KIZILAY FETHİYE GİYİM MAĞAZASI AÇILDI

Türk Kızılay Fethiye Şube Başkanlığı 'Kadir Çavuş' giyim mağazası törenle açıldı. Türk Kızılay'ının Muğla şubelerindeki 2. hayır giyim mağazası Fethiye'de açıldı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Meral Dal

Türk Kızılay Fethiye Şube Başkanlığı “Kadir Çavuş” hayır giyim mağazası Kızılay Fethiye Şubesi yanında törenle hizmete girdi. Muğla merkezdeki Kızılay hayır giyim mağazasının ardından 2. mağaza Fethiye’de dualarla açıldı. 
Türk Kızılaylının binasının yapıldığı yeri bağışlayan merhum hayırsever Kadir Çavuş’un isminin verildiği hayır mağazasından ihtiyaç sahibi kimselere hiç kullanılmamış kıyafetler sağlanacak. Türk Kızılay Fethiye giyim mağazasının açılış törenine Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, İlçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Çiçek, Kızılay Muğla İl Başkanı Şadi Pirci, Kızılay Fethiye Şube Başkanı Burhanettin Tuna, AK Parti İlçe Başkanı Turgay Öztürk, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Harun Güler, İyi Parti İlçe Başkanı Tolga Turgutoğulları, FTSO Başkan Vekili Muhammet Kökten daire amirleri, sivil toplum kuruluşları başkan ve üyeleriyle kızılay gönüllüleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulup, istiklal marşımızın söylenmesinin ardından Türk Kızılay’ının tarihçesi okundu. Fethiye Müftüsü Kamil Oktay’ın duasının ardından hayır mağazasının açılışı Kaymakam Yusuf İzzet Karaman ve protokol yetkilileri tarafından yapıldı. 
“MAĞAZAMIZIN İSMİNİ “KADİR ÇAVUŞ” KOYDUK”
Kızılay Fethiye Şube Başkanı Burhanettin Tuna yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin gururu, Dünyanın umudu Türk Kızılay Derneği 1868’den bu yana Kızılay’da görev almış, bütün geçmişlerimizi rahmetle anıyorum. Mağazamızın ismini “Kadir Çavuş” koyduk. Fethiye’nin yakın tarihinde tüccarlık yapmış, ihracat yapmış sevilen, saygı duyulan bir büyüğümüzdür. İçinde bulunduğumuz binaların arsasını Kızılay’ımıza bağışlamış ve bu mekânlar yapılmıştır. Bizde kendisinin isminin unutulmaması için Kadir Çavuş ismini koyduk. Mağazamız ve içindeki eşyaların tamamı bağış yoluyla temin edilmiştir. Tamamı 1. Sınıf ve sıfırdır. Destek veren bağışçılarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu. 
“2. HAYIR MAĞAZAMIZDIR”
Muğla İl Başkanı Şadi Pirci ise, “Kızılay 1868 yılından bu yana Türkiye’de ve dünyanın diğer ülkelerinde “Kızılhaç” olarak görev yapan değerli bir sivil toplum kuruluşudur. Türk Kızılay’ı 15 bin çalışanı ve 200 bin gönüllüsü ile Türkiye’nin 81 ilinde hizmet veren 922 ilçesinde şube ve temsilcilik olarak insanlara ulaşan Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşudur. Bu hayır mağazamızda Muğla merkezden sonra 2. hayır mağazamızdır” diye konuştu. 
“BURADA HAYIR İŞİ YAPILACAK”
Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman da, “Burada hayır işi yapılacak. Fethiye ilçemiz hayırda yarışanların bulunduğu bir ilçe. Bu durumdan çok memnunuz. STK’lar başta olmak üzere hayır için hemen herkes üzerine düşen görevi yapıyor. Bu hayır mağazası hayırlara vesile olsun” ifadelerinde bulundu.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN