SOMYÜREK, 'KARAOT PROJESİ OLMAZSA OLMAZIMIZ' 

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Kırmızı Grup Başkan Adayı Ali Somyürek, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda üye ziyaretleri gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Adayı Somyürek, şeffaf ve denetlemeye açık bir yönetim anlayışı benimsediklerinin altını çizdi. 

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Sektörün tüm sıkıntılarını yakından bildiğini kaydeden İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Kırmızı Grup Başkan Adayı Ali Somyürek, eğitim ve kalifiye eleman konusunda büyük sıkıntılar yaşandığını dile getirdi. Mevcut yat çekek yerinin taşınması ve Karaot projesinin hayata geçirilmesi için gerekli çalışmaları yapacaklarını vurgulayan Somyürek, her düşünce ve öneriye açık olduklarını söyledi. 

ŞEFFAF VE DENETLEMEYE AÇIK BİR YÖNETİM ŞEKLİNİ BENİMSİYORUZ
İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Kırmızı Grup Başkan Adayı Ali Somyürek yaptığı açıklamada, “Uzun yıllardan bu yana sektörün içinde yer aldığım için tüm sıkıntılarımızı yakından biliyorum. Sektörün tüm paydaşlarında büyük sıkıntılar var, tersanelerden tutun da bağlama yerlerine kadar… Bunun yanında çevre temizliği, koyların kullanımı ve eğitim hususlarında da önemli eksiklikler bulunmaktadır. Üyelerimizin şikayeti, sadece seçim zamanı istek ve taleplerinin sorulması. Ekibimiz ile şöyle bir karar aldık, en az yılda bir kez meclisimizle birlikte üyelerimizle birlikte toplantı gerçekleştireceğiz. Şeffaf ve denetlemeye açık bir yönetim şeklini benimsiyoruz. Onun için göreve talibiz” şeklinde ifadeler kullandı. 

KARAOT PROJESİ OLMAZSA OLMAZIMIZ
Açıklamasını sürdüren Başkan Adayı Somyürek, “Yat çekek yerinin bulunduğu yerden taşınıp, Karaot projesinin hayata geçirilmesi gerekiyor. Bu proje sektörümüzün olmazsa olmazıdır. Biz bunun için elimizden geleni yapmaya hazırız. Bildiğiniz gibi şu anda kullanılan yat çekek yerinin devamında çok önemli tesisler var. İlk çalışmalarımızdan birisi de ulaşımın akmaması adına, alternatif bir yol açılması için ilgili kurumlarla görüşeceğiz. Tüm sektörlerde olduğu gibi denizcilikte de eğitim ve kalifiye eleman konusu büyük sıkıntı. İnan eleman bulmakta zorluk yaşıyoruz” dedi. 

BAĞLAMA YERLERİ CİDDİ SIKINTI 
İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Kırmızı Grup Başkan Adayı Ali Somyürek, “Bağlama yeri hususunda tüm bölgelerde ciddi sıkıntı var. Tekneler her geçen gün büyüyor. Bağlayacak yer yok. Bunların düzenlenmesi ve yeni yerlerin açılması gerekiyor. Fethiye kordon burada öncelikli… Her hafta sonu charter tekneler rica minnet yolcu indirmeye çalışıyor. Bunlara şahidim. Seçim çalışmalarımız kapsamında tüm üyelerimizi ziyaret ediyoruz. Herkese bir şekilde ulaşacağız ve dokunacağız. Her türlü düşünce ve öneriye de açığız. Ekibimle birlikte değerli üyelerimize şu sözü veriyoruz, gelin ortak paydaşlarımızla bu odayı hep birlikte yönetelim” diye konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN