HÜKÜMETE TENCERE VE TAVA GÖSTERDİLER

Tüm Emekliler Sendikası Fethiye Temsilciliği tarafından Fethiye Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yapıldı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Tüm Emekliler Sendikası Fethiye Temsilciliği tarafından yapılan basın açıklamasını Ali Aldan okudu. Aldan yaptığı açıklamada, “Yine bir maaş belirleme dönemindeyiz. Ve yine maaşlarımız belirlenirken milyonlarca emekli ve emekçi tek kişinin ağzına bakıtılacak. Asgari ücret belirlenirken masada sendika yoktu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu yoktu. Bakan yoktu. Bir akşam saray şu olacak dedi ve büyük müjdelerle asgari ücrete yüzde 54 zamda anlaştıklarını açıkladı. Ama kiminle anlaştıklarını söylemedi. Çünkü orada kendilerinden başka kimse yoktu. Büyük müjdelerle ve yüksek yüzdelerle belirlenen asgari ücretin alım gücü altı ay öncesi kadar bile değildi oysa. Pahalılık karşısında hiç bu kadar erimeyen asgari ücret, sahici bir açlık ve yoksulluk sınırı belirlenerek, insanca yaşanacak bir düzeye getirilmelidir. Ve işte aynı anlayış ile emekçilerin ve emeklilerin maaşları da, görünüşte yüksek yüzdelerle belirleniyor. Sarayın istatistik kurumu haline gelen TÜİK'e göre açıklanan enflasyona göre emekliler enflasyona ezdirilmiyor. Oysa pazardaki, piyasadaki gerçek pahalılık hem emeklileri hem de emekçileri buldozer gibi eziyor. Yalan ve sahte enflasyon oranına göre maaşları belirleyenler de bu gerçeği zaten biliyorlar. Biz Tüm Emeklilerin Sendikası olarak, birkaç hafta önce bütçe ile ilgili olarak yaptığımız basın açıklamalarında bu bütçede emekli ve emekçilerin olmadığını söylemiştik. Görüyoruz ki evet, belirlenen maaş artışları bizleri açlık içinde yaşatacak belirlemelerdir. Emekli olduğumuzda asgari ücretin iki katı maaş alırken, bugün maaşlarımız asgari ücretin altındadır. Daha altı ay önce maaşlarımıza yapılan yüzde 41'lik oran ne oldu? Büyük gürültülerle yapılan yüzde 41 üzerine cebimizden yüzde 141 daha gitti. Altı ayda yüzde 100 daha fakirleştik. Biliyoruz ki, yapılan bu seçim zamları da altı ay olmadan bizim cebimizde olmayacak. Yine biliyoruz ki, iktidarın bu tercihleri nedeniyle emekliler ve emekçiler sefalete terk edilecek. Biz Tüm Emeklilerin Sendikası olarak bugün buradan bir kez daha iktidara sesleniyoruz! Artık bizlere yalan söylemeyi bırakın! Artık hamaset yapmayı bırakın! Bu yalan ve hamasetin pazara çıkamayan emekli nezdinde bir değeri yoktur. Yok, saydığınız bizler artık sizleri yok sayıyoruz. Sahte yüzdelik maaş zamlarınızı alın başınıza çalın. Emekliler olarak, insanca yaşamak istiyoruz. Biz emekliler, hakkımızı istiyoruz. Bilimsel verilere göre hesaplanan yoksulluk sınırının üzerinde maaş istiyoruz.
Taleplerimizi yineliyoruz!
-En düşük emekli maaşı asgari ücretin üzerinde en az, 9 bin TL olmalıdır.
-Daha önce de belirttiğimiz gibi, sağlık kesintileri kaldırılmalıdır.
-Bütün emeklilere yılda dört kez olmak üzere en az asgari ücret düzeyinde ikramiye verilmelidir.
-Ayrıca emekli sendikaları hukuksuz bir şekilde yok sayılmamalı, maaşlar belirlenirken masanın diğer tarafında olmalıdır. 
Biz Tüm Emeklilerin Sendikası olarak net bir çağrı yapıyoruz. Bedelini ödediğimiz haklarımızın bir kişinin belirlediği şekilde olmasını asla kabul etmiyoruz. Emekliler eğer masanın diğer yanında olmazlarsa hiç bir zaman taleplerimiz kabul edilmeyecek. Bizleri hep oy deposu olarak görecekler ve seçimden seçime sırtımızı sıvazlayacaklar. Buna mahkum değiliz. Emekliler birleştiklerinde neler yapabileceğimizi hep birlikte göreceğiz. Çağrımız bütün emekli örgütlerinin birlikte mücadele etmesi ve birleşmesi üzerinedir. Birleşirsek başarırız! Birleşirsek kazanırız! Haklarımızı alıncaya, insanca yaşam talebimiz karşılık buluncaya kadar, eşit, özgür, demokratik bir ülke ve barış içinde yaşayacağımız bir Türkiye için mücadelemiz sürecek!” ifadelerine yer verildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN