Kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji, Muğla'da yağışların etkisini artıracağını açıkladı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Meteoroloji'nin son hava durumu raporuna göre bugün Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz ile Bursa, Yalova, Denizli ve Uşak çevrelerinde kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor.

Meteoroloji bugün beklenen yağışlar nedeniyle 10 kente sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteorolojinin uyarılarının ardından İstanbul’da akşam saatlerinden itibaren aralıklarla sağanak etkili oluyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in Toroslar Mevkii, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Batman, Siirt ve Mardin çevreleri ile Diyarbakır'ın doğu ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz ile Bursa, Yalova, Denizli ve Uşak çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN