Yürütme Kurulu üyeleri Süleyman Kaya, Naci Dinçer ve Uğur Çaçaron, FTSO Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu katıldı.

SELÇUK, TURİZM SEZONUNU DEĞERLENDİRDİ

Hava sıcaklıklarının artması ile birlikte vatandaş soluğu plajlarda aldı. Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli Okul Müdürü Alpaslan Selçuk turizm sezonunu FRT TV mikrofonlarına değerlendirdi.

Tatilden vazgeçmeyenler çadırı tercih ediyor

Yaz sezonu ile hareketlenen turizm bölgelerinde son dönemlerde karavan ve çadır tatili ön plana çıktı. Çadırlar için düzenlenen özel kamp alanlarında kalan tatilcilere göre doğa ile iç içe olmanın yanı sıra ekonomik olması ayrı bir tercih sebebi olarak belirtiliyor.

Akyaka’da adım atacak yer yok

Kurban Bayramı'nın ilk dört gününde Muğla bölgesi yerli turistin akınına uğradı. Günübirlik tatil beldeleri İzmir, Aydın, Denizli ve Uşak gibi yakın illerden tatilci akınına uğrarken, sahilde yoğunluk yaşandı.

Saklıkent bayramda ziyaretçi akınına uğradı

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde, Antalya ile Muğla'yı birbirinden ayıran Saklıkent Kanyonu, Kurban Bayramı'nda ziyaretçi akınına uğradı. Kurban Bayramı tatili için Fethiye ve Seydikemer'e gelen tatilcilerin büyük ilgi gösterdiği Saklıkent'i, 3 günde yaklaşık 30 bin kişi ziyaret etti.

Tekne turları rağbet görüyor

Liman şehri Fethiye’de turizmi yapılan şeylerden biri de tekne turları. Çoğunlukla 12 Adalar güzergâhında yapılan turlara Kurban Bayramı tatili ile rağbet arttı.

Toplam 374 haber.