MİLLETVEKİLİ GÖKCAN, 'MUĞLA'DAKİ KORKU İMPARATORLUĞUNU YIKIYORUZ'

Ak Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol, Yörük Türkmen Şenliğinde yaşanan olaylar ve Muğla Büyükşehir Belediyesi ile ilgili Sınırsızlık Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Milletvekili Gökcan yaptığı açıklamada,’’ Sınırsızlık meydanında özgürce konuşmak için CHP’li Muğla Büyükşehir Belediyesinde çalışan zulüm ve baskı gören mağdur edilen işçi kardeşlerimizin sesini duyurmak ve hakkını savunmak için bir aradayız. İşçilerimiz mutsuzdur, işçilerimiz umutsuzdur. Büyükşehir belediyesinde işçi kardeşlerimize baskı uygulanmaktadır. 400 tane işçimiz hak ettiği alın terinin karşılığını alamamaktadır. Belediyede çok ciddi anlamda ücret adaletsizliği vardır. Gördükleri baskı nedeni ile bazı işçi kardeşlerimizin aile huzuru dahi kalmamıştır. Psikolojik destek almaktadırlar. Hatta dayanamayıp istifalarını vermek zorunda kalan işçi kardeşlerimi var. Ben Muğla Büyükşehir Belediyesine soruyorum. Son dönemde Muğla Büyükşehir Belediyesinde kaç işçi istifa etmiştir? Büyükşehir Belediyesinde çalışan bu işçilere ne kadar tazminat ödenmiştir? Bunu açıklasınlar’’ dedi.
İŞÇİ KARDEŞİM MERAK ETME SENİN HAKKINI DA HUKUKUNU DA BİZ KORUYACAĞIZ
Konuşmasına devam eden Gökcan,’’2014 yılında Büyükşehir Belediye Yasasıyla Muğla İl Özel İdaresinden kapanan belde belediyelerinden ve CHP’li Muğla Büyükşehir Belediyesine ve Bakanlıklara geçen personeller olmuştur. Aynı dönemde aynı tecrübeye sahip olarak bakanlıklara geçen işçi kardeşlerimiz bugün 15-20 Bin TL maaş almaktadırlar. Fakat Muğla Büyükşehir Belediyesine geçiş yapan işçi kardeşlerimiz maalesef ortalama 5-6 Bin maaş almaktadırlar. İşçi kardeşim merak etme senin hakkını da hukukunu da biz koruyacağız. İşçi kardeşlerimiz belediyeden kaçmak için, farklı kurumlara geçmek için bizlerden yardım istiyorlar. Bizler sadece Muğla da 400 işçi kardeşimizin değil Muğla Büyükşehir Belediyesinde çalışan tüm işçilerimizin haklarını da hukuklarını da savunacağız inşallah’’ diye konuştu.
BİZ İŞÇİ KARDEŞLERİMİZİN HAKKINI SAVUNURKEN PEKİ CHP GENEL MERKEZİ NE YAPIYOR?
CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçtaroğlu’na Muğla’dan çağrı da bulunuyorum diyen Gökcan,’’ Biz işçi kardeşlerimizin hakkını savunurken peki CHP Genel Merkezi ne yapıyor? CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçtaroğlu’na Muğla’dan çağrı da bulunuyorum. Sayın Kılıçtaroğlu hak, hukuk diye sözde adalet yürüyüşü yaptınız. CHP’li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığında yaşanan haksızlıklar, hukuksuzluklar, adaletsizlikler, mobingler sizi hiç ilgilendirmiyor mu? Burada haksızlığa uğrayan işçi, emekçi kardeşlerimiz içinde yürüyecek misiniz? Sayın Kılıçtaroğlu sizi CHP’li Muğla Büyükşehir Belediyesinde yaşanan ücret adaletsizliği için Muğla’ya adalet yürüyüşüne davet ediyoruz. Tabi Sayın Osman Gürün size belediyenin kapısını açarsa…  Her fırsatta milletimizin oyuyla seçilen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a haksız, hukuksuz ve mesnetsiz yere tek adam diye iftira atan CHP zihniyeti Muğla’ya gelsin, Muğla’daki tek adamı görsün’’ dedi.
KENDİNİ MUĞLA’NIN SAHİBİ Mİ ZANNEDİYORSUN?
Kendini Muğla’nın sahibi mi zannediyorsun? diye konuşan Gökcan,’’ Osman Gürün sen Muğla da korku imparatorluğunu kurmuşsun. Kendini Muğla’nın sahibi mi zannediyorsun? Sadece Belediye çalışanlarının değil tüm sivil toplum kuruluşları, odalar, sendikalar, muhtarlarımız, Muğla’daki iş insanlarımız, esnafımız hemşerilerimiz senin zulmünden korkuyor. Herkesi sindiriyorsun. Muğla’mızı bu antidemokratik uygulamalardan kurtaracağız. Hemşerilerimiz korkmasın, yılmasın. Çoğu gitti azı kaldı. Muğlalı hemşerilerim diyor ki; yetti gari, yetiversin gari, diyor. Haklarını arasınlar, seslerini yükseltsinler. Demokratik yollarla bu köhnemiş CHP zihniyetini sonsuza kadar evlerine yollayacağız. Osman Gürün’ün kurduğu bu harami düzeni onun söylemiyle yerle bir edeceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın’’ diye konuştu.
BELEDİYEYE, HOŞGÖRÜYÜ, SEVGİYİ, SAYGIYI, İNSANLIĞI, BARIŞI GETİRECEĞİZ
Belediyeye hoşgörü getireceğini belirten Gökcan,’’ Belediyeye, hoşgörüyü, sevgiyi, saygıyı, insanlığı, barışı getireceğiz. Kendisinden başka herkesi yok saymaktadır. Farklı fikirlere ise asla tahammülü yoktur. Yaptıkları sosyal demokratik ile hak ile adalet ile adil yönetim ile taban tabana zıttır. Kendini hakka, hukuka, farklı görüşlere saygı duymaya davet ediyoruz. Her platformda sosyal demokrat olduğunu, emekten, işçiden yana olduğunu söyleyen CHP’li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı emek hırsızlığı yapmaktadır. İşçi kardeşlerimizin haklarını biz savunmaya devam edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Emekçinin, işçinin yanındayız. Haklarını alıncaya kadar da yanlarında olacağız. Ey Muğla’m! Çoğu gitti azı kaldı. Kıymetli hemşerilerim, Muğla da gidiyor gitmekte olan. Gidiyor gitmekte olan. Biz Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığında yaşanan haksızlıkları, hukuksuzlukları anlatmaya, konuşmaya, gündeme getirmeye devam edeceğiz. Bizi takip etmeye devam edin. Çok kıymetli hemşerilerim, çok kıymetli başkanım, muhtarlarım, sivil toplum kuruluşları başkanlarım bugün burada beni yalnız bırakmadığınız Muğla’nın sesi olduğunuz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Her şey Muğla için. Çok teşekkür ediyorum. Sağ olun varolun’’ dedi.

MİLLETVEKİLİ GÖKCAN, 'MUĞLA'DAKİ KORKU İMPARATORLUĞUNU YIKIYORUZ'

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN