Tarım Haberleri

Tarım Haberleri

Bodrum'da tarımsal üretimde su tasarrufu

Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından damlama sulama sistemi, Bitez Mahallesi mandalin bahçesinde faaliyete geçirildi.

Muğla’nın en kaliteli Zeytinyağı seçildi

Muğla’da 5’inci Geleneksel Zeytinyağı Kalite Yarışması üreticilerin yoğun katılımıyla düzenlendi. Yarışmada Polifenol Zeytinyağı ödülleri Yatağan'da üreticilik yapan Nefise Şahin ve Mustafa Bomil’e verildi.

Fethiye Ziraat Odasından Çiftçiler Günü Açıklaması

Fethiye Ziraat Odası, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Başkan Aras çiftçilerle kahvaltıda buluştu

 Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla üreticilerle kahvaltıda bir araya geldi.

Baştuğ’dan ‘Çiftçiler Günü’ mesajı

 Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu üyesi ve Menteşe Ziraat Odası Başkanı Mehmet Baştuğ, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler günü nedeniyle yayımladığı mesajında Muğla’nın hem turizm ile hem de tarım ile Türk ekonomisine önemli katkı sunan illerinden birisi olduğunu açıkladı.

Zeytinyağı kalite ödülleri sahiplerini buluyor

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından 2019 yılında başlatılan ‘Zeytinyağı Kalite Ödül Yarışması’ ödül töreni 14 Mayıs’ta (yarın) Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bahçesinde yapılacak.

Dalaman’da öğrencilere gıda güvenilirliği anlatıldı

Dalaman İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik gıda güvenilirliği eğitimlerini sürdürüyor.

Seydikemer'de gıda güvenliği denetimleri arttırıldı

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde Seydikemer Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından 5996 sayılı kanun kapsamında bölgedeki işletmelerde halk sağlığını korumak ve gıda güvenliğini artırmak amacıyla denetimler yapıldı.

Aras, “İçme suyu sorunlarının giderilmesi için projelerimiz hazır”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, İl genelinde su kayıp kaçağının azaltılması, denizden su arıtma, arıtılan suyun geri dönüşümü ve Bodrum’daki hatların yenilenmesi konularında projelerinin hazır olduğunu söyledi.

Muğla’nın ‘Su’yu masaya yatırıldı

Muğla İl Su Kurulu toplantısı, bu yıl ilk kez İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Muğla Valisi İdris Akbıyık başkanlığında düzenlenen toplantıda, Muğla genelindeki su miktarı, kalitesi, kullanım durumu, su kaynaklarının mevcut kapasitesi ile yeni kaynakların oluşturulması ve suyun verimli kullanılması ile ilgili projeler ele alınarak, sunumlar eşliğinde görüş alışverişinde bulunuldu.

Başkan Aras’tan Orman Yangın Uyarısı

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Muğla’da gerçekleştirdiği ‘Orman Benim’ kampanyasına katılan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Menteşe Gülağzı Mahallesi karayolu kenarında bulunan ormanlık alanda hem çöp topladı, hem de orman yangınları konusunda uyardı.

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: "Her 10 orman yangınından 9’u insan kaynaklıdır"

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ‘Orman Benim’ projesi kapsamında Muğla’da düzenlenen etkinliğe katıldı. Yumaklı yaptığı konuşmasında, “Unutmayalım ki her 10 orman yangınından 9’u insan kaynaklıdır. Ormana atılan atıklar maalesef ki bu yangınların büyümesi ve ilerlemesine en büyük sebep teşkil ediyor. Bunun için ormanlarımızın temiz tutulması hayati önem teşkil ediyor” dedi.

Kuraklık İl Kriz Merkezi Toplantısı Yapıldı

 Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda ve Muğla Vali Yardımcısı İsmail Soykan başkanlığında tarımsal kuraklık il kriz merkezi toplantısı gerçekleştirildi.

Tarımsal Üretim Planlaması Teknik Komite Toplantısı Yapıldı

Muğla’da bitkisel ve hayvansal üretim ile su ürünleri alanlarında üretim planlaması ve koordinasyona ilişkin 2023 yılında oluşturulan Tarımsal Üretim Planlaması Teknik Komitesi, Muğla Vali Yardımcısı İsmail Soykan başkanlığında toplandı.

Budama Eğitimlerinin Sertifikaları Törenle Verildi

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün “Ata Tohumları Toprakla Buluşuyor Projesi” kapsamında üreticilere “Meyve Ağaçlarında Budama” eğitimi verildi. Menteşe İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Mart ayı içerisinde verilen eğitimi tamamlayarak sertifikaya hak kazanan 20 çiftçi, belgelerini bugün düzenlenen törenle İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak’tan aldı.

Hasadı yapılan kaba yemler üreticilere dağıtıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi sürdürülebilir kırsal kalkınmanın desteklenmesi için S.S. Madenler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile işbirliği protokolü imzaladı ve üreticilere 500 balya kaba yem (yonca) dağıttı.

Karaca’dan Fuar Ziyareti

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca; Tarım, Hayvancılık, Seracılık, Gıda İhtisas ve Fethiye Turistik İşletmeler, Villa Ekipmanları ve Dekorasyon Fuarı’na ziyaretlerde bulundu.

Kaptan Yılmaz, “Çok güzel bir gol attım, taraftarımıza armağan olsun”

Fethiyespor, bugün konuk ettiği Isparta 32 Spor’u 5-0 mağlup etti. Karşılaşmada harika bir röveşata golü atan Murat Yılmaz, maç sonrası açıklamalarda bulundu.

Ekşiliyurt'ta büyükbaş hayvanlar şap aşısıyla koruma altında

Ortaca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ekşiliyurt Mahallesi’nde 150 büyükbaş hayvana şap aşısı uygulayarak hayvan sağlığını güvence altına aldı.

Yaz sezonu çiçek üretimi başladı

Köyceğiz Beyobası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile hayata geçirilen Alım Garantili Çiçek üretimi ile bugüne kadar 25 Milyon çiçek üretimi yapan üreticiler 2024 yaz sezonu dikimine başladı. 2024 yaz sezonunda 1 milyon çiçek üretilmesi hedefleniyor.

Yaz sezonu çiçek üretimi başladı

Köyceğiz Beyobası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile hayata geçirilen Alım Garantili Çiçek üretimi ile bugüne kadar 25 Milyon çiçek üretimi yapan üreticiler 2024 yaz sezonu dikimine başladı. 2024 yaz sezonunda 1 milyon çiçek üretilmesi hedefleniyor.

Zerdeçal ve Zencefil üretimine büyük ilgi

 Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından TAB Projeleri (Tıbbi Aromatik Bitkiler) çerçevesinde ‘Zerdaçal ve Zencefil Üretimini Geliştirilmesi’ çalışmaları devam ediyor. Her yıl üreticilere yüzde 75 hibeli Zerdeçal ve Zencefil yumrusu dağıtımı yapılıyor.

Minik eller tarımla buluştu

Marmaris'in küçük çiftçileri Marmaris Belediyesi tarafından açılan Çiftçi Çocuklar Parkı'nda bir araya geldi.

Karaca'dan hayvan bakım evi için büyük söz!

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP’nin yeni dönem adayı Alim Karaca Yeşilüzümlü Halkevi’nin açılış töreninde çeşitli konulara değindi.

Fethiye İlçe Tarım’dan Mühendis Adaylarına Zeytin Dersi

Fethiye İlçe Tarım Müdürlüğü, Fethiye’de eğitim gören Ziraat Fakültesi öğrencilerine ve gönüllü olarak eğitim almak isteyen Fethiyeli vatandaşlara zeytin ağacı budama eğitimi verdi.

Milletvekili Otgöz, Muhtarlar ve mahalle başkanları ile toplantı yaptı

Ayaydın Başkanımızla, 13 ilçe belediye başkan adayımızla ve devasa projelerimizle gümbür gümbür geliyoruz.

Ortaokul öğrencilerine gıda israfı ve kompost yapım eğitimi

Seydikemer Atatürk Ortaokulu öğrencilerine, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli Serpil İkiz tarafından 'Sağlıklı beslenme, gıda israfı ve kompost yapımı' eğitimi verildi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde Kültür Etkinleri Devam Ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi 2014-2024 yılları arasında 2185 tiyatro, çalıştay, eğitim, konser, bale, konferans ve söyleşiye ev sahipliği yaptı.

Fethiye’de Yerli Ve Yabancı Turistlerin Zeytine İlgisi

Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Üzümlü bölgesinde zeytin ağacı budama eğitimi verdi.

Büyükşehir Destekli Güçbirliği Kooperatifi ilk satış mağazasını açtı

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde faaliyet gösteren kooperatifleri tek çatı altında toplamak için kurduğu, Ticaret Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi Marmaris Armutalan’da ilk satış mağazasını yine Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile açtı.