1 Ay Haberleri

1 Ay Haberleri

Seydikemer’de 11 Yıl Hapis Cezası İle Aranıyordu, Yakalandı

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde 11 yıl hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı.

Başkan Adayı Kökten’den Mangacı Ailesine Tekerlekli Sandalye

Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, 1 ay önce felç geçiren Mustafa Mangacı’nın tekerlekli sandalye ihtiyacını yerine getirerek bundan sonraki süreçte de yanında olacağını belirtti.

Yaşından Fazla Suç Kaydı Var

Muğla’nın Ortaca ilçesinde 31 ayrı suçtan aranan ve kesinleşmiş hapis cezası bulunan 25 yaşındaki şahıs Jandarmanın operasyonu ile yakalandı.

Balık ihracatı 1 milyar doları aştı

Türkiye’nin balık ihracat rekortmeni ili Muğla’nın da içinde olduğu Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçılar Birliği 11 aylık dönemde gerçekleştirilen ihracatın 1 milyar doları aştığını açıkladı.

Susuz Köyler Haziran’da Suya Kavuşuyor

Marmaris’in İçmeler Beldesi mahallesi ile Turunç Beldesi mahallesi arasındaki yol, Bozburun Yarımadası köylerine su götürme inşaatının başlamasından dolayı, 2 Aralık Cumartesi günü, yaklaşık 1 ay süreliğine trafiğe kapatılacak.

Trafik kazası sonrası 11 ay süren yaşam savaşını kaybetti

 Muğla’nın Bodrum ilçesinde geçen Ocak ayında geçirdiği trafik kazası sonucu ağır şekilde yaralanan Recep Özbakır, yaşamını yitirdi.

Güvenlik görevlisi 1 aydır kayıp

Muğla'nın Milas ilçesinde 1 ay önce işe gitmek için evden ayrılan ve bir daha da kendisinden haber alınamayan 33 yaşındaki Fatih Meşe Altındağ her yerde aranıyor.

Su krizi için yağmur duası

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaklaşık bir ay önce barajların kurumasıyla birlikte ilçe susuzluğa mahkum oldu. Yaklaşık 1 aydır süren susuzluğun ardından bugün Cuma namazının ardından Bodrum’daki 91 camide cemaatle beraber yağmur duası yapıldı.

Fethiyespor Maçına Damga Vurmuştu, 1 Ay Sonra Maç Yönetebildi

TFF 2.Lig’de mücadele eden Fethiyespor, 23 Eylül’de Somaspor ile evinde karşılaşmıştı. Mücadele 1-1 devam ederken Fethiyespor’da Sezer Özmen rakip ceza sahası içinde yapılan müdahale sonucu yerde kalmıştı. Tüm maçı izleyen taraflı/tarafsız herkesin penaltı olarak yorumladığı pozisyona maçın orta hakemi Berkay Erdemir devam kararı vermişti. Maçın hakemine, TFF tarafından 1 ay maç verilmedi.

FRT TV Facebook Sayfası Kurtarıldı

Yaklaşık 1 aydan bu yana siber saldırı altındaki SED Medya bünyesinde bulunan Fethiye'nin tek televizyonu FRT TV'nin Facebook sosyal medya hesabı yapılan çalışmalar sonucunda yeniden kullanımda.

21 Noktada Uyuşturucu Operasyonu

Muğla Emniyet Müdürlüğü narkotik suçlarla mücadele çalışması çerçevesinde Muğla’nın değişik ilçelerinde 21 ayrı uyuşturucu operasyonu gerçekleştirildi.

11 ayrı mahallede toplam 3 tona yakın atık toplandı

 Bodrum Belediyesi tarafından “Denize En Çok Mavi Yakışır” sloganıyla başlatılan ve bu yıl 9.su düzenlenen “Deniz Dibi Temizliği Etkinliği” Kumbahçe koyunda gerçekleştirilen temizliğin ardından son buldu. Temizlik sonrası Bodrum Belediye Meydanı’nda toplanan atıklar ve bu yıl yapılan çalışmaların yer aldığı fotoğraflar sergilendi.

Suç makinesi yakalandı

52 ayrı suç kaydı bulunan ve 27 yıl 11 ay hapis cezası ile aranan M.T., jandarma ekiplerinin operasyonu ile yakalandı.

BODTO Eğitime Desteğe Devam Ediyor

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Gördes MYO Maliye Bölümü öğrencisi Habibenur Arkan Odamızdaki 1 aylık staj eğitimini tamamladı. Habibenur Arkan, stajının son gününde BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon’u ziyaret ederek öğrencilere tanıdığı staj imkanı nedeniyle teşekkür etti.

Labranda su fiyatlarına 1 ayda 2. zam!

Milas Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısında Labranda damacana ve pet su fiyatları için zam kararı alınmıştı. 7 Temmuzda (bugün) gerçekleştirilen meclis toplantısında Labranda su fiyatları aradan geçen 1 aylık sürenin ardından bir kere daha zamlandı.

Yakup Otgöz, seçim çalışmalarına devam ediyor

14 Mayıs seçimlerine 1 aydan az zaman kalırken, AK Parti Muğla 2. Sıra Milletvekili Adayı Yakup Otgöz, mahalle mahalle gezerek, seçim çalışmalarına devam ediyor

 İftar sofralarının vazgeçilmez tatlısı faydalarıyla da dikkat çekiyor

11 ayın sultanı Ramazan’da iftar sofralarının vazgeçilmezi ve Osmanlı saray mutfağında da yeri olan güllaç lezzeti ile damakları şenlendiriyor. Ramazan ayında en çok tercih edilen güllacın aynı zamanda kalp ve damar hastalıklarından, bağışıklığın güçlendirilmesine kadar birçok faydası da bulunuyor.

7 YIL HAPİS CEZASI İLE ARANIYORDU YAKALANDI

Muğla İl Jandarma Komutanlığınca aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmada, hakkında “Hırsızlık' suçundan 7 yıl 1 ay 20 gün hapis cezası ile yakalama kararı bulunan A.S. isimli şahıs tutuklandı

JANDARMA ‘HUZUR VE GÜVEN’ UYGULAMASINDA 5 TUTUKLAMA

Muğla İl Jandarma Komutanlığı tarafından Muğla genelinde sorumluluk bölgelerinde gerçekleştirilen 'Huzur ve Güven' uygulamasında 21 ayrı suçtan 44 kişi yakalandı. Yakalanan 44 kişiden 5'i tutuklandı.

Bir yıl önce yanan saha havadan görüntülendi

Muğla'da geçen yıl 27 Temmuz'da başlayan orman yangınlarında yaklaşık 19 bin hektar alanın yandığı Kavaklıdere ve Menteşe ilçelerinde yanan saha 11 ay sonra dron ile görüntülendi.

10 yıl 21 ay cezası olan hükümlü JASAT’a takıldı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, haklarında 10 yıl 21 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü JASAT tarafından yakalandı.

Dev gemiden 265 turist inince esnaf şok oldu

Bodrum'a art arda 1 ay içerisinde 11 kruvaziyer gemiyle turist yağdı. Bugün sabah saatlerinde gemi yanaşma iskelesine yanaşan dev gemiden inen yolcu sayısı ise Bodrum esnafını üzdü.

Fethiye’de iki hükümlü JASAT tarafından yakalandı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, haklarında 3 yıl 1 ay ile 3 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan iki hükümlü JASAT tarafından yakalandı.

SEYDİKEMER’DE SOFRALAR ‘İYİLİKLE’ BEREKETLENİYOR

Seydikemer Belediyesi, 11 ayın Sultanı Ramazan Ayının gelmesiyle, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ‘Gıda Paketi’ dağıtıyor. Seydikemer Belediyesi olarak her zaman vatandaşların yanında olduklarını kaydeden Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz; “Yardımlaşma ve dayanışma ayı olan Ramazan Ayında, sofralar iyilikle bereketleniyor” dedi.

SADET KANSIZ’DAN RAMAZAN MESAJI

Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız 11 Ay’ın Sultanı Ramazan Ayı’nın başlamasından dolayı bir mesaj yayınladı. Sadet Kansız mesajında Fethiye Halkı başta olmaz üzere Türk Milleti’nin ve İslam Alemi’nin Ramazan Ayı’nı kutladı.

Yatağan’da laleler 1 ay erken açtı

Bir devre adını veren, özellikle Doğu kültür ve mitolojilerinde özgün bir yere sahip olan lale, Muğla'nın Yatağan ilçesinde bazı dağlık bölgelerini süslemeye başladı.

Kripto para şikayetleri yüzde 998 arttı

Son yılların en çok tercih edilen yatırım araçlarından biri olan kripto paralarla ilgili verilerini paylaşan Şikayetvar, 2021’in ilk 11 ayında en çok sorun yaşanan konuları bir araya getirdi. Platforma ulaşan sorunların başında ‘sisteme girişte "hata vermesi" ve "hesabın sıfırlanması" gelirken kripto para şikayetleri yüzde 998 oranında artış gösterdi.

Araç kiralama hizmeti alınacak

Basın İlan Kurumu İlan Portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü 2022 yılı 11 aylık (01/02/2022 – 31/12/2022) araç kiralama hizmet (18 araç şoförsüz yakıtsız) alımı işi ihale edilecek.

LPG’ye yine zam geldi

LPG otogaza 1 ayda 4. zam geldi. Litre başına 19 kuruş zam yapıldı.

Seydikemer Belediyesi Yapılandırma Borçlarını 1 Ay Erteledi

Seydikemer Belediyesi Emlak Vergisi, Çevre ve Temizlik Vergisi, İlan ve Reklam Vergisi ile Resim ve Harçlar, İdari Para Cezaları, Gelir Tarifesindeki Ücretlerin ödemelerini 1 ay uzattı.