Tavlı, Engel tanımayan dostlarının askerlik heyecanına ortak oldu

Muğla Valisi Orhan Tavlı Engelliler haftası nedeniyle Muğla İl Jandarma Komutanlığında temsili askerlik yapan bireyler için düzenlenen yemin törenine katıldı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Muğla İl Jandarma Komutanlığındaki törene Muğla Valisi Orhan Tavlı, Aksaz Deniz Üssü Komutanı Tuğamiral İbrahim Kurtuluş Sevinç, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Adli Yargı Komisyon Başkanı Ercan Arslan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Muğla Barosu Başkanı Av. Levent Akgün, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanı Yarbay Süleyman Ercan, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, kurum ve kuruluş müdürleri, askeri erkan, sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri ile engelliler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşunda ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yaptığı açılış konuşmasında temsili de olsa şerefli askerlik görevimizi yapmamızı bir hayalimizi daha gerçekleştirmemizi sağlayan Türk Silahlı Kuvvetlerine teşekkür eden Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Menderes Çetinözlü Muğla İl Jandarma Kışlasında 1 gün süreyle askerlik yaptık. Bu ortamda bu güzel havayı teneffüs ettik. Bugün bayrağımızın gölgesinde ant içtik. Bizler bugün her zamankinden daha güçlü ve gururluyuz. Bugün çocuklarımız engelli de olsa kutsal olan Kışlada o şerefli üniformanın içinde, şanlı Türk bayrağının ve vatanının bekçisidir. Cumhuriyet’imiz, bayrağımız ve vatanımız için her an canımızı seve seve vermeye hazırız” diye konuştu.

Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz ise "Askerlik hizmetinin çok daha fazla anlam kazandığı özel günde bir araya geldik. Temsili askerlik uygulaması, yüce Türk milletinin vatan sevgisinin bir göstergesi olarak, dünyada ilk ve tek uygulama olması nedeniyle büyük önem kazanıyor. Engelli kardeşlerimizin askerlik görevlerini yapmalarını, atalarının ve dedelerinin yaşadıkları duyguları yaşamalarını sağlamaya çalıştık. Hep birlikte yaşadığımız bu duygu seli, kurduğumuz güçlü gönül bağı ve sizinle aynı duygu ve düşünceleri paylaşmak içinizdeki heyecan, kararlılık ve başarma azmini görmek bizlere büyük bir manevi güç vermiştir" dedi.

Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, sözlerine şöyle devam etti:

“Sizlerin; sevginizde, düşüncenizde ve başarınızda engel yoktur. Bugün biz bunları gördük, yaşadık. Sizlerle gurur duyduk. Bizim yüreğimizde de sizin için engel yoktur. Engeller vatanı sevmekle, vatana sadakatle, vatana hizmetle aşılır, sizlerde bugün tüm bu engelleri aştınız. Sizleri seviyor ve sizlerle gurur duyuyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanın bölünmez bütünlüğü için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi ise saygıyla anar, yapılacak olan andın, Yüce Milletimize, Jandarma Teşkilatımıza, değerli ailelerimize ve siz kahraman mehmetçiklere hayırlı olmasını dilerim.”

Konuşmaların ardından yapılan geçit töreninin akabinde 28 engel tanımayan birey, Türk bayrağı serilmiş masaların üzerindeki silahlara ellerini koyarak, yemin etti.

Yeminin ardından engel tanımayan bireylere terhis belgeleri Muğla Valisi Orhan Tavlı, Aksaz Deniz Üssü Komutanı Tuğamiral İbrahim Kurtuluş Sevinç, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Adli Yargı Komisyon Başkanı Ercan Arslan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş tarafından verildi.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı Zıpkınlar Komando Taburu tarafından hazırlanan gösteri ve Jandarma Arama Kurtarma köpeğinin gösterisi büyük beğeni topladı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN