HATİCE NİNE'NİN HAYALLERİNİ MİLAS BELEDİYESİ YIKTI

Muğla'nın gelenek ve göreneklerine en bağlı köylerinden biri olan Çomakdağ'da yaşayan ve geçimini organik ürünler satarak kazanan 66 yaşındaki Hatice Nine'nin hayalleri Milas Belediyesi tarafından evine gönderilen yaklaşık 19 bin liralık borç yazısı ile yıkıldı. Belediye'nin tutumu yüzünden artık Milas'ta tezgâh açmayı bırakmak zorunda kalan yaşlı kadın şimdi Muğla'da sokak sokak dolaşıp ekmeğini kazanmaya çalışıyor.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Ekmeğini, köyünde ürettiği organik ürünleri satarak kazandığını belirten 66 yaşındaki Hatice Yılmaz, Milas Belediyesi’nin köye gönderdiği faizi ile birlikte yaklaşık 19 bin liralık ceza yazısı nedeniyle ne yapacağına şaşırdığını belirterek, artık Milas’a girmeyi korktuğunu söyledi. Milas Belediyesi’nin kestiği ceza yüzünden artık rızkını Muğla merkez Menteşe’de her hafta kurulan semt pazarında aradığını ve isminin Hatice Yılmaz olduğunu belirten yaşlı kadın, “Yıllarca çalışıp didindim. Milas’ta daimî müşterilerim vardı. Kendi üretimim olan zeytin ve zeytinyağları ile dağlardan topladığım kekik, defneyaprağı gibi şeyleri satıyordum. Milas Belediyesi’nden sebebini bilmediğim bir nedenden dolayı anaparası 13 bin lira faizi ile birlikte yaklaşık 19 bin liralık ceza yazısı geldi. Ne ödeyecek durumdayım ne de bir daha Milas’a girecek halim kaldı. Artık rızkımı Muğla Menteşe’de arıyorum. Gelen ceza kazandığım paradan daha fazla. Ben bu cezayı nasıl ödeyeyim” diyerek yaşadıklarına sitem etti.
Muğlalılar yardımcı oluyor
İlerleyen yaşına rağmen ekmek peşinde koşan yaşlı kadına saygı duyup yardımcı olan Muğla esnafı ise Hatice Nine’ye ürünlerini daha rahat satması için el arabası tahsis ediyor. Çocukluğundan bu yana çalışmayı düstur edindiğini üretip kazanmanın çok önemli olduğunu belirten Hatice Nine, “Çalışmak aynı zamanda sağlıktır. Ömrüm çalışmakla geçti. Çalışmam sayesinde sağlıklı olduğumu düşünüyorum. Köyden Milas’a inip çalışıyordum ama Milas Belediyesi’nin tutumu nedeniyle artık Milas’a girecek halim kalmadı” diye konuştu.
 

İHA- İhlas Haber Ajansı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN