SEYYAH ÖMER, KÖPEĞİ YOLDAŞ İLE FETHİYE'DE

2 yıl önceki Ege ve Akdeniz'deki yangın felaketlerinin ardından doğa ve yeşil için uzun bir yürüyüş başlatan 'Seyyah Ömer' lakaplı Ömer Özer, geldiği Muğla Fethiye'den sonra Uşak ve İç Anadolu'ya doğru yürüyecek.  '81 İl 81 Fidan Ormanlar İçin Yürüyorum' diyerek yollara düşen 'Seyyah Ömer' lakaplı Ömer Özer, macerasına ortak olan 'Yoldaş' adlı köpeği ile birlikte geldiği Antalya'dan Antik Likya Yolu'nu yaklaşık 2 ayda tamamlayıp, Muğla Fethiye'ye geldi. 

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Manisa’da yaşayan 36 yaşındaki Ömer Özer, 2 yıl önce yurdun ciğerlerini yakan yangın felaketinin ardından yeşil vatanı korumak ve doğa anayla barışmak için başlattığı kutlu yürüyüşte yaklaşık 4 bin km tamamladı. Sırtında koca çantası ’81 İl 81 Fidan Ormanlar İçin Yürüyorum’ sloganıyla 5 Eylül 2021 yılında Manisa’dan yola çıkan Ömer Özer yürüyerek geride bıraktığı 20 şehrin toprağına birer fidan dikerek Fethiye’ye geldi. Likya Antik Yolu’nda tanıştığı İsviçreli Silvio Spanhaver ile Ölüdeniz’e oradan Fethiye’ye yürüyen Özer, tam 4 bin kilometre yürüdü. 
“SEYYAH ÖMER” BAHRİYE ÜÇOK PARKINDA FİDAN DİKTİ 
‘Seyyah Ömer’ lakaplı Ömer Özer “81 İl 81 Fidan Ormanlar İçin Yürüyorum” sloganıyla Fethiye Bahriye Üçok Parkına meşe fidanı dikti. Fethiye Belediyesi personeliyle beraber fidan dikimi gerçekleştiren Seyyah Ömer Özer, “Benim ismim Ömer. Namı diğer ‘’Seyyah Ömer’’. 2021 yılında yaşanan büyük orman yangınlarından sonra bir doğa tutkunu olarak bir farkındalık ve duyarlılık hareketine kalkıştım. Tamamen yürüyerek Türkiye turuna başladım. ‘’81 İl ve 81 Fidan Ormanlar İçin Yürüyorum ‘’ sloganıyla Manisa’dan başladığım yolculuk ile 20. il olan Muğla’nın Fethiye ilçesine ulaştık. Nasip olursa bugün Fethiye Belediyesinin katkılarıyla bir fidan da buraya dikeceğiz. Maceramız bu şekilde devam ediyor. 2 gündür Fethiye’deyim. Fethiye’nin güzelliklerini, Ölüdeniz’in her yerini gezdim. Ve buradan yolculuğumuz 21. şehire daha sonra 22, 23. Şehirlerden devam ederek tüm Türkiye’yi 81 ili gezmek için İç Anadolu’ya doğru devam edecek. Yolculuğumuz böyle devam ediyor. Yolda tanıştığım Yoldaş isimli köpeğim var. Onun hikâyesi de bambaşka. Edirne Çanakkale sınırında bir lokma ekmekle peşime takıldıktan sonra yaklaşık 4000 kilometredir oda benimle geziyor. Adını Yoldaş koydum. İsminin hakkını vererek beni bırakmıyor. Ve 19. Şehir Antalya’dan Muğla’ya Likya yolu üzerinden gelmeyi tercih ettim. 2 ay boyunca Likya yolunu yürüdüm. Likya yolunun başlangıcında İsviçreli arkadaşım Silvio ile tanıştık.  Silvio da dünyayı gezen bir gezgin. Likya yolundan sonra onun da hikâyesi Güney Amerika’ya doğru devam edecek. Silvio ile yollarımız burada ayrılacak ve ben İç Anadolu’ya doğru yolculuğuma devam edeceğim. Tüm duyarlı vatandaşlarımıza sesleniyorum eylemime destek vermelerini ve beni sosyal medya da desteklemelerini istiyorum. Seyyah Ömer olarak sloganımı duyurmak için tüm sosyal medya da paylaşımlar yapmaya devam ediyorum. Teşekkür ederim. Yolculuğumuz, maceramız devam ediyor. Adım adım hiç araç kullanmadan ve her ile bir fidan dikerek gittiğimiz Türkiye yolcuğumuz devam ediyor. Teşekkür ederim. Muğla’dan sonra memleketim Manisa’ya uğrayıp kısa bir molanın ardından İç Anadolu’ya Uşak, Afyon, Konya ve oradan da Doğu Anadolu’ya doğru gitmediğim illere gideceğim. Rota her gün yolda değişebiliyor. Tamamen yolda yaşayarak gidiyoruz. Herhangi bir imkânımız yok. Bazen yollar da çalışıyorum, kahvehanelerde çorap sattığım oldu. Bazen de inşaatlarda veya tarlalar ve bahçelerde çalışarak gidiyorum. O yüzden tarih ve saat tamamen bunların dışında, yolda yaşıyoruz yani her şey yolda belli oluyor. O yüzden şuan sadece Anadolu’ya doğru girmeyi düşünüyorum. Daha sonra yol nereye çıkar onu maceranın kendisi belirleyecek. Bilemiyorum” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN