TELMESSOS ANTİK TİYATRO KAPILARINI AÇTI

Muğla'nın Fethiye ilçesinde deniz kıyısında hem de şehir merkezinde yer alan, ender antik tiyatrolardan Telmessos Antik Tiyatrosu yaklaşık 7 yılın ardından kapılarını ziyaretçilere açtı. Fethiye Kaymakamı Alper Balcı'nın katılımıyla gerçekleşen açılışa çok sayıda vatandaşta katıldı. 

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Kokteyle başlayan ve Marmaris Filarmoni Derneği Fethiye Temsilciliği dinletisiyle devam eden açılış Ölüdeniz Orta Okulu Korosu eşliğinde halk oyunları gösterisi ve Kardelen Sanat Derneği Türk Müziği Topluluğu konseriyle son buldu. 

MÜDÜR DÜNDAR, “TİYATROMUZ FAALİYETE GEÇTİ”
Telmessos Antik Tiyatrosunun artık faaliyete geçtiğini belirten Fethiye Turizm Danışma Bürosu Müdürü Saffet Dündar, “Bugün Allah’ın izniyle açılışımızı yapıyoruz. Kültür sanat faaliyetlerine başlıyoruz. Antik Tiyatro da mahkeme süreci devam ediyor. Şuan ara bir açılış yapıyoruz. Resmi açılışımızı daha sonra ki dönemlerde yapacağız. Restorasyonun yaklaşık yüzde 70’i tamamlandı. Bölgemize hayırlı ve uğurlu olsun. Yaklaşık 8,9 yıldır atıl durumda olan tiyatromuz bugün itibariyle faaliyete geçti” şeklinde konuştu. 


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN