Imkan Haberleri

Imkan Haberleri

Milletvekili Otgöz’den “19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” Mesajı

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz; “Gençlerimizin bayramı olan 19 Mayıs, mensubu olmaktan şeref duyduğumuz aziz milletimizin işgal girişimleri karşısında direniş azminin sembolü, hürriyet aşkının en güçlü nişanesidir. Tüm yokluklara ve imkânsızlıklara rağmen vatanımızı işgalden kurtaran 19 Mayıs ruhunu yaşatmaya, gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz”.

Marmaris’te Jandarma personeline yangın eğitimi verildi

 Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, orman yangınlarıyla mücadele kapsamında paydaş kurum personellerine yönelik eğitimlerine devam ediyor. Bu kapsamda Marmaris ilçesinde Jandarma personeline yangın eğitimi verildi.

MSKÜ Tıp Fakültesi'nden Bilim Şenliği

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi, Özel Çalışma Modülü kapsamında düzenlenen 2’inci Bilim Şenliği'ne ev sahipliği yaptı. Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlik, öğrencilerin bilimsel araştırma becerilerini geliştirmelerine ve yeni ufuklar keşfetmelerine imkan tanıdı.

Muğla'da satranç turnuvası sürüyor

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Mavi Yeşil Projesi" kapsamında bir satranç turnuvası düzenlendi. Uluslararası Gençlik Merkezi salonunda gerçekleştirilen turnuvada il birincileri belirlendi.

MSKÜ turizme istihdam sağlama merkezi oluyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından bu yıl 18’incisi düzenlenen ‘Sektör-Öğrenci Buluşması’na 100’ün üzerinde turizm firması katılırken, Aydın, İzmir ve Denizli’den Turizm Fakültesi öğrencileri turistik tesislerin yöneticileri ile istihdam için bir araya geldi.

Narkotik ekipleri UYUMA ve NARVAS uygulamalarını tanıtıyor

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 2018 yılında yerli ve milli yazılım ile geliştirdiği uyuşturucu suçlarına daha seri müdahale imkânı sağlanması hedeflediği UYUMA İhbar Aplikasyonu ve 2024 yılında uygulamaya konulan Narkotik Vaka Sistemi NARVAS Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik ekipleri tarafından vatandaşlara tanıtımı yapılıyor.

Şekerbank’tan Turizm Sektöründeki FTSO Üyelerine Özel Kredi İmkanı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile Şekerbank arasında imzalanan protokolle, turizm sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’lere (oteller, seyahat acenteleri vb.), bu firmaların tedarikçileri ve turizm yörelerinde hizmet veren, geliri turizme doğrudan bağlı diğer işletmeler için “Turizm Destek Paketi” uygulaması hayata geçirildi.

Başkan Akdenizli, Verdiği Sözü Yerine Getiriyor

Seydikemer Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesi’ne yapılacak kapalı Pazar yeri ile vatandaşlar yaz ve kış aylarında alışverişlerini konforlu bir ortamda yapma imkanına kavuşacak.

Aday Ayaydın, “Fiyatı Düşüreceksin Deme Hakkına Sahip Değiliz”

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın, AK Parti Fethiye İlçe Teşkilatına yaptığı ziyarette basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Göcek Tüneli’nin 2027 yılından önce ücretsiz olma ihtimali var mı?” sorusunu cevaplandıran Ayaydın, “Tünel özel bir şirkete ait olduğu için böyle bir şey deme imkanımız yok. Parasıyla yapmış. Dolayısıyla “Bu fiyatı düşüreceksin’’ deme hakkına sahip değiliz. Şirket sahibi ile görüşüp, halkımızın memnun olacağı noktaya inşallah getiririz” dedi.

Büyükşehir Kütüphanelerini 200 Bin Kişi Ziyaret Etti

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Muğla’ya kazandırdığı en önemli yatırımlardan olan Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi bünyesindeki kütüphaneler, sınıflar bilginin merkezi olmaya devam ediyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi Kütüphanesi, Çocuk Kütüphanesi, Ünal Türkeş Muğla Tarih Kitaplığı ve Oktay Akbal Edebiyat Kütüphanesi ile yaklaşık 36 bin 500 yazılı esere ev sahipliği yapan Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi dijital olarak da okuyuculara bilgiye erişim imkanı veriyor. Kütüphanelerden tüm vatandaşlar yararlanırken kayıtlı üye sayısı da 4 bin 494. Bugüne kadar yaklaşık 200 bin kişinin ziyaret ettiği kütüphanelerden 68 bin 745 kitapta üyeler tarafından ödünç alındı.

Menteşe Belediyesi Ekipleri Seferber Oldu

Menteşe Belediyesi ilçede iki gündür etkili olan kuvvetli yağışlara karşı seferber oldu. Belediye ekipleri aşırı yağışlar nedeniyle ilçede yaşanan olumsuzluklara karşı tüm imkânlarını seferber ederek, gerekli müdahalelerde bulundu.

Gastronomi Kenti Menteşe’de Bin 640 Kişiye Eğitim Verildi

Menteşe Belediyesi tarafından kentin mutfak kültürünün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için Muğla Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği işbirliğinde açılan Menteşe Mutfak Atölyesinde 1.600 kursiyer sertifikaya kavuştu. Pastacılık, geleneksel Türk mutfağı ve aşçılık eğitimlerini tamamlayan kursiyerler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tanınan sertifikalar ile otel, pastane ve resmi kurumlarda iş bulma imkânına kavuşurken, Erasmus kapsamında Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen 205 gastronomi bölümü öğrenciye geleneksel Muğla Mutfağı eğitimi verildi.

Belediye Evde Kuaförlük Hizmeti İle Vatandaşlara Destek Oluyor

Milas Belediyesi’nin engelli, yaşlı ve ihtiyaç sahibi bireylere yönelik Evde Kuaförlük Hizmeti başladı. Saç kesimi, el ve ayak tırnak bakımını içeren hizmet, evden çıkma imkânı olmayan hasta, yaşlı, özel gereksinimli bireyler ve dar gelirli ihtiyaç sahibi ailelere yönelik kolaylık sağlıyor.

MUTSO Üyelerine Englısh Tıme’dan Yüzde 45 İndirim

English Time Dil Okulları,  MUTSO ile imzalanan indirim protokolü kapsamında Oda üyelerine ve birinci derece yakınlarına yüzde 45’e varan indirim imkanı sunuyor.

Başkan Gürün’den Engelliler Günü mesajı

 Bir toplumun gelişmişlik düzeyinin o toplumun içinde yaşayan engelli vatandaşlara sağladığı imkanlarla doğru orantılı olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, tüm vatandaşların sosyal hayata eşit olarak katılabildiği, mutlu, huzurlu ve engelsiz bir Muğla için çalıştıklarını söyledi.

Büyükşehir Sami Gökmen’i Muğlalılarla buluşturdu

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyetin Kuruluşunun 100. Yıl etkinlikleri çerçevesinde siyasetçi ve bilim insanı Sami Gökmen’in konuşmacı olarak katıldığı ‘Cumhuriyet’ konulu konferans düzenledi.

Fethiye’de Öğrenci Atatürk Büstünü Yeniledi

Fethiye’de Esenköy Düğün Salonu önünde bulunan Atatürk büstünün önündeki Atatürk’e ait yazıların silindiğini gören Fethiye Şehit Cengiz Topçu Ortaokulu öğrencisi Fatih Pehlivan, kendi imkanlarıyla boya alarak yazıları yeniledi.

“Evi olmayanlar için kredi imkanı çok iyi olur”

Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında hiç evi olmayan vatandaşlar için düşük faizli kredi kampanyası hayata geçiriliyor. Fethiye Cuma Pazarı Esnafı Ahmet Talha, evi olmayanlar için bu kredi fırsatının çok iyi olduğunu dile getirdi.

Esnaftan ev kredisine yorum

Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında ilk kez ev alacaklara 1.20 faizli konut kredisi imkanı sağlanacak. 15 yıl vadeli ödeme planı ile ilk kez ev alacak vatandaşlara düşük faizli konut kredisi fırsatı sunulacak. Fethiye esnafı, bu konuyla ilgili düşüncelerini mikrofonlarımıza aktardı.

Çağdaş Bodrumspor'un altyapısı basketbolcu yetiştirmeye devam ediyor

Bodrumlu gençlerin spora ilgilerinin artması ve teşvik edilmesi yetenekli sporcuların ise ihtiyaç duydukları imkânlarla desteklenmeleri için alt yapı kadrolarına da yatırım yapan Çağdaş Bodrum Spor Kulübü, alt yapıya sağladığı spor okulları ve oluşturduğu imkanlar ile kendi bünyesinde akademikleşerek Bodrum’da geleceğin yıldız basketbolcularını yetiştiriyor.

Derince Barajı bölgenin su ihtiyacını karşılıyor

Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan Derince Barajı 8 bin 300 dekarlık Selimiye Ovası'nın tarım arazilerinin sulanmasına imkan tanıyor.

Prolikya Ortez Protez Fethiye Açıldı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde hizmet vermeye başlayan Prolikya Ortez Protez uygulama merkezi fiziksel engelli hastaların başka şehirlere gitmesine gerek kalmadan tedavi imkânı sağlıyor.

Gençler için iş imkanı artıyor

Menteşe'de gençler için iş imkanı artıyor: Neet Pro programı başladı

Gençler kamp ateşini yaktı

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, Muğla'da yaşayıp Muğla'nın doğal, kültürel değerlerini gezme ve tanıma imkanı bulamayan gençler için Köyceğiz'de düzenlenen "Muğla'da Kamp Ateşi" çadır kampı sona erdi.

Fethiye Belediyesi’nden öğrencilere burs imkanı

Fethiye Belediyesi her sene olduğu gibi bu sene de, 2023-2024 eğitim öğretim döneminde üniversitede öğrenim gören öğrencilere karşılıksız burs vermeyi planlıyor. Belediye tarafından üniversite öğrencilerine her ay karşılıksız olarak 500.- TL verilecek.

Ata Sporu “Yağlı Güreş” İlk Defa MSKÜ’de

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Spor Bilimleri Fakültesine yerleşmek için uygulanan Sporcu Özgeçmiş Puanı Uygulaması’nda, geleneksel spor dallarından Ata sporu yağlı güreşe ilk kez yer verildi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Spor Bilimleri Fakültesi her yıl özel yetenek sınavı ile spor özgeçmişine sahip adaylara MSKÜ öğrencisi olma imkânı tanıyor.

Fethiye Belediyesi öğrencilerin yanında

Fethiye Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Fethiye’de öğrenim görmeye gelen öğrenciler için otogarda karşılama stantı ve mobil ikram aracı kurdu. Burada öğrencilere her türlü imkânı sağlayan ekipler, tercih dönemi boyunca görevlerinin başında olacaklarını belirttiler.

BODTO Eğitime Desteğe Devam Ediyor

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Gördes MYO Maliye Bölümü öğrencisi Habibenur Arkan Odamızdaki 1 aylık staj eğitimini tamamladı. Habibenur Arkan, stajının son gününde BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon’u ziyaret ederek öğrencilere tanıdığı staj imkanı nedeniyle teşekkür etti.

Tekne Yangını Ucuz Atlatıldı

Fethiye Göcek Mahallesinde özel bir marinada demirli teknede çıkan yangını tekne kaptanı kendi imkanları ile söndürdü.

Seydikemerli Havvana, kadınlara hem örnek hem de iş kapısı oldu

Seydikemer'de terzilik yaparken ek iş olarak 4 yıl önce lavanta işine başlayan Havvana Toru, çevresindeki kadınlara hem örnek hem de iş kapısı oldu. Siparişlere yetişmeye çalışan genç kadın, yaklaşık 50 dönüm alanda gerçekleştirdiği lavanta üretimi işini diğer kadınlara da tavsiye etti.