Seydikemer tüm zenginlikleriyle EMITT'te tanıtılıyor

Dünyanın en büyük beş turizm fuarından birisi olan 26'ncı Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT), TÜYAP Fuar Merkezi'nde kapılarını ziyaretçilere açtı. Muğla Valiliği Himayesinde Muğla Turizm ve İl Müdürlüğü iş birliği ile fuara katılan Seydikemer Belediyesi tarihini, kültürel ve doğal zenginliklerini tanıtmak üzere stantta yerini aldı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Muğla Valiliği Himayesinde Muğla Turizm ve İl Müdürlüğü iş birliği ile 26. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na (EMITT) katılan Seydikemer Belediyesi, fuarın ilk günü olan 12 Nisan Çarşamba günü 7’nci salon 7462 numaralı stantta ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. 
Fuarın ilk gününden itibaren yoğun ilgi gösterilen Seydikemer standı fuarın parlayan yıldızları arasında yerini aldı. Seydikemer Belediyesi Basın Yayın ve Halka İlişkiler Müdürlüğü tarafından hazırlanan Seydikemer Tanıtım filmi, stantta kurulan ekranda izlendi. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Letoon Antik Kenti temasıyla fuara katılan Seydikemer Belediyesi, yöreye özgü ürünlerin başında gelen domates, elma, muz, Seki Tarhanası, bal, adaçayı ve kekiği katılımcıların beğenisine sundu. Seydikemer’in Coğrafi İşaretli ürünü Seydiler Kilimi de fuarda tanıtıldı. 
Seydikemer Standını Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclis Başkanı Kemal Hıra, FTSO Başkanı Osman Çıralı, Muğla İl Kültür Turizm Müdürü Hüseyin Toprak, Seydikemer Belediyesi Meclis Üyeleri, basın mensupları, turizm profesyonelleri ve vatandaşlar ziyaret etti. Fuarda ayrıca Muğla Standını ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yetkililerden bilgi aldı. 
Dünya turizm profesyonelleri ve sektör temsilcilerinin ağırlanacağı Emitt Fuarı'nda, doğası, havası, denizi, tarihi ile ön plana çıkan Seydikemer’i en iyi şekilde tanıttıklarını belirten Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli; “Seydikemer, pek çok uygarlıklara ev sahipliği yapmış kadim bir şehir. İçinde barındırdığı kültürel varlıklar çok değerli. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Letoon Antik Kenti ilçemizde yer alıyor. Bunun yanı sıra Tlos, Pınara, Sidyma gibi önemli Antik Kentlerimiz ilçemizde bulunuyor.  Saklıkent Kanyonu, Karadere ve Kumluova Plajları, Girdev Gölü ve Yaylası, Karanlıkiçi Kanyonu yine Seydikemer’imizin önemli değerleri arasında yer alıyor. 
Turizm çeşitliliği anlamında oldukça zengin bir potansiyele sahip ilçemizin Coğrafi İşaretli ilk ürünü olan Seydiler Kilimi’ni de katılımcılarımıza anlatıyoruz.  Ayrıca İlçemizin bereketli topraklarında yetişen domates, muz, elma gibi başlıca tarımsal ürünlerimizi fuarda tanıtıyoruz. Seydikemer’imize gösterilen ilgi oldukça fazla. 15 Nisan’a kadar açık kalacak EMİTT fuarında katılımcılarımızı mutlaka Seydikemer standımıza bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 

 


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN