KAYMAKAM BALCI'NIN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

24 Kasım Öğretmenler günü olması münasebeti ile Fethiye Kaymakamı Alper Balcı bir mesaj yayınladı. Kaymakam Balcı mesajında, 'Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Millet Mektepleri'nin Başöğretmenliği'ni'' kabul edişinin yıldönümü olarak 1981 yılından bu yana büyük bir coşku ile kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz' ifadelerine yer verdi. 

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, “Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal “Yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin becerinizin ve fedakarlığınızın derecesiyle orantılı olacaktır. Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli muhafızlar ister. Yeni nesli, bu özellik ve yetenekte yetiştirmek sizin elinizdedir.” Diyerek; geleceğimizin omuzlarında yükseldiği öğretmenlerimizin mesleğinin ehemmiyetine vurgu yapmıştır. Dünyanın en kutsal mesleklerinden olan öğretmenlik; fedakârlık ve cefakarlık isteyen saygın mesleklerin başındadır. Her zaman bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve geleceğe aktarılması sürecinde çok önemli bir role sahip olmuştur. Ürünü insan olan ve başlı başına bir amaç olmaktan öte, bizleri yüce gayemize ulaştıran bir vasıtadır.
Sevgili Öğretmenlerimiz; geleceğimizin mimarı sevgili gençlerimizi siz fedakâr öğretmelerimize emanet ediyoruz. Tutuşturduğunuz eğitim meşalesi ile dün ve bugün olduğu gibi, yarın da geleceğin mimarı olmaya devam edeceksiniz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu kutsal meslek uğruna şehit olan ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve saygı ile anıyor, emekli ve görevinin başında bulunan değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN