İL BAŞKANI EROL'DAN FETHİYE CHP İLÇE TEŞKİLATINA ZİYARET

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İl Başkanı Hüseyin Erol ve yönetim kurulu üyeleri Fethiye'ye gelerek Fethiye CHP ilçe teşkilatını ziyaret etti. Yoğun katılımın olduğu ziyarette konuşan CHP İlçe Başkanı Mustafa Koyuncu ve İl Başkanı Hüseyin Erol yaklaşan seçimin önemi hakkında açıklamalarda bulundular.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Meral Dal

Yaklaşık bir ay önce Adem Zeybekoğlu’nun milletvekili aday adaylığı için CHP Muğla İl Başkanlığı’ndan istifasının ardından boşalan koltuğa CHP Köyceğiz İlçe Başkanı Hüseyin Erol atanmıştı. Bir aydır il başkanlığı görevini sürdüren Erol, yönetim kurulu ile Fethiye’ye gelerek CHP İlçe Teşkilatını ziyaret etti. CHP ilçe binasında gerçekleştirilen ziyarete Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Muğla Milletvekili Aday Adayları Özgür Kullukçu ve Mehmet Demir, CHP geçmiş dönem milletvekilleri, CHP Kadın Kolları Başkanı Gülümser Oymak, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ziyarette konuşan CHP İlçe Başkanı Mustafa Koyuncu ve İl Başkanı Hüseyin Erol yaklaşan seçimin önemi hakkında önemli açıklamalarda bulundular.
 

“ZİYARET İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM”
CHP Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Koyuncu, “Milletvekilliği seçim sürecine girdiğimizde İl Başkanımız Sayın Hüseyin Erol bizimle beraber İl Başkanlığı’na atandı. Biz İlçe Başkanlığı’na seçildik. Sağ olsun, yönetimiyle beraber ziyaretler yapıyor. Bizi de yalnız bırakmayan önceki dönem milletvekillerimize, önceki dönem meclis üyelerimize ve Belediye Başkanı’mıza teşekkür ediyoruz” dedi.
 

“YAKLAŞIK 1 AYDIR DA BU GÖREVDE ÇALIŞMAYA GAYRET EDİYORUM”
CHP Muğla İl Başkanı Hüseyin Erol ise, “İl Başkanı’mızın Millet Vekili Aday Adayı olarak istifa etmesinden sonra, CHP Muğla İl Başkanı olarak görevlendirildim. Yaklaşık 1 aydır da bu görevde çalışmaya gayret ediyorum. Ama bizim görevlendirildiğimiz gün Türkiye’nin önünde çok önemli bir seçim vardı, hala var. Fakat bugün, yüreklerimizi çok büyük acı, keder ve hüzünle yıkan bir kederle seçime giriyoruz. Bu acıyı ve hüznü büyüten maalesef 20 yıllık iktidarın uygulamış olduğu politikalardır. Acı günlerde biz bu eleştirileri yapmadık. Çünkü gerek bölgede gerek kendi il ve ilçelerimizde bütün örgütlerimizle birlikte o yaraları sarmak için gayret gösteriyoruz. Ben bu vesileyle, o bölgedeki yaraları sarmak için bölgeye giden ve tekin faaliyetlerde bulunan hem ilçe örgütümüze hem Belediye Başkanı’mıza hem de Fethiye Halkı’na çok teşekkür ederim. Bu konudaki destekleri biliyoruz. Bugün de aynı destekleri devam ettiriyorlar. Fakat maalesef hala “çadır bulamıyoruz” diye yakınan halkın sesi bizim kulaklarımızdan gitmiyor” şeklinde konuştu.
 

“14 MAYIS SEÇİMİN GERÇEKLEŞECEĞİ GÜN”
Başkan Erol konuşmasının devamında, “Seçim bir gerçek. Dün grup konuşmalarında ifade edildiği gibi; 14 Mayıs seçimin gerçekleşeceği gün, Türkiye hatta Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimi, en önemli dönem noktası, en önemli kırılma noktasıdır. Çünkü bu seçim; bizim daha önce geçirmiş olduğumuz Millet Vekilliği seçimlerinden, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden ve yerel seçimlerden çok daha farklı bir nitelik taşıyor. Bu seçim sadece CHP’nin ya da bir başka siyasi partinin ya da iktidarın seçim mücadelesi değil, halkın iktidarı ve sarayın iktidarı arasındaki bir seçimdir. Biz halkın iktidarı için bir insiyatif koyuyoruz ve halkın iktidarı için bir gayret gösteriyoruz. Sarayın iktidarına inat bu büyük örgütle ve sizlerle birlikte başaracağımıza inanıyoruz. Tabi ki bu seçimle ilgili önümüzdeki süreçte hepimizin merak ettikleri var. Bugün toplantı var. Henüz Cumhurbaşkanı adayımız belli değil. Fakat biz istiyoruz ki daha önce CHP’nin Genel Başkanı olan fakat Genel Başkanlığı sürecinde ortaya koymuş olduğu siyasi üslubuyla, karakteriyle, politikalarıyla, bugün Türkiye’de Muhalefet ’in lideri olan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Adayı olması hepimizin arzusu ve isteği. Bu sürecin doğal sonucu da o. Biz Millet İttifakı’nın kurmuş olduğu Altılı Masa’dan çıkacak olan ortak karara hep birlikte saygılıyız. Bunun bileşenleri olarak bütün elimizden geleni yapacağız. Var gücümüzle çalışacağız. O sonucu 15 Mayıs sabahı umarız Cumhurbaşkanı Adayımızı, 13’üncü Cumhurbaşkanı olarak görmek hedefindeyiz. Bu süreç belli olup, Cumhurbaşkanı adayımız belli olduktan sonra ilimizde Milletvekili adayımızın belirlenmesiyle ilgili bir süreç olacak. Bizim artık, kimin Cumhurbaşkanı adayı olacağı, kimin milletvekili adayı olacağı, kimin yarın farklı makamlarda temsil edileceği değil; tek derdimiz biz el ele, kol kola, milletçe, bu iktidarı kucaklayacak gerçek iktidarı tesis etmek için her birimiz Cumhurbaşkanı adayı gibi, her birimiz milletvekili adayı gibi, bütün halkı içine alarak dinamik bir seçim süreciyle bu iktidarı kazanmak durumundayız” dedi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN