TÜRK KADINLAR BİRLİĞİ'NDEN ÇELENK TÖRENİ

Türk Kadınlar Birliği Fethiye Şubesi tarafından 5 Aralık Kadına Seçme ve Seçilme Hakkını kutlamak için çelenk sunumu ve basın açıklaması programı gerçekleştirildi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

5 Aralık Kadına Seçme ve Seçilme Hakkını kutlamak amacıyla Türk Kadınlar Birliği Fethiye Şubesi tarafından program düzenlendi. Beşkaza Meydanı’nda düzenlenen programda çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Akabinde Türk Kadınlar Birliği Fethiye Şubesi Başkanı Candan Özdemir tarafından basın açıklaması yapıldı. 
Türk Kadınlar Birliği Fethiye Şubesi Başkanı Candan Özdemir tarafından yapılan basın açıklamasında, “Seçme ve seçilme hakkını Türk kadınına sağlayan ulu önder Atatürk'e minnet duyuyoruz ve saygıyla anıyoruz. 5 Aralık, Türkiye Cumhuriyeti inkılaplarından Türk kadınının seçme ve seçilme haklarını kazandığı gündür. Anadolu topraklarında Cumhuriyet öncesinde, Fatma Aliye yaşadığı dönemde; kadın hakları için savaşmış, ışık tutmuş, öncü bir kadın olarak tarihe geçmiştir. 1924’de kurulan Türk Kadınlar Birliği Derneği’mizin kurucusu Nezihe Muhittin ve Halide Edip Adıvar gibi kadınlarımız, kadın hakları ile çok yoğun çalışmalar yapmıştır. Kadınlarımız savaşlarda cepheye giden erkeklerin yerine; işçi, memur kadrolarında çalışmış, cephe ve cephe gerisinde önemli görevler üstlenmişlerdir. Atatürk’ün yanı sıra, Türk erkeklerinin ve Türk kadınlarının çabaları ile Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını kazanmışlardır. Ne mutlu Türk’üm diyene.” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN