'SOSYAL MEDYADAN SOSYAL MEYDANA' PROJESİNE İLGİ BÜYÜK

Gençlik ve Spor Bakanlığı  tarafından sosyal medya ve teknoloji bağımlılığına dikkat çekmek, gençlerin sosyal ve kültürel faaliyetlere katılımını sağlayarak hayatın içinde aktif bir şekilde yer almalarını sağlamak amacıyla 81 ilde başlatılan 'sosyal medyadan sosyal meydana' etkinliği Fethiye'de de büyük ilgi gördü.

PAYLAŞ

Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençlerin sosyal medya bağımlılığının azaltılarak; sportif, sosyal ve kültürel faaliyetlerle hayatın içinde aktif bir şekilde yer almalarını sağlamak amacıyla 81 ilde eş zamanlı etkinlikler düzenledi.

Etkinlikler kapsamında kurulan stantlarda resim, ebru, hat ve tezhip sanatları, zekâ ve akıl oyunları, maket yapımı gibi el becerilerini geliştirecekleri ve deneyimleyebilecekleri çeşitli sanatsal ve kültürel faaliyetlerin yanı sıra sportif faaliyetler, sokak oyunları ve gönüllülük faaliyetleri de yer aldı. 
Her yaştan insanın katıldığı etkinliklerde il müdürlüklerince sosyal medya bağımlılığına dikkat çekilerek, gençlerin meydanlara çekilmesinin amaçlandığı vurgulandı. Sahne kurularak halk oyunları, tiyatro, skeç, konser gibi gösteriler düzenlendi. İl Müdürlüklerinin koordinasyonunda gerçekleşen projede gençlik liderleri, kamp liderleri, antrenörler ve gönüllü liderler gençlerin sosyalleşmesi ve keyifli zaman geçirmesi için çalıştı.

YUMUKOĞLU, “GENÇLİK MERKEZİMİZDE YAPTIĞIMIZ ETKİNLİKLERİ SAHAYA TAŞIDIK”
Gençlik Merkezinin yaptığı etkinlikleri sahaya taşıdıklarını belirten Gençlik Merkezi görevlisi Zeliha Yumukoğlu, “Bugün burada 81 ilden düzenlenen Gençlik Bakanlığımızın düzenlediği ‘’Sosyal Medyadan Sosyal Meydana ‘’ projesini yürütüyoruz. Burada gençlik merkezimizde yaptığımız etkinlikleri sahaya taşıdık. Gençleri bir nebze olsun sosyal, kültürel faaliyetlerde aktif edebilmek amacımız” şeklinde konuştu. 

SARIHAN, “ETKİNLİKLERİMİZDE HERKESE FAYDALI OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ”
Başka etkinliklerde herkese daha faydalı olmaya çalışacaklarına dikkat çeken Gençlik Merkezi Bağlama ve Piyano Öğretmeni Adem Sarıhan, “Sosyal Medyadan Sosyal Meydana etkinliğimizde, gençlerimizi, çocuklarımıza biz burada gençlik merkezinde verdiğimiz kursları meydanda vermeye çalışıyoruz. Burada gençlerimize olabildiğince aktif bir şekilde bağlamaya, piyanoya yönlendirerek ve gençlerimizi heveslendirmek için de bizde gençlerimizle birlikte buradayız. Etkinliklerimiz aynı anda 81 ilde devam ediyor. Bizde bu etkinliklerle birlikte gençlerimiz ve çocuklarımızla birlikte olmaktan mutluyuz. Daha başka etkinliklerimizde de herkese faydalı olmaya çalışacağız” dedi. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN