Muğla İl İdare Şube Başkanları Toplantısı Yapıldı

Muğla Valisi Orhan Tavlı Başkanlığında 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 24. maddesi gereğince, idarede birliğin sağlanması, işlerin gözden geçirilmesi, kurumların koordineli çalışması için gereken tedbirlerin alınmasını görüşmek ve kararlaştırmak üzere İl İdare Şube Başkanları toplantısı gerçekleştirildi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ilk gününden itibaren Muğla’nın depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanında olduğunu belirten Vali Orhan Tavlı Muğla’mız tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla, yerel yönetimlerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla, iş insanlarımızla, odalarımızla, borsamızla, esnaflarımızla ve gönüllülerimizle asrın dayanışmasını ortaya koymuştur. Asrın felaketinin yaralarını devlet-millet el ele, omuz omuza vererek asrın dayanışmasıyla sarıyoruz” dedi.
Şimdiye kadar deprem bölgesinde 1198 araç ile 8134 kamu personelinin, 245 araç ile 1345 gönüllünün görev yaptığını belirten Vali Orhan Tavlı 1168 tır yardım malzemesinin karayoluyla, askeri ve sivil gemilerle ve askeri uçaklarla deprem bölgesine ulaştırıldığını,  söyledi.
Depremden etkilenen illerden tahliye edilerek ilimize gelen vatandaşlarımıza sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarımızca 9 Milyon liralık yardım yapıldığını belirten Vali Orhan Tavlı Kamu yurt ve otelleri ile MEB okullarında 20312 kişiye yemek verildiğini, yaklaşık 60 bin depremzedeye psikososyal destek sağlandığını, 6883 öğrencinin eğitimlerine Muğla’daki okullarda devam ettiğini, 20 bin 200 kişiye de sağlık hizmeti sunulduğunu ifade etti.
Ramazan bayramında depremden etkilenen illeri ziyaret ederek hem depremzede vatandaşların acısının paylaştığını, kadirşinas Muğlalı hemşehrilerimizin selamlarını ve desteklerini deprem bölgesindeki illere ileterek yapılan çalışmaları yerinde gördüğünü söyleyen Vali Orhan Tavlı Muğlalı hemşehrilerimizle onur ve gurur duyuyorum. Bu vesileyle Muğla’mızın gösterdiği örnek dayanışmaya destek veren, katkı sunan herkese bir kez daha şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Muğla’nın olası depremlere karşı tedbirli ve hazırlıklı olması gerektiğine değinen Vali Orhan Tavlı Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığının destekleriyle okullar başta olmak üzere kamu binalarının birçoğunun deprem dayanıklılığının arttırıldığını, diğerleri için de çalışmalarının hızla devam ettiğini ifade etti. 
Kamu kurum ve kuruluşlarının iş birliği içinde çalışarak, hizmetlerin vatandaşlara en etkili şekilde sunulması ile kamu hizmetlerinde hesap verebilirlik, şeffaflık ve vatandaş memnuniyetini esas alan bir hizmet anlayışı yürütülmesinin önemine vurgu yapan Vali Orhan Tavlı, yatırımların yakından takip edilerek bir an önce hizmete alınması ve tasarruf tedbirlerine azami dikkat edilmesini istedi.
Kamu kurum ve kuruluşlarında idarede birliğin ve koordinasyonun sağlanması, yapılan veya yapılacak olan işlerin gözden geçirilmesi, kamu kurum ve kuruluşlarının birbiri ile koordineli bir biçimde çalışması gibi konular ile gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantı, değerlendirmelerin ardından karşılıklı görüş alışverişinin yapılması ile sona erdi.
Muğla Valiliği Vali Özer Türk Toplantı salonundaki toplantıya Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, Muğla İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mustafa Nursoy, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Emin Oral Bülbüloğlu, D.S.İ. 213. Şube Müdürü Nurettin Kıvrak, Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Burak Mülayim, Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Muğla Orman Bölge Müdürü Salim Karabulut, Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüseyin Toprak, Muğla İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İl Müdürü Özden İşler, Muğla Defterdarı Tahir Bayındır, Muğla Vergi Dairesi Başkanı Mustafa İnceçayır, Muğla Ticaret İl Müdürü Gülşah Savtekin, Muğla Kadastro Müdürü Suad Ali Çevik, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdür Yardımcıları Münir Özalp ve Bengül Yazar, Muğla Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Doğal Kaynaklar, Ruhsat ve Kültür Varlıkları Müdürü Ali Haydar İstemihan, Aile ve Sosyal Hizmetler Muğla İl Müdürü Osman Toprakçı, Muğla Sanayi ve Teknoloji Müdür Vekili Perihan Elibüyük, Muğla Telekom İl Müdür Yardımcısı Ufuk Özdemir, Muğla İl Müftü Vekili Erkan Saral, Muğla Meteoroloji Müdürü Hasan Kaymak, Sosyal Güvenlik Kurumu Muğla İl Müdürü Ahmet Ekecan, Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Zahide Altınok, İl Afet ve Acil Durum Müdür Vekili Dilek Özgül, KOSGEB Muğla Müdürlüğü Berkay Çetin Oral, Muğla Gıda Kontrol Laboratuvarı Müdürü Abidin Atilla, Karayolları 26. Şube Şefi Duru Öztop, Muğla PTT Başmüdürü Mehmet Mutlu, Muğla Garnizon Komutanı Yüzbaşı Serhat Arık, Basın İlan Kurumu Muğla Şube Müdürü Muharrem Mermertaş, Muğla Askerlik Şubesi Başkanı Musa Aygün, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Semanur Başgül, İletişim Başkanlığı İl Müdür Vekili Erol Kütahya, Muğla Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ömer Kahraman, ADM Elektrik Dağıtım A.Ş. Muğla Bölge Müdürü Mustafa Akdağ ve İl Yazı İşleri Müdürü Serkan Altan katıldı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN