Hemşirelik Haftası etkinliği, çelenk koyma töreniyle kutlandı

Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Haftası etkinliği, Fethiye Beşkaza Meydanı'nda çelenk koyma töreniyle kutlandı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

“Bizim hemşirelerimiz, bizim geleceğimiz” sloganıyla kutlanan 12 Mayıs Hemşireler Günü, Fethiye Beşkaza Meydanı’nda çelenk koyma töreniyle kutlandı. Törene Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatmagül Yur, Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özcan Aygün ve çok sayıda hemşirelik bölümü öğrencisi katıldı.
Çelenk koyma töreninin ardından konuşma yapan Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özcan Aygün: “Sağlık sisteminin fedakar çalışanları sayın hemşirelerimiz, değerli meslektaşlarım ve geleceğin hemşireleri sevgili öğrenciler 2023 yılı hemşireler günü çelenk koyma törenine hepiniz hoş geldiniz. Dünya Sağlık Örgütü 2020 yılında pandeminin devam ettiği sürede Florence Nightingale’in 200. Doğum günü olması sebebiyle hemşireler yılı ilan etmiştir. Hemşirelik haftası 12-18 Mayıs haftası her yıl dünyada kutlanmaktadır. Bu yılki sloganımız bizim hemşirelerimiz bizim geleceğimiz olarak belirlenmiştir. Sağlığın korunması, sürdürülmesi ve geliştirilmesi ile ilgili hemşirenin payı oldukça fazladır.” İfadelerini kullandı.
Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatmagül Yur: “Saygıdeğer protokol üyeleri, sayın basın mensupları, Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi kıymetli öğretim üye ve sağlık sisteminin fedakar ve cefakar hemşireleri ve hemşirelik mesleğinin aydınlık yüzü geleceğin modern hemşireleri sevgili öğrencilerim. Hemşirelik mesleğinin öncüsü Florence Nightingale onun doğum günü olan 12 Mayıs günü tüm dünyada hemşirelik günü olarak kutlanmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü, her yıl hemşireler haftası için bir tema belirlemektedir. Bu yılda da, 2023 teması olarak bizim hemşiremiz bizim geleceğimiz olarak belirlemiştir. Biz Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak ben dekan olarak geçmişin tecrübesi bugünün motivasyonu, bilgisi, güç ve enerjisi ile bugüne kadar yetiştirdiğimiz hemşirelerin bizim geleceğimizi inşa etmesinin     sorumluluğunun bizde olduğu bilincine dayanarak hemşireleri en iyi şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz.” İfadelerini kullandı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN