Yaşam

Son dakika Yaşam haberleri, en son Yaşam haberler,, Yaşam haberleri burada, haber oku | Yaşam

Yaşam Haberleri

Babataşı Parkı Cumartesi Günü Açılıyor

Fethiye Belediyesi, Babataşı mahallesinde yeni bir parkı halkın kullanımına açıyor. Parkın açılış töreni, Cumartesi günü saat: 16.00’da, 724. sokakta gerçekleştirilecek.

Ören kanalizasyon çalışmasının yüzde 53’ü tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Gökova Körfezinin önemli turizm merkezlerinden birisi olan Milas’ın Ören Mahallesinde başlatılan kanalizasyon hat çalışmaları devam ediyor. Ören’de yapılan kanalizasyon hattı ile bölgenin doğasının korunması amaçlanıyor.

Muğla’ya Mart ayında kar yağdı

Muğla’nın Kavaklıdere ilçesi Göktepe Dağı ile Gökçukur Yaylası'na Mart ayında kar yağdı.

Muğla’da 3,4'lük deprem

Muğla’nın Köyceğiz ilçesine bağlı Denizli sınırındaki Otmanlar Mahallesi merkez üslü saat 15.49’da 3.4 şiddetinde deprem meydana geldi.

Son Cemre toprağa düştü

Baharın müjdesi olarak bilinen, 20 Şubat’ta havaya, ikincisi ise 27 Şubat’ta suya düşen Cemre’nin sonuncusu bugün toprağa düştü. 2024 yılında Şubat ayında başlayan ve Mart ayının ilk haftası tamamlanan hava olayının üç evresi de tamamlanmış oldu.

Marmaris sahilinde ölü yavru caretta bulundu

Muğla’nın Marmaris ilçesinde sağanak yağışların ardından, Uzunyalı sahiline vurmuş ölü bir Caretta Caretta deniz kaplumbağa yavrusu bulundu. Kaplumbağayı bulan Marmaris Doğa Koruma Derneği üyeleri DEKAMER’e durumu bildirdi.

Sağanak sonrası Marmaris'te denizin rengi değişti

Muğla'nın Marmaris ilçesinde öğlen saatlerinde başlayan şiddetli sağanak yağışlarla, kapalı çarşıda bazı iş yerlerini su bastı, esnaf zor anlar yaşadı. Denizin rengi ise kahverengiye döndü.

Muğla Büyükşehir 202 çevre davası açtı

Muğla Büyükşehir Belediyesi kentin doğasını, çevresini ve kıyılarını korumak için 202 dava açarak, usulsüz imar uygulamaları ve çevreye zarar verebilecek düzenlemeleri engellemeye çalışıyor.

Bodrum’da isale hattı patladı, yollar göle döndü

Muğla’nın Bodrum ilçesinde hafta içinde devreye alınan yeni su ana isale hattı patladı. Bir araç mahsur kaldı, iş yerlerini su basarken yollar göle döndü.

Ağa Bahçesi Konağı’nda Çalışmalar Tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Menteşe’de bulunan tarihi Ağa Bahçesi Konağı’nın yenileme çalışmaları tamamlanırken proje kapsamında konağın yanına sosyal tesis yapıldı.

Yatağan Atatürk Caddesi’nde sıcak asfalt çalışmasının birinci katı tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Yatağan Atatürk Caddesinde alt yapı çalışmalarının ardından birinci kat sıcak asfalt çalışması tamamlanırken kaldırım yapımına başlandı.

Muğla’nın kıyı kesimlerine yağış uyarısı

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, Muğla’nın kıyı kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı.

Bodrum’da deprem

Merkez üssü Muğla’nın Bodrum ilçesi Mazı Mahallesinde saat 00.59’da 3.0 şiddetinde deprem oldu.

Muğla'nın Yüksek Kesimleri, Bu Yıl Kar Yüzü Görmedi

Muğla'nın Menteşe ilçesi Yılanlı mevkii geçen yıl bu dönemlerde karlı iken, bu sene kar yağışı olmayışı vatandaşları endişelendiriyor.

Muğla Büyükşehir 10 Yılda 651 Km Kanalizasyon Hattı Yaptı

Muğla’nın 13 ilçesinde alt ve üst yapı yatırımlarına ara vermeden devam eden Büyükşehir Belediyesi 2014-2024 yılları arasında il genelinde 650 km kanalizasyon hattı çalışması yaptı.

Otogar Yolunda Asfaltlama Çalışmaları Başlıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından adliye önündeki benzinlik istasyonundan Akkaya-Yeni Otogar kavşağına kadar yapılacak olan 4 şeritli yol, kaldırım ve çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor. 12 bin m3 malzeme dolgusu yapıldı

Büyükşehir İtfaiyesi Uyarı Yaptı

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi 2014-2023 yılları arasında 2 bin 303 çöp ve konteyner yangınına müdahale etti.

Bodrum-Fethiye arasında fırtına uyarısı

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, Muğla’nın Bodrum ve Fethiye arasında denizlerde fırtına uyarısı yapıldı.

Gerenkuyu çocuklarla daha temiz

Bodrum Belediyesi ve Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Muğla Şubesinin organize ettiği Deniz Çöpleri İzleme Programının üçüncüsü yapıldı.

Toplam 549 haber.