Kültür

Son dakika Kültür - Sanat haberleri, en son Kültür - Sanat haberler,, Kültür - Sanat haberleri burada, haber oku | Kültür - Sanat

Kültür Haberleri

'Vay Başımıza Gelenler' Oyunu Seyirciden Tam Not Aldı

Fethiye'de yaşayan oyuncular Vay Başımıza Gelenler adlı tiyatro oyununu Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi'nde sahneledi. Bir kez daha kapalı gişe oynayan oyuna Fethiyeli sanatsever vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali sona erdi

Fethiye Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Yeşilüzümlü Muhtarlığı ve Likya Kadın Girişimi Üretim İşletme ve Kalkınma Kooperatifi iş birliğinde Yeşilüzümlü Mahallesi'nde düzenlenen festival sona erdi.

Zeybek, ‘Güzel bir festival oldu’

Fethiye'de bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali sona erdi. Festivalin ardından Kuzugöbeği satışı yapan esnaf Mehmet Zeybek, etkinlik hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Muğla'da çocuklar tarihle buluştu

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki faaliyetlerini sürdüren Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi'nde 'Biz Bir Takımız' projesine katılan çocuklar Yatağan Stratonekia Antik Kenti'nde tarihe yolculuk ettiler.

Genç yeteneklere ödülleri verildi

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Hayallerim Kanatlanıyor” temalı resim yarışmasında başarılı olan genç yeteneklere ödülleri verildi.

Fethiye Fotoğraf Festivali başlıyor

10'uncu yılını kutlayan FEFSAD (Fethiye Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği) 20-21-22-23 Nisan tarihleri arasında 3. Fethiye Fotoğraf Festivalini düzenliyor. Festival, bu yıl "Işık" temasıyla ülkemizin "Işık Ülkesi" olarak adlandırılmasına vurgu yapıyor. Festivalin onur konuğu ise usta fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar.

Başkan Aras Turizm Haftası’nı kutladı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, 15-22 Nisan Turizm Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Kayaköy: Fethiye’de bulunan büyüleyici hayalet köy

Fethiye'nin tarih kokan beldelerinden olan Kayaköy, yüzyıllardır varlığını sürdüren antik bir kent. Kayadan yapılmış evleri ve senelerdir yapısını koruyan mimarisiyle tatil planlarının vazgeçilmezi olan kent, şehir hayatından uzaklaşıp kafa dinlemek isteyenler için oldukça ideal bir seçim. Terk edilmiş olan köy şimdilerde adeta hayalet bir köyü andırıyor. Peki, Kayaköy neden terk edildi? Kayaköy'ün tarihi ne?

Fen Lisesi öğrencileri Avrupa'dan birincilikle döndü

Fethiye Belediye Fen Lisesi'nin AREON ekibi, 2024 HISTOLAB Proje Yarışması Tarih Eğitiminde Yenilikçi Projeler kategorisinde birinci oldu.

Sahra Çölü'nden gelen toz bulutu Muğla'da etkili oldu

Sahra Çölü üzerinden Türkiye'ye gelen toz bulutu Muğla'da etkisini gösterdi.

Minik öğrenciler ebru çalışmasına katıldı

 Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Anaokulu öğrencilerinin ebru çalışmasına katılarak yaptığı eserler beğenildi.

EKODOSD Bodrum’un arka bahçesini keşfetti

Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Kuşadası üyeleri her yıl gerçekleştirdikleri Bodrum gezisinde Bodrum’un tarihi ve kültürel mekanlarını gezerek Bodrum’un arka bahçesi düşüncelerini aktardılar.

Muğlalı Gençler Çanakkale'de Tarih Kültür Medeniyet Kampına Katıldı

Muğla Gençlik Merkezlerindeki gönüllü gençler Gençlik ve Spor Bakanlığının Tarih Kültür ve Medeniyet Kampı çerçevesinde Çanakkale'de programa katıldı.

Muğla'daki yurtlarda öğrenciler kaligrafi ve hat sanatı öğreniyor

 Muğla erkek yurdunda öğrenciler kaligrafi ve hat sanatı atölye çalışmaları ile hat sanatının inceliklerini öğreniyor.

8 Mart Kadınlar Günü’nde tiyatro oyunu

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde ‘Mızrak Duruşlu Kadınlar’ adlı tiyatro sergilendi.

Muğla’da Kadınlara Yönelik Resim Ve Fotoğraf Sergisi Açıldı

Muğla Olgunlaşma Enstitüsü tarafından kadınlar günü çerçevesinde fotoğraf ve resim sergisi konser eşliğinde açıldı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri katılımcılardan tam not aldı

Fethiye Belediyesi ve Sivil Toplum Kuruluşları tarafından gerçekleştirilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri devam ediyor. 

Bodrum'da 'Acı Ot Festivali' basın toplantısı yapıldı

Bodrum Belediyesi ve Ortakent Yahşi Yalılarını Geliştirme ve Mavi Bayrak Derneği (OYDER) iş birliğiyle yapılacak olan 5. Acı Ot Festivalinin basın toplantısı gerçekleşti.

MSKÜ aşçılarından tarihi başarı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri, 1-3 Mart 2024 tarihleri arasında Muğla’nın Fethiye ilçesinde düzenlenen Ulusal Aşçılık Yarışması’nda tarihi bir başarıya imza attı.

Toplam 907 haber.