TOBB KGK ÜST KURUL TOPLANTISI DÜZENLENDİ

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, Üst Kurul Toplantısını, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında deprem özel gündemiyle gerçekleştirdi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk, TOBB KGK Üst Kurul Üyeleri ve TOBB İl KGK İcra Komitesi Başkanları'nın katılımlarıyla, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Üst Kurul Toplantısı deprem özel gündemli olarak 8 Mart Çarşamba günü TOBB İstanbul Hizmet Binası'nda düzenlendi.
TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Üst Kurul Üyeleri ile TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanlarının fiziki ve çevrimiçi olarak katıldıkları toplantıda, açılış konuşmalarının ardından deprem bölgesinden katılan il başkanları; Cevahir Asuman Yazmacı (Şanlıurfa), Rana Dal (Adana), Ayşe Gül (Adıyaman), Zülal Koç (Diyarbakır), Ayşen Ahi (Gaziantep), Nazlı Ceylan Balduk (Kahramanmaraş), Demet Kudeyt (Kilis), Hilal Acı (Malatya), depremde yaşadıklarını ve bundan sonra yapılması gerekenleri anlattı. Toplantıya Muğla Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Mehtap Şeniz Çahan’da online olarak katıldı. 
Toplantıya online olarak katılan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, bu yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü buruk bir şekilde yaşadıklarını ifade ederek şu ifadelere yer verdi: “Malumunuz, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli, 11 İlimizi ve yaklaşık 14 milyon insanı doğrudan etkileyen, korkunç bir deprem felaketi yaşadık. Son bilgilere göre 50 bine yakın canımızı kaybettik. 230 bin bina yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olarak tespit edildi. Evsiz veya barınma ihtiyacı olanların sayısı toplamda 1,7 milyon kişiye ulaştı. Camiamızdan da kaybettiğimiz arkadaşlarımız ve mensuplarımız oldu. Depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.  Depremin olduğu ilk gün ülkemiz ve illerimiz için ne yapabiliriz diyerek, Ankara’da bir kriz masası oluşturduk. “10 çalışma arkadaşımızı, depremin en çok etkilediği il ve ilçelere koordinasyon sağlaması ve ihtiyaçların tespit edilmesi için gönderdik. Yine bölgedeki Oda ve Borsalardan acil durum temas noktaları belirledik. 11 İl’deki 43 Oda ve Borsa ile koordinasyon halinde, tüm Türkiye’deki Odalar, Borsalar, Sektör Meclisleri, Kadın ve Genç Girişimci Kurullarımızla birlikte hareket ettik. İhtiyaç duyulan arama kurtarma ekipmanlarının ve her türlü ihtiyaç malzemesinin bölgeye ulaştırılmasını sağladık. Bölgedeki Oda ve Borsaların koordinasyonuyla da tüm bunları ihtiyaç sahiplerine hızlıca dağıttık.  Bu süreçte Kadın Girişimciler Kurul Başkanlarımız ile hep iletişim içinde olduk. Kurul üyelerimiz olarak sizler de müthiş bir özveriyle çalıştınız, sahadaki ihtiyaçları tespit ettiniz. Merkez, köy ayrımı yapmadan, kollektif hareket ederek, her yere yetişmeye çalıştınız. Deprem mağdurlarının ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla muazzam çalışmalar yaptınız. Kadın girişimcilerimizin bir kısmı gönüllü olarak arama-kurtarma çalışmalarında görev aldı. Bir kısmı da kırsal alanda yaraların sarılması için çeşitli yardımlarda bulundu. İsimlerini burada tek tek sayamayacağım, ancak biliyorum, saatlerce hatta günlerce uyumadan iş insanlarını örgütlediniz, yardımları müthiş bir özveriyle organize ettiniz. Depremzede vatandaşlarımızı yalnız bırakmadınız. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, sizlerle iftihar ediyorum. Allah emeklerinizden razı olsun diyorum. Ülkemizin özel sektörünü temsil eden bizler için, asıl mesai bundan sonra başlıyor. Yaralarımızı saracağız. Depremden etkilenmiş şehirlerimizi, ihya ve inşa edeceğiz. Tekrar ayağa kaldıracağız. Bu kapsamda, iş dünyamızın ve hayırseverlerin katılımıyla, deprem bölgesine kalıcı konut yapma kampanyasını çok yakın zamanda başlatıyoruz. Gün, her şeyden ve hepsinden önce; bir olma, beraber olma, kenetlenme ve aynı hissiyatla kucaklaşma günüdür. Gün, Birlik Olma Günü’dür. Bu kasvetli ve kederli günleri hep birlikte aşacağız.” 
TOBB KGK Başkanı Öztürk ise TOBB Kadın Girişimciler Kurulu olarak depremin ilk anından itibaren kenetlendiklerini, çok güzel bir gönül köprüsü kurduklarını dile getirerek sözlerine şu şekilde devam etti: “ Elimizden geldiğince canlara can katmaya, yaralara merhem olmaya çalıştık. Yardımları yerlerine ulaştırmak için gece gündüz demeksizin çaba harcadık ve harcamaya devam edeceğiz. Bugün gerçekleştirdiğimiz çalıştay ile afet bölgesi olarak ilan edilen 11 şehrin ihtiyaçlarından yola çıkarak iyileştirme ve dirençli toplum aşamalarına geçmeyi hızlandıracak ileriye dönük proje ve uygulamaları tasarlamayı amaçlıyoruz. Fiziksel ihtiyaçlar, ekonomik ihtiyaçlar ve psikososyal ihtiyaçlar başlıklarında gerçekleştirilecek çalıştayın çıktıları reçete olarak bizlere yol gösterecek.  Depremzede bireylerin toplumda yeniden yer bulmasının sağlanması ve istihdam edilmeleri için kalıcı çözümler bulmalıyız. Bunun için kamu ve sivil toplum örgütleri olarak ortak akılda çalışmalı, yol haritamızı belirlemeliyiz. Başka illerden gelen depremzede konuklarımızı illerimizde bulundukları süre içerisinde entegre etmeliyiz ama daha da önemlisi kendi topraklarına dönmek üzere onları güçlendirmek için çabalamalıyız. İçimizde ki karamsarlığın esiri olmayacağız. Geleceğin hayalini kurmaktan vazgeçmeyeceğiz. Bu günlerde geçecek. Yeter ki umudumuzu koruyalım. Biliyoruz ki ortak dayanışma içerisinde daha güçlü olacağız.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN