Kendimize Yolculuk... - DİDEM ÜZERK

Kendimize Yolculuk...


Merhaba;
Beden dili nedir ve neden önemlidir?
Önce nedir?
Beden dili; vücudun duruşundan, mimiklerinden ya da göz hareketlerinden oluşan ve tüm bu oluşumları zihinsel ve fiziksel faaliyetlerle destekleyen bir iletişim şeklidir. 
İnsanlık tarihinin ilk iletişim aracıdır. İnsanlar konuşma yetisini kazanmadan önce bu araç yardımıyla anlaşırlardı. Bu nedenle vücut dili, kendimizi ifade etmemizde en az sözlü iletişim kadar önemli. 
Beden dili sadece sizin hareketlerinizin karşıya yansıtması olduğu kadar, karşınızdakinin de hareketlerinin size yansımasıdır. Bu konu ile ilgili eğitimler çok önemli ama okumaktan daha önemli olan oturup insanları incelemek.
İşim gereği aldığım eğitimin içinde beden dili de vardı. Ve bu konu hakkında sağlam eğitim aldım. Ama algılamam ve geliştirmem insanları inceleyerek oldu. İş çıkışı bir kafede oturup, beden dilinden ne demek istediği ya da düşündüğünü anlamaya çalışırdım. Personellerimin yalan mı söylüyor, çekiniyor mu, bir sıkıntısı mı var – anlamamı sağlıyordu. Karşımdakinin ne düşündüğünü o an sana gerçekten ne söylediğini anlıyorum. Ama kendi söylemek istediklerim ☹
Ben ne kadar beden dili eğitimi alsam da bir türlü mimiklerime sahip çıkamam. Ne düşünüyorsam onu yüzümden yansıtıyorum. Bu benim en büyük zaafım. Bu benim yalan söyleyememe neden olsa da -ki bu iyi bir meziyet, ne düşünüyorsam yüzümden yansıyor. Hala geliştirme aşamasındayım. 
Önemli olan ögelerini anlatalım. 
Öncelikle göz teması, çok önemli. Bedenin duruşu (Postür), elinizi, kolunuzu nereye koyduğunuz önemli. Bir de Jest ve mimikler önemlidir.
İçten ve sıcak bir gülümseme başlangıç için ideal. Güçlü ama meydan okumayan göz teması. El sıkışırken güçlü ama dengeli temas etmek. Etkili ve vurgulara dikkat ederek konuşmak. 
Bilim adamları durmuyor ve her şeyi araştırıyor. Tabii bunu da araştırmışlar. Ne bulmuşlar peki?
Birebir kurulan iletişimde; kelimeler %10 oranında, ses ve konuşmanın %30 oranında, beden dilinin ise %60 oranında etkisi olduğu bulunmuştur. 
Yani beden dilinden daha çok anlıyoruz konuşmak istediklerimizi. 
Beden dili önemli arkadaşlar…
Kendinize iyi davranın…


 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Ekm

Merhaba

29Eyl

Kendimize Yolculuk...

23Eyl

Kendimize Yolculuk...

28Tem

Kendimize Yolculuk...

24Haz

Kendimize Yolculuk...

saniye sonra kapatılacak. REKLAMI GEÇ
Golden Key Residence 222