'Umutlarımızı, Taleplerimizi, Haklarımızı 1 Mayıs Meydanlarında Buluşturacağız'

Muğla Menteşe'de düzenlenecek olan 1 Mayıs İşçi Bayramı mitingi ile ilgili Fethiye'de duyuru amaçlı basın açıklaması yapıldı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Meral Dal

Özer Olgun Kültür Merkezinde yapılan basın açıklamasına; Disk, Kesk Bileşenleri, Eğitim-Sen, Ses, Bes, Tarım Orkam Sen, Türk Tabipler Birliği, Sol Parti, TİP, HDP ve Tüm Emeklilerin Sen kuruluşlarının Fethiye’deki temsilcileri katıldı. 1 Mayıs Fethiye yürütmesi adına Ali Türk tarafından yapılan basın açıklamasında; 1 Mayıs 2023 Pazartesi günü Muğla merkez ilçe Menteşe’de düzenlenecek olan 1 Mayıs mitingi için çağrıda bulunuldu. 

“Emeğin, Eşitliğin, Özgürlüğün, Demokrasinin, Barışın, Laikliğin Hâkim Olduğu Bir Dünya ve Ülke İstiyoruz!”
Yapılan açıklamada “İşçi sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü olan 1 Mayıs’ın ülkemizde güçlü bir tarihi vardır. Tüm engellemelere, yasaklamalara, baskılara rağmen başta Taksim olmak üzere ülkemizin meydanları dünyanın en kitlesel 1 Mayıs’larına tanık olmuştur. Yılın 365 günü ezilen, sömürülen, horlanan, yok sayılan milyonlar 1 Mayıs alanlarında kendilerini ifade eder, taleplerini, umutlarını, tepkilerini omuz omuza paylaşır. 1 Mayıs, tüm değerleri üreten işçilerin-emekçilerin bugüne dair itirazlarını ve yarına dair hedeflerini ifade ettiği bir gündür. 1 Mayıs alanları yüz binlerin birbirlerine ve tüm dünya işçi sınıfına yüzünü döndüğü ve elini uzattığı alanlardır.
Biz işçiler, emekçiler, kadınlar, gençler, tüm sömürülenler, yoksullaşanlar ve ezilenler olarak bu düzeni değiştirme, 84 milyonun insanca yaşayacağı bir ülkeyi inşa etme gücümüz var. Emeğin sömürülmediği, herkesin güvenceli, insanca çalıştığı bir işinin olduğu, ekonomik krizlerin faturasının emekçilere yıkılmadığı, Kimsenin cinsiyetinden, kimliğinden, inancından dolayı ikinci sınıf yurttaş muamelesi görmediği, Eşit yurttaşlığın, barış ve kardeşliğin hakim olduğu, Sendikal hak ve özgürlüklerin, hak arama yollarının önünün açıldığı, grevlerin yasaklanmadığı, Düşünmenin, düşünceyi ifade etmenin, itiraz etmenin cezalandırılmadığı, Emeğin, eşitliğin, özgürlüğün, demokrasinin, barışın, laikliğin hâkim olduğu bir dünya ve ülke istiyoruz!”

“Umutlarımızı, Taleplerimizi, Haklarımızı 1 Mayıs Meydanlarında Buluşturacağız”
Doğanın, yaşam alanlarımızın, emeğin, bir avuç sermaye tarafından fütursuzca sömürülüp, yaşamın yok edildiği, bugünlerde, kapitalizmin doğayı, doğal varlıkları ve yaşamı metalaştırarak sömürmesine, yaşam alanlarını yok etmesine karşı, doğanın, insanın, hayvanların ve tüm canlıların yaşam haklarını savunuyoruz. Nasıl bir dünya, nasıl bir memleket, nasıl bir gelecek istediğimizi; umutlarımızı, taleplerimizi, haklarımızı 1 Mayıs meydanlarında buluşturacağız. Büyük bir çoğunluğu ücret gelirleriyle yaşamını sürdüren nüfusuyla ülkemizin demokratik yeniden kuruluşunun ancak ve ancak işçi sınıfıyla, emekçilerle mümkün olduğunu 1 Mayıs meydanlarında haykıracağız. İşçilere, kamu emekçilerine, emeklilere, doğaya, kadınlara, gençlere, çocuklara, bugünümüze ve geleceğimize büyük zararlar veren; bu ülkeye, bu halka zararlı olan başkanlık rejimine son vermek için yan yana, omuz omuzayız. Yeni bir toplumsal düzen için yeni bir başlangıç yapacağız. Bu ülkenin tüm değer ve güzelliklerini üreten biz işçilerin, emekçilerin yöneten olduğu bir düzen kurma irademizle meydanlarda birlik olacağız. Evet, 1 Mayıs “Birlik”tir. Evet, 1 Mayıs “Dayanışma”dır. Evet, 1 Mayıs “Mücadele”dir. 1 Mayıs gelecektir, 2023 1 Mayıs’ı yeni bir başlangıçtır. Bu ülkenin gerçek sahipleri olarak geleceğimize sahip çıkacağız. Hürriyet en şanlı elbisesiyle meydanları dolduracak ve bizler haykıracağız. Emek bizim, gelecek bizim. Söyleyecek sözümüz değiştirecek Gücümüz var. yaşasın 1 Mayıs” denildi. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN