VATANDAŞ ASGARİ ÜCRET HAKKINDA KONUŞTU

Milyonlarca vatandaşın heyecanla beklediği asgari ücret zammında ilk tahminler yapıldı. Yılın ikinci yarısında da enflasyon verilerinin açıklanmasıyla, yeni yıla 2 ay kala vatandaşlar arama motorlarında 'Yeni asgari ücret zammı belli oldu mu?' sorusu sorulmaya başladı. FRT TV olarak biz de asgari ücretle ilgili çeşitli soruları Fethiye'de yaşayan vatandaşlara yönelttik.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Milyonlarca vatandaşın heyecanla beklediği asgari ücret zammında ilk tahminler gelmeye başladı. Yalnızca asgari ücretli çalışanları değil emeklileri, memurları ve özel sektör çalışanlarını da etkileyen asgari ücret hakkında, FRT TV olarak vatandaşın yorumlarını aldık.

ÖZDEMİR, “EN AZ 10 BİN OLMASI GEREKİR”
Gurbetçi Muhammet Özdemir, “Asgari ücret yeterli değil. En az 10 bin olması gerekir. Yetmez. 5 bin lira çok az.  Ama bize yetmez. 5 bin liradan ne olur ki. Ev kiralarını da düşünürsek hiç yetmez. Abartmıyorum en azında 10-15 bin olması lazım. Ben kendim işçilikten, ticaretten geliyorum. Kendi şirketim var. İşçi sınıfı da biliyorum. Gerçekten zor” şeklinde konuştu.

GÜL HANIM, “FETHİYE’DE ASGARİ ÜCRETLE GEÇİNEN ZORLANIR”
Emekli Gül Hanım,” İstanbul’dan buraya yerleştim.28 yıldır buradayım. Fethiye’de asgari ücretle geçinen zorlanır. Çünkü ev kiraları korkunç derecede uçmaya başladı. Kendim kiracı olmama rağmen. Ben burada mülk yapamadım. Emekli maaşı bir yere kadar. Ancak karnımızı doyurabiliyoruz. Yani tek kelimeyle bu. Ama mutluyum” dedi. 

ÖĞRENCİ YİĞİT, “YAŞAM İÇİN MİNİMUM 11-12 BİN LİRA GELİRİNİZ OLMASI LAZIM”
Öğrenci Yiğit,” Ev bulmak zor, kiralar zor hele asgari ücretle çalışıyorsanız, kiranızın 5/4’ü kiraya veriyorsunuz. Baya bahçeniz olması lazım, kendi domatesinizi, biberinizi ekmesi lazım. Burada ki yaşam için minimum 11-12 bin lira geliriniz olması lazım. Ben öğrenciyim çok bir giderim yok destek olanlarda var ama buraya gelip hayat kurmak isteyenler için çok zor” ifadelerini kullandı.

HAŞİM BEY, “ASGARİ ÜCRETLE GEÇİNEBİLME İŞİ BİTTİ”
Haşim Bey, “Artık asgari ücretle geçinebilme işi bitti. Bize paranın yettiği yere gidin diyorlar. Bende kiracıyım. Ben merkezde oturdum 10 yıl. Sonra Akarca’ya gittim. Akarca’dan Çamköy ’e gittim. Şimdi orası da artış yaparsa artık nereye gideceğimi bilmiyorum. Çok daha gerilere mesela sahil arkası kasabalara gideriz. Başka şansımız kalmadı” ifadelerini kullandı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN