URANTAŞ BETON'DAN YERLİ ÜRETİME DESTEK

Ülkemizde son zamanlarda gelişen yerli üretim furyasına katılan Grp Pump firması, ilk iş makinesini üretti. Yerli üretime destek olan Urantaş firması ise 001 kodlu olan ilk yerli üretim makineyi satın aldı. Makineyi düzenlenen kokteyl ile tanıtan yetkililer yerli üretime desteğin devam edeceğini belirttiler.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Fethiye’de yıllardır hizmet veren Urantaş Beton firması bir ilke imza attı. Yerli üretim olan iş makinesini satın aldı. Grp Pump tarafından üretilen 001 kodlu çok amaçlı iş makinesi düzenlenen kokteyl ile tanıtıldı. Programa Fethiye’de çalışmakta olan çok sayıda iş insanı da eşlik etti. 
25 SENEDİR MAKİNE SEKTÖRÜNDE HİZMET VERMEKTEYİZ
İş İnsanı Rıfat Songür,”1984 Ankara doğumluyum. Yaklaşık 25 senedir makine sektöründe hizmet vermekteyiz. 2000 senesinden beri Alman firmalar ve Güney Koreli firmaların bu makinalarının temsilciliğini, servisini yapıyoruz. Ülkemizde son zamanlarda gelişen bu yerli üretim heyecanına biz de katılmak istedik. Buna da tecrübemizin yeteceğine inandık. Bunu da ilk Urantaş Hazır Beton’la paylaştık. Onlar da üreteceğimiz malzemenin ne olduğunu bilmeden 1 tane sipariş verdiler. İlk siparişi biz alacağız dediler. Hatta bundan sonra üreteceğimiz makinelerin de kaporalarını verdiler. Onlara verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederiz. Makinemiz 24 metre boyutunda. Tam Ege, Akdeniz, Karadeniz şartlarına uygun, çok hızlı bir makine. Villa, fabrika inşaatlarında, yol projelerinde ideal bir makine. “Z bomb” diye tarif ettiğimiz bir açılma şekli var. “X ayak” olarak tabir ettiğimiz ayak açılma şekli de var. Saatte 110 metreküp beton basabilme kapasitesi var. Bu şeklilde güzel, yerli bir makine yaptık. Firmamızın ilk makinesi, göz bebeği. Urantaş Beton’a tekrardan verdiği destekler için teşekkür ediyorum” dedi.
“KENDİLERİNE BU MAKİNEYİ ALMAK İSTEDİĞİMİZİ SÖYLEDİK”
Urantaş Beton Yetkilisi Çağkan Uran, “Önceden bizim Türk Milleti olarak paramız yurt dışına, yabancılara gidiyordu. Bu makineyi bize İngilizler, Almanlar, Japonlar, Koreliler satıyordu. Biz paramızın Türkiye’de kalmasını, ülkemizin gelişmesini, ülkemizde istihdamın olmasını istedik. Firmanın yetkilileri bize bu projeden bahsettiler. Biz de buna destek olmak amacıyla daha makinenin ne olduğunu bilmeden “hayırlı, uğurlu olsun” dedik. Kendilerine bu makineyi almak istediğimizi söyledik. Sağ olsunlar olumlu karşıladılar. Bu makine Türk Milleti’nin aklının, fikrinin, ufkunun açık olduğunu; Türk Milleti’nin isterse neleri başarabileceğini ve daha fazlasını yapabileceğinin bir kanıtı olarak bugün buradayız. Bu makinenin seri numarası 001’dir. Allah’ım nasip etsin, makinelerin seri numaraları bin, on bin, yüz bin olsun.  Allah sayılarını arttırsın. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bugün onları misafir etmekten onur ve gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN